RockStation

10 év után érkezik a Matchbox Twenty új albuma

2012. május 23. - sunthatneversets

matchbox twenty band 2012.jpg

Az Atlantic kiadó égisze alá tartozó Matchbox Twenty bejelentette, hogy várva-várt új albuma idén szeptember negyedikén jelenik meg. A North a Matchbox Twenty negyedik stúdióalbuma, és 10 év óta az első! “Az album címe - Észak - arra utal, hogy a lemezhez sok, különböző dalt írtunk, aztán rájöttünk, mi a helyes út, vagyis hogy 'merre van észak'." - mondja a zenekar ritmusgitárosa, Paul Doucette. 

Az album első kislemeze, a She’s So Mean június folyamán kerül majd a rádiókhoz. A North dalait a csapat - Rob Thomas, Paul Doucette, Kyle Cook és Brian Yale – egy Nashville-i házban írta, ahol tavaly nyáron együtt is laktak. Majd bevonultak a Calabasas-i (Kalifornia állam) Emblem Studios-ba, ahol a Grammy-díjas producer, Matt Serletic segítségével rögzítették a lemezt.

A Matchbox Twenty legutóbb egy válogatással, az Exile On Mainstream-mel jelentkezett 2007-ben, mely részben legnagyobb slágereiket - Push, Bent vagy az Unwell -, részben pedig hat új dalt is tartalmazott, köztük a kirobbanó sikerű, Steve Lillywhite produceri munkáját dicsérő How Far We’ve Come-ot.

A zenekar már első albumával, az 1996-os Yourself Or Someone Like You -val beírta magát a modern pop-rock legnépszerűbb és legtehetségesebb előadói közé. A lemezen olyan megaslágerek voltak, mint a Long Day, a Back 2 Good és a 3 am. A következő sorlemezek – a 2000-es Mad Season és a 2002-es More Than You Think You Are - további slágerekkel és többszörös platina eladással tovább szilárdították a csapat pozícióját. Öt Grammy jelölés, négy American Music Award jelölés, és a 2004-es People’s Choice Award elnyerése, mint “A Legjobb Zenekar” - ezek mind bizonyítják a zenekar elismertségét. Ha ez még mind nem lenne elég, Rob Thomas énekes szólóban is bizonyított: három Grammy, 11 BMI-díj, és két Billboard “Az Év Szövegírója” elismerés követte két szólóalbumát, nem is beszélve a Carlos Santana-val közös Smooth-ról, mely a valaha volt második legnépszerűbb dal a Billboard listája szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr494533008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum