RockStation

Milyen lesz a Sziget Fesztivál rokker szemmel?

2011. július 31. - sunthatneversets

 

Akár jó is lehet. Ez irányba mutat, hogy pár év után újra van Rock-Metal Nagyszínpad és pár fellépő más színpadokon is hasonló műfajban zúz. A -1-ik és 0-ik naptól most tekintsünk el, hiszen Prince attól nem lesz túl rokk, hogy a promófotói egy részén gitár van a kezében.

Tovább

Augusztusi megjelenések

A július mérhetetlen unalma után augusztusban kezd éledezni a zeneipar, igaz két lábbal ágyból kiugrós ébredésre nem kell számítani, de lényegesen több album jelenik majd meg, mint ebben a hónapban. Amíg mi a Fezen-en, meg a Szigeten leszünk, addig is jelennek meg lemezek, de azt hiszem nem maradtok le semmiről. Kékkel a recenzióra tervezettek, ígérjük szeptemberben több lesz belőlük. Aki a felsoroltakon kívül tud mást is kommenteljen vagy írjon az rsszerk@rockstation.hu e-mail címre. 

Tovább

Maylene and the Sons of Disaster: Szeptemberben itt a negyedik!

 A Ferret Records gondozásában Szeptember 27-én lát majd napvilágot a Dallas Taylor (ex-UnderOath) vezette Maylene and the Sons of Disaster legújabb dalcsokra. A frontember elmondása szerint a IV-re keresztelt lemez vélhetően az eddigi legsötétebb, és legborongósabb hangulatú MATSOD kiadvány lesz, melyben nagy szerepet vállalt Dallas pszichoterápiás kezelése is, ahol régen eltemetett emlékek kerültek feltárásra.

 

 

 

A lemezen pedig a következő dalok kapnak majd helyet:

 

  •      1.) In Dead We Dream
  •      2.) Save Me
  •      3.) Faith Healer (Bring Me Down)
  •      4.) Open Your Eyes
  •      5.) Killing Me Slow
  •      6.) Taking on Water
  •      7.) Fate Games
  •      8.) Come for You
  •      9.) Never Enough
  •     10.) Cat's Walk
  •     11.) Drought of '85
  •     12.) Off to the Laughing Place

Refuse/Resist Anthrax és Sepultura előadásban

A hollandiai Zwarte Cross Festival-on fellépett az Anthrax is, akiket jelenleg a Sepultura gitárosa Andreas Kisser segít ki, amíg Scott Ian nemrég született gyermeke mellett az apai teendőket látja el. Ha már így adódott, akkor elnyomták a Sepultura Refuse/Resist című klasszikusát. Meg mielőtt valaki azt várná, hogy Joey Belladonna méreteseket hörög, eláruljuk, hogy Derrick Green a Sepu énekese van a mikrofon mögött.

 

Megünnepli 30. születésnapját a Metallica

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a világ legnagyobb metal bandája a Metallica. Ennek örömére december elején San Franciscóban egyhetes koncertsorozattal ünnepel a banda, igaz csak a fan-club tagjai járnak jól.

A december 5-ével kezdődő hét tehát Metallica hét lesz, amelynek során a Fillmore-ban 5-én, 7-én, 9-én és 10-én ad koncertet a banda. A koncerteken felbukkannak majd különleges vendégek, lesznek ritkán játszott dalok és a programot estéről estére variálja a csapat. A rajongóklub tagjai mindössze 19.81 dollárért juthatnak hozzá a négy koncertre szóló jegyhez, de a napi beugró is csak 6 dollárba kerül. 

Hogy mekkora tülekedés lesz a jegyekért azt nem tudjuk, de a Fillmore 1500-as befogadóképességét tudva, lesz itt kung-fu az biztos.

More Than A Thousand a Dürerben

A Roadrunner Records által frissen szerződtetett portugál More Than A Thousand neve ismerősen csenghet, hiszen Európa szerte mindenhol megfordultak már, nem kisebb zenekarok társaságában, mint a Bring Me The Horizon, 30 Seconds To Mars, Incubus, Mastodon, Metallica. Ráadásul pár hónapja már Budapesten is adtak egy fantasztikus koncertet.  A remek hangulatú buli után most ismét visszatérnek, hogy ismét egy feledhetetlen estét adjanak a nagyérdeműnek.

Tovább

CMTK koncertek

Július 30-án ismét Törzsbandák Közössége buli a Crazy Mama Music Pubban! A CMTK Production kisebb közönséggel rendelkező zenekarok számára biztosít rendszeres bemutatkozási lehetőséget a klubban fellépő nagyobb magyar vagy külföldi csapatok előtt, vagy több zenekaros, saját koncerteken.

Július utolsó szombatján a súlyos zenéké lesz a Crazy Mama színpada. A „CMTK Production Presents” esten bemutatkozhat egymás közönségének a budapesti, modern industrial/goth muzsikát játszó FutureRealm, a szintén budapesti, progos death metalban utazó Philosopher, valamint az egykori tatabányai D.o.D. alapjaira épült, női frontos melodeath Alteriah. Belépő 1000 Ft, a zenekaroktól beszerezve ingyenes! Kapunyitás 19 órakor. Maradj heavy, maradj metal, de ne maradj otthon!

2011.07.30. CMTK Production Presents
Crazy Mama Music Pub
Budapest, Gubacsi út 97.
Fellépők: FutureRealm, Philosopher, Alteriah
Kapunyitás: 19 óra

Staind: Kanyarban a hetedik

A Staind hetedik egyszerűen csak az együttes nevét viselő új korongja szeptember 13-án jelenik meg az Atlantic Records gondozásában. Az album producere ezúttal is Johnny K volt.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Not Again
02. Eyes Wide Open
03. Failing
04. Wannabe
05. Throw It All Away
06. Now
07. The Bottom
08. Take a Breath
09. Paper Wings
10. Something To Remind You

Tovább után a Not Again című dalt meg is hallgathatjátok.

Tovább

A Season Of Mist-hez szerződött a Thy Catafalque

Újabb magyar együttes szerződött külföldi kiadóhoz. A Kátai Tamás vezette Thy Catafalque ötödik albuma már a francia Season Of Mist gondozásában jelenik meg. A kiadónál olyan bandák dolgoznak, mint például a Morbid Angel, a Mayhem, az Cynic, vagy a The Dillinger Escape Plan. A Kátai Tamás gitáros, billentyűs, énekes és Juhász János gitáros alkotta Thy Catafalque legutóbbi lemeze a 2009-es Róka hasa rádió címmel jelent meg, még a cseh Epidemie kiadónál.

 

Progresszív rock Top 10 a Rolling Stone olvasói szerint

Amerikában nagy divat a közönség szavazás. Szavaztak ott már mindenre, most a Rolling Stone Magazine szavaztatta meg olvasóit, hogy szerintük melyik a legjobb progresszív rock banda. Nos a szavazás elég vegyes képet hozott. A legtöbb szavazatot a kanadai Rush kapta megelőzve a Pink Floyd-ot és a Genesist. A Dream Theater minden esetre csak a tizedik helyezést kaparintotta meg.

Tehát 10-es lista:

1. Rush
2. Pink Floyd
3. Genesis
4. Jethro Tull
5. King Crimson
6. Yes
7. ELP
8. Tool
9. The Mars Volta
10. Dream Theater

Opeth: Egy új dal már hallgatható

Szeptember 16-án érkezik az svéd Opeth új lemeze Heritage címmel, a Roadrunner Records gondozásában. A lemez producere a gitáros/énekes Mikael Åkerfeldt volt, míg a keverésért a Porcupine Tree főnök Steven Wilson felelt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Heritage
02. The Devil's Orchard
03. I Feel The Dark
04. Slither
05. Nepenthe
06. Haxprocess
07. Famine
08. The Lines In My Hand
09. Folklore
10. Marrow Of The Earth

Jó hír, hogy a The Devil's Orchard már most meghallgatható. Ehhez csak a dal címére kell kattintanotok.

 

Gesztivál – Csak egyszer az életben!

Egyszeri és megismételhetetlen koncerthömpöllyel indít az idei Sziget. A fesztivál mínusz egyedik napján, azaz augusztus 8-án Geszti Péter és zenésztársai „több generációs élményben” részesítik rajongóikat az Első Emelet, a Rapülők és a Jazz+Az legjobb slágereivel. Ráadásul itt lesz a nyár újdonsága, Geszti új zenekara, a Gringo Sztár.

Tovább

Az első Légzenekar verseny a Kettőnégy stábbal

A fesztiválos Kettőnégy Bolondériákról már jól ismert légzenekarverseny első dühítően elképesztő másfél órás verziója a Millenáris színpadán július 30-án este 9-től. Készüljetek fel 4 tagú légzenekarotokkal, gyakoroljatok sokat léghangszereiteken hiszen az előadásmód mellett természetesen a technikai tudást is díjazzuk! Hozzátok el az előadandó dalt cd-n vagy mp3-ban és mutassátok meg a közönségnek, hogy ti vagytok a legjobbak. Természetesen nem babra megy a játék. Eláruljuk, hogy a főnyeremény sörrel kapcsolatos!
Az esemény Facebook linkje, Kettőnégy blog

First Blood koncert Győrben!

A héten csütörtökön nagy hardcore ünnep lesz Győrben, hiszen hozzánk látogat az amerikai First Blood. A színtér talán egyik leghitelesebb zenekaráról beszélhetünk, ha a nevük szóba kerül, koncertjeik pedig mindig élmény számba mennek. Melléjük érkezik még Szombathelyről az SCHC két élharcosa a Social Free Face és a Liberal Youth, illetve a Fateful Strike.
 
2011. Július 28. Győr, Tatanka
FIRST BLOOD (USA)
Social Free Face
Liberal Youth
Fateful Strike
Belépő: 1.800 HUF/ 2.400 HUF
Kezdés: 20:00
Cím: Bartók Béla utca 1.
Az esemény a Facebookon.

Nem lesz új Faith No More lemez

Novemberben ismét koncertezik a Faith No More, mégpedig Braziliában az SWU Music And Arts Festivalon lépnek a deszkákra. A rajongók persze mindig többet képzelnek a dolgok mögé, így Mike Patton énekes gyorsan el is oszlatott minden kételyt a továbbiakat illetően.

„Ezen túlmenően nincsenek terveink új lemezre vagy bármi hasonlóra. Lassúra vesszük a dolgokat. Az újjáalakulások nagyon ízléstelenek tudnak lenni, és eleinte mindannyian aggódtunk emiatt, de aztán meglepődtünk, mennyire jól sült el minden. Mert egyébként ott a fárasztóan régi forgatókönyv: a zenekar feloszlik, aztán újjáalakul a pénzért, elindul turnézni, aztán rögzít egy szar lemezt. Mi nem szeretnénk egy ilyen történet részesei lenni."

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum