RockStation

Júniusi megjelenések

2011. május 29. - sunthatneversets

Június hónappal végérvényesen belemerülünk a nyárba. Kezdődik a Fesztiválszezon, ritkulnak a megjelenések, legalábbis ami a valamirevaló csapatok zömét illeti. Azért kesergésre túl sok ok most sincs, mert lesz azért anyag, ami melengetheti - az évszakból adódó hőmérsékleten túlmenően - a rajongók lelkét. Lemezzel jelentkezik (májusról júniusra ütemezve) a Saxon, a Black Country Communion, a Karma To Burn, a multifunkcionális Devin Townsend, a The Black Dahlia Murder, az In Flames, a Symphony X, a Sepultura és a Quuensryche is. Ahogy így elnézem ez egyáltalán nem is gyenge eresztés. Ha ebből a nem gyenge eresztésből még ki is hagytunk valakit jelezzétek kommentben vagy az rsszerk@rockstation.hu e-mail címen. Kékkel szedve a recenzióra tervezettek,  sőt egy részükről már meg is jelent írásunk. Jó böngészést tovább után!

Tovább

Novarock 2011 - A RockFesztivál, 3. rész

Kevés olyan fesztivál van Európában, amely kimondottan a rock és metál zenékre specializálódik. Az észak-német Wacken Open Air, az angol Download Festival és a pár éve futó Sonisphere Fesztivál-sorozat mellett van egy happening, amely tőlünk egy köpésre van. Igen a június 11-13 között rendezendő nickelsdorfi Novarockról van szó.

Tovább

Queens of the stone age tribute night @ 2011.06.24. - MAPPA CLUB

Véglegessé vált a Queens of the Stone Age Tribute Night mini fesztivál fontosabb részletei, így a helyszín, időpont és a fellépő zenekarok is. 2011. június 24-én, pénteken a Trafó kortárs művészetek háza pincéjében, a MAPPA CLUB-ban lép fel hat elszánt együttes, hogy egy jó bulit hozzon össze a Qotsa rajongóknak, akik egyelőre még mindig nem láthatták Budapesten Josh Homme együttesét.

A Tribute Night jelleget a fellépők által előadott Qotsa számok adják, melyek mellett természetesen saját dalokkal is készülnek. A május 28-ára tervezett eredeti Queens of the Stone Age koncert középpontjában az első albumuk állt volna, így ezen a tribute fesztiválon is biztosan lesznek arról a felejthetetlen albumról is dalok.

Ez most tényleg nagy volt!: Mr. Big, Eleven @ Club 202, 2011. május 27.

Vegyes érzelmekkel készülődtem a bulira. Fogalmam sem volt, melyik Mr. Biget fogom látni a Club 202 – leánykori nevén Wigwam – színpadán. Volt ugye egyszer négy (akkor még...) fiatal szépfíú, akik tábortűz melletti danonászást idézve nyomták a To be with yout, és ott voltak Paul Gilbert tanár úr hétperces gitárszólói a koncertvieókon, mikor felkiáltott az egyszeri ember: „baszki, ezek tényleg rockerek”!

Tovább

Kanyarban az Iwrestledabearonce új lemeze

A ma már los angeles-i székhelyű, meglehetősen furcsa nevű Iwrestledabearonce új albuma július 26-án jelenik meg a Century Media Records jóvoltából Ruining It For Everybody címmel. Csekkoljatok borítót és dalcímeket!

01. Next Visible Delicious
02. You Know That Ain't Them Dogs' Real Voices
03. Deodorant Can't Fix Ugly
04. This Head Music Makes My Eyes Rain
05. It Is "Bro" Isn't It?
06. Gold Jacket, Green Jacket
07. Break It Down Camacho
08. Stay to the Right
09. I'm Gonna Shoot
10. Karate Nipples
11. Button It Up

 

Ámokfutás középfokon: Cave In- White Silence

A Cave In azok közé a post hardcore bandák közé tartozott, akiket a kétezres évek elején előszeretettel hallgattam (olyan hasonszőrű társaival egyetemben, mint a Glassjaw, vagy a Rival Schools), de különösebben nem folytam bele a teljes diszkográfiájukba. Pár éve jutottam el oda, hogy leszedjem, meghallgassam, és megszeressem az Antenna nevezetű albumukat, majd a 2009-es Planet Of The Olddal kiderüljön, hogy még nem exitáltak. A White Silence meg idén azt jelezte, hogy meg is tud újulni a Cave In, igaz a reformer mi voltjuk jelen esetben eléggé megkérdőjelezhető.

Tovább

A Judas Priest az American Idol döntőjében

Május 25-én este zajlott le a 10. American Idol döntője, ahol fellépett a Judas Priest is, akik a korábban már a versenyből kiesett 22 éves James Durbin-nel adtak elő két igazi Priest klasszikust a Living After Midnight-ot és a Breaking The Law-t. A fiatal titán néhol le is énekelte a Halford mestert. Egyébként élő fellépésen ez volt a KK Downing helyét elfoglaló 31 éves gitáros Richie Faulkner bemutatkozása is.

 

Kőkemény metal Britanniából! [KONCERTAJÁNLÓ]

Május 28-án Budapestre, egészen pontosan a Crazy Mama Music Pubba érkezik a magyarországi turnéját bonyolító brit Helgrind legénysége. A magát a Pantera, az In Flames, a Machine Head és az Arch Enemy stílusában „tudó” banda előtt a Blasted Age, a Harloch, a Flood in the Desert és az Atrox Trauma szórakoztatja a nagyérdeműt. Beton muzsika, fejrázás, őrület! Erre számíthat szombaton az „Őrült hölgy” közönsége!

2011. 05. 28. szombat
Helgrind
Blasted Age, Harloch, Flood in the Desert, Atrox Trauma
Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 1200,-Ft

Black Label Society: Zakk Wylde végre Budapesten!

Hosszú, 6 éves adósságát fogja leróni a Zakk Wylde gitáristen vezette Black Label Society, ugyanis a 2005-ben várva várt, majd elmaradt magyarországi bemutatkozó koncertjüket 2011. június 29-én fogják bepótolni. Mindenki készüljön: a Petőfi Csarnokban brutális rifforgiában lehet majd részünk, amit a modernkori gitározás koronázatlan királya személyesen fog prezentálni.

Tovább

Új szupergroup Temple Of The Black Moon néven

Ma már se szeri se száma a híres muzsikusokból álló alkalmi, vagy hosszabb távú zenei együttműködéseknek. Most a Dani Filth (Cradle Of Filth), Rob Caggiano (Anthrax, mellesleg egy másik projekt a The Damned Things), King (ex Gorgoroth) és John Tempesta (ex White Zombie, most The Cult) felállású Temple Of The Black Moon alakult meg. A csapat Dani Filth elmondása szerint, olyan zenét játszik, mint egy gonosz film noir. Állítólag aki szereti a Tool-t, a Celtic Frost-ot, az Immortal-t és az At The Gates-t az nem fog csalódni. Dalok már vannak, lemez jövőre lesz.

 

Hanneman nélkül turnézik tovább a Slayer?

A Slayer kilenc állomásos dél-amerikai turnéja június 2-án indul a chilei Santiagóban, de nem valószínű, hogy Jeff Hanneman gitáros is a színpadon lesz. Ezt állítólag egy zenekarhoz közeli forrás szellőztette meg a Slayerized.com rajongói portálnak. A Slayer egyelőre nem nevezte meg a baktériumfertőzésből lábadozó gitárost helyettesítő muzsikust, de valószínűsíthetően ismét Gary Holt az Exodus gitárosa lesz a beugró.

A Slayer júliustól Európában turnézik több Big Four koncert keretében, de önálló koncertjei  is lesznek, köztük a Hegyalja  Fesztiválon, július 14-én.

Angertea - Külföldi lemezszerződés

A zenekar jelentkezett egy nagyon örömteli hírrel:

Jó hírünk van az Angertea iránt érdeklődő emberkéknek! A múlt héten aláírtunk egy 3 lemezre szóló szerződést a norvég Smash Fabric Records-szal. A 3 lemez magába foglalja a tavalyi Twenty-Eight Ways to Bleed újrakiadását, az idei Distrust EP kiadását, illetve egy jövő szeptemberben várható vadonatúj Angertea lemezt! A kiadó fő profilja eddig az elektronikus zene volt. Most fog 3 alegységre bomlani, és az egyik alegység profilja a rock-metal lesz! Nagyon lelkes kis csapat, akik segíteni szeretnének abban, hogy egy-két lépéssel előrébb jussunk külföldön. Jó kapcsolataik és terjesztői hálózataik vannak Észak-Amerikában, a Skandináv országokban, és Nyugat-Európában. Az új albumunk költségeinek nagy részét állni fogják, szóval mindenképp pozitív az összkép!
A kb. egy-két hónap múlva esedékes újrakiadásokkal egy időben fog kijönni az új videoklipünk is, amit a Distrust dalunkhoz forgatunk júniusban az EETfilm stábjával. Velük készült a Waterfront Syndrome videónk, szóval ahhoz fogható bizarrságra kell számítani:).  A jövőre nézve reméljük a legjobbakat! Köszönjük mindenkinek a támogatást!

Mospit Burst Tour @ Budapest [KONCERTAJÁNLÓ]

A Moshpit Burst Tour keretében két vérszomjas külföldi grindcore-horda, és két magyar reménység játszik ezen a napon a Tündérgyárban. A francia Infestet már most úgy emlegetik, mint a Mieszko Talarczyk tragikus halálát követően feloszlott Nasum méltó utódját - Barney a Napalm Deathból mostanában csak Infest pólóban hajlandó Aston Villa meccsekre járni - az Ojciec Dyktator pedig a virágzó lengyel death-grind színtérről érkezik. Az est két magyar zenekarát meg remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek: a Stiff Bastard jó ideje rombolja az ízlést a jelenleg legtökéletesebb magyar suttyózenéjével, a Kill With Hate pedig a Gutted mellett a lehető legelegánsabban osztja a death metalt Magyarországon. A rendezvény természetesen ingyenes.

Triplázós: Boris- Attention Please, Heavy Rocks, New Album

Még egy igazán elvakult Boris rajongó is kevés ahhoz, hogy kanonizálni tudja a japán zenekar tizenöt évnyi munkásságát. A száraz tények leírva, valahogy így néznek ki: 2011-ig 14 nagylemez,  és ezekhez a fene tudja, hány EP és maxi CD, egy válogatás, négy újrakiadás, három koncert lemez,  és különféle kollaborációkból -Ian Astburyvel, Michio Kurimaraval, a Merzbowval, a Sunn (O)))val- további tizenegy album. Ez így összesen harminckettő(!) hanganyag (Ep-k, maxik nélkül), ami korántsem mondható kevésnek. Ráadásul ebben az évben további három lemezzel gyarapították az eddig is igen terebélyes életművüket (plusz februárban egy DVD-t is piacra dobtak).
 

Tovább

Pokolgép feldolgozás a Hammerfall új lemezén

Nagy ritkán, de előfordul, hogy egy nevesebb külföldi zenekar magyar banda, előadó dalát dolgozza fel. A mai napig legismertebb talán a Scorpions White Dove című balladája, mely Ruanda megsegítésére íródott és az Omega Gyöngyhajú Lányának átirata.

Most az újkori európai heavy metál svéd zászlóshajójáról Hammerfall-ról derült ki, hogy nagy Pokolgép rajongók. Ennek bizonyítékául a nemrégiben megjelent új, Infected című korongjukon Send Me A Sign címmel elhangzik a Pokolgép Hol van a szó című dalának feldolgozása, amire még stúdió-videó is készült.

 

Összehasonlításképpen pedig itt az eredeti.

   

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum