RockStation

Top 10: rokkerék legrosszabb feldolgozásai

2011. április 05. - RaczUr

Minden zenekarnak el kell kezdenie valahol. Általában ez a kezdet egy örökérvényű rock sláger feldolgozása, és az az öröm, hogy a (lentebb láthatók közül néhol alkalminak tűnő) baráti társaság közösen alkosson valami maradandót. A következő videók örökérvényűségét éppen annak csapnivaló mi voltja hozza meg, többnyire gyermeki szárnypróbálgatások, na de tegye mindenki a szívére a kezét. Jól esik néha kárörvendően megmosolyogni ezeket a suta kis lépéseket a rock sztárráválás rögös útján.
 

10- System Of A Down: Chop Suey
Ráhangolódásnak itt vannak mediterrán barátaink, akik majdnem profin lenyomják az SOAD slágert. Majdnem. Az énekes archelyére viszont nem hiába kerül oda Speedy Gonzales fizimiskája.
 


 

9- Eläkeläiset- Elan Hummpalla
A kimondhatatlan nevű finn Eläkeläiset valamelyest kakukktojás. Ők tudatosan gyúrják át a rock slágereket finn lakodalmassá. Egy igazán szeretnivaló kocsma zene, egy agyament zenekartól, akikről azért nem illő szuperlatívuszokban beszélni a hangszer használat tekintetében.
 


 

8- Iron Maiden: Fear Of The Dark (black metál verzió)
Iron Maident feldolgozni nem egy könnyű feladat. Első versenyzőnkben ugyan meg van a potenciál, ám black metálról lévén szó, elszabadul a pokol (3:35-től), és a gitárost megszállja az ördög. Felmentés Varg Vikernesnek, amennyiben Euronymus is ilyen szólókkal sokkolt a Mayhem próbákon (sztori: itt). Ha egyáltalán volt olyan.
 


 

7- Iron Maiden: Fear Of The Dark (ki mit tud verzió)
Az isten tudja, hogy ennek mi lehetett az apropója. Mindenesetre a második nekifutó rendesen száraz análba teszi a Fear Of The Darkot. A gitárok földöntúli kakofón zajokat keltenek, és néhol mintha egy robot énekelne.
 


 

6- Nirvana: The Man Who Sold The World
Nirvanat sokan dolgoznak fel. Lassú (értsd: középtempós) punk zenét nem nehéz. Gondolhatnánk. Itt inkább olyan, mintha egy szabadtéri próba lenne fölvéve, kemény kis koreográfiával, iszonyatosan vicces hangú elektromos gitárral.
 


  

5- Eric Clapton: Cocain
Meglett úriemberek valami vurstlin csapatják. Tiszta woodstock! Főleg ahogy a rezignált énekes az agyongyűrt dalszöveget olvasgatja. Május elsejére, falu bálokra tökéletes banda.
  


 

4- Red Hot Chilli Peppers: By The Way
Talán a videó elején joggal kérdezi az olvasó, hogy ezzel meg mi a baj. Amikor viszont lengyel barátunk lábába beleszáll a bugi, onnantól kezdve tényleg komolyan vehetetlenné válik a suli gála. 

 


 

3- Nirvana: Smells Like Teen Spirit
Újra Nirvana! Ezúttal egy elég bizarr –épphogy- tizenéves suli group igyekszik rebelliójának hangot adni. A zaj rész össze is jön nekik, az énekes lány meg legalább kitombolja magát. 2:50-kor a hawaii szóló megfizethetetlen!
 


 

2- Guns N’ Roses: Sweet Child O’ Mine
Ígéretesen indul, na! És alig több, mint fél percig hiszünk is a trióban, ekkor viszont beszáll a basszeros… Az ütemek erdejében elveszik a három félmeztelen süldő kölök, de becsületükre legyen mondva, küzdenek. Acid jazz, doom, és matek metál, Sweet Child O’ Mine-ba burkolva. Csodás!
 


  

1- Europe: The Final Countdown
Nem hiszem, hogy van olyan aktív internet felhasználó, aki ne szaladt volna bele ebbe a videóba. Közönségről gyakorlatilag nem beszélhetünk, ahogy zenei tudásról sem (ez vonatkozik az énekre is, ami már az első hangnál mosolyra fakasztó). Mindent elárul a videóba belesétáló úriember mosolya 1:45-nél…   
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr312801126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.05. 16:35:54

Az 5. pontban felidézett horda követte el (valószínűleg ugyanazon a rendezvényen) ezt a nemi erőszakot a Pink Floyd életműve ellen: www.youtube.com/watch?v=Jj7pDNDuoJ0
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum