RockStation

Roger Miret and the Disasters az A38 Hajón [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. április 20. - sunthatneversets

Roger Miret nem más, mint maga a hardcore keresztapja, a New York Hardcore alappillére. Remélhetőleg nem is nagyon létezik olyan keményzene rajongó, aki hallott volna zenekaráról, az Agnostic Frontról. Miret azonban 1999 óta nem csak ebben a csapatban ereszti ki jellegzetes hangját, a Roger Miret and the Disasters zenéjének alapját nem a döngölős riffek adják, mint másik bandája esetében, hanem a street punk elemei. A nyersesség persze maradt, mint ahogy az energikus előadásmód is, de itt inkább a dallamosabb, feszes punk szerzemények vannak túlsúlyban.

A Disasters idén januárban hozta ki negyedik stúdióalbumát, a Gotta Get Up Now-t az énekes által vezetett Hellcat Records gondozásában, és most ezt mutatják be az A38-on.

A Disasters-t a szintén Hellcat istállójába tartozó Civet kíséri. Az amerikai punk rock csapat sokáig csajzenekarként működött, tavaly év végére azonban 50-50%-ra változott a nemek aránya. A Civet mozgatórugói Liz Graves és Suzi Carmichael, akik mellesleg testvérek, és az Egyesült Államok legdögösebb rockercsajai. A zenekar nemrég jelentkezett új lemezzel; a Love & War nem akar több lenni, mint ami; laza, néhol dühös, nem túlbonyolított punk rock. A Civet büszkén viszi tovább olyan zenekarok szellemi örökségét, mint az L7, a Runaways, a Hole, a Distillers vagy a Bikini Kill.

A Civet előtt két zenekar melegíti be a közönséget. A New Seed 55 zenéjében ugyanúgy megtalálhatóak a rockot, punkot vagy éppen a rockabilly stíluselemei. Nagybőgő, női ének, és feelinges dalok, a zenekar elengedhetetlen védjegyei. Az estét a csak csajokból álló Cherry Bomb nyitja sikkes feldolgozás partijával. Többek között olyan zenekarok vannak a lányok zenei étlapján, mint a Danko Jones, a Backyard Babies vagy a Mötley Crüe.

2011. május 16. 18:30
Budapest, A38 Hajó
ROGER MIRET & THE DISASTERS (USA)
CIVET (USA)
New Seed 55 (H)
Cherry Bomb (H)

Jegyárak: 2900 Ft a boltokban, 3500 Ft az Eventim hálózatában május 1-ig, utána és a koncert napján
4000 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr712841493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum