RockStation

Vinnie & Carmine Appice a 13. Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon

2012. március 14. - sunthatneversets

Győr 13. éve ad otthont Magyarország legjelentősebb ütőszenei seregszemléjének, amely mára jelentős belföldi és külföldi hírnévre tett szert, nemcsak a közönség, hanem a szakma köreiben is. A fesztiválon jól megférnek egymás mellett a klasszikus ütős zene és a jazz, a világzene és a kortárs ütőhangszeres játék darabjai.

Az ütős muzsika népszerűsítésén túl, a fesztivál kiemelt célja a helyi és hazai tehetségek, ütős növendékek felkarolása: a közönség előtti bemutatkozáson túl a fiatal géniuszok egy színpadon zenélhetnek a magyar és nemzetközi élvonal sztárjaival.

 

A hagyományos utcai menet zenét és show dobolást a Széchenyi térre tervezett színpadi koncertek teszik változatossá.

A 16. Győri Tavaszi Fesztivál és a 13. Nemzetközi Ütős Fesztivál különleges összekapcsolódása Gulli Briem koncertje a Goya kiállítás megnyitóján (március 29. 19 óra) a Városi Művészeti Múzeumban, az Esterházy-palotában.

Igazi kuriózumnak ígérkezik Győr város tavalyi kezdeményezése: közös dobolásra hívják az egész világ apraja-nagyját a Széchenyi térre! Mindenki részt vehet az örömzenélésben, aki szereti a ritmust, és bármilyen ütős eszközzel bekapcsolódik a nagy játékba.

Az elmúlt években olyan jelentős világsztárok koncerteztek a Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon, mint: Jojo Mayer, Tom Brechtlein, Tommy Vig, Billy Cobham, Trilok Gurtu, Ian Paice, Mark Mondesir, Gulli Briem, Carl Palmer Band.

Az idei - 2012. március 29. - 2012. március 31. között megrendezendő - Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál kiemelt sztárjai: Evelyn Glennie, a Talamba Ütőegyüttes, a Szaniszló Vibes Projekt, világsztár fellépői pedig David Friedman és Vinnie & Carmine Appice.

A fesztivál ütős produkcióit hangszeres bemutatók, előadások, workshopok egészítik ki. A fesztiválhoz hagyományos ütőhangszeres kiállítás is kapcsolódik, ahol az ütőhangszereket gyártó cégek mellett hazai kézműves hangszerkészítő mesterek is bemutatják termékeiket.

A Győri Tavaszi Fesztivál program kavalkádjában mindenki megtalálja a kedvére valót, így Győr ismét valódi kulturális találkozási pont lesz a tavasz kezdetén.

Bővebb információk: www.fesztivalkozpontgyor.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr634316374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum