RockStation

D.R.I. - A crossover thrash királyai Budapesten

2012. április 07. - sunthatneversets

Ha van műfaj, amin képtelen fogni az idő vasfoga, az bizonyosan a crossover thrash, ugyanis a nyolcvanas évek közepén kivirágzott, a thrash metal és a hardcore között utat nyitó hangzás a mai napig ugyanolyan agresszióval és szókimondással boldogítja a mindenkori társadalom kritikusait, mint virágkorában. Ennek egyik legnagyobb titka az, hogy a műfaj nagy öregjei is fáradhatatlanok: ezért örömteli a tény, hogy júliusban az A38 fedélzetén láthatjuk majd játszani a D.R.I. legénységét.

A Dirty Rotten Imbeciles ugyanis a színtér egyik, ha nem a legnagyobb hatású zenekara mind a mai napig: gyorsaságuk, polgárpukkasztó dühük, valamint balhés, de őszinte életvitelük ma is a zenei hitelesség egyik legnagyobb élő példája. Ugyanis meglehet, hogy a Beavis és Butthead révén egy egész világ megismerhette a hátrafordított sapkákat elterjesztő brigádot, és az is igaz, hogy hírhedtségük miatt Kanadából ki is tiltották a korábban a Dead Kennedysszel is turnézó zenekart anélkül, hogy valaha is betették volna oda a lábukat, mindez semmit sem változtatott zenéjük cicomázatlan, nyers erején.

Persze a banda idővel lassított saját tempóján, hiszen előbb csak az egyes dalok engedték meg a középtempókat, utóbb pedig a lemezmegjelenések kezdték egyre ritkábban követni egymást, de lássuk be, a bandának volt is honnan lassulnia, hiszen a zenekar első, máig alapműként tisztelt EP-je, a Dirty Rotten 22 dalt tartalmazott mindössze 18 perces terjedelemben. A rajongók a mai napig remélik, hogy a rég megígért nyolcadik nagylemez hamarosan befut, ám ha ez mégsem következne be, mégis adott egy olyan életmű, ami a mai napig kellő tüzet biztosít ahhoz, hogy a textilvállalatoknál elegendő rendelés érkezzen hátfelvarrók alapanyagaihoz, a farmer-, és cipőboltokban mindenki a nyolcvanas évek modelljeit kezelje, és hogy a friss zenekarok előszeretettel fotózkodjanak roncstelepeken.

Egy ilyen legendához természetesen a hazai színtér krémje fogja majd megteremteni az alaphangulatot: a kiskunhalasi Jack, a Savaria Colonia Hardcore alapbandája, a Liberal Youth, valamint a színpadon rég látott Bandanas bizonyítja majd a közönségnek, hogy a minőségi darálás jövője egyben a múltja is, és ez épp ettől ilyen szép.

Az A38 és a Phoenix Music Hungary bemutatja:
2012. július 16., Budapest @ A38, 19:30
D.R.I. (USA), Bandanas, Liberal Youth, Jack
Jegyárak: 3.500 Ft (elővételben) / 4.200 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel: A38 Hajó JEGYLINK

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr234368596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum