RockStation

Dance, punk és mambo a SZIN-palettáján

2012. július 13. - sunthatneversets

yellow-card.jpg

Idén is igazi nyárzáró pörgésre számíthatnak a Szegedi Ifjúsági Napok látogatói, 2012. augusztus 22-26 között. Hogy a forró nyár egy valóban izzó, mediterrán hangulatú bulival érjen véget, a napfény városa az eddig legszínesebb zenei felhozatallal várja a SZINezőket: az amerikai pop punk csillag, a Yellowcard – egy héttel új lemezének premierje után – elsőként a szegedi közönségnek mutatja be a Southern Air című korongot. A nemzetközi dance-mester ATB feszes ritmusokkal készül a SZIN-re, a szombat esti Tisza-parti buliban Lou Bega mambórevüje izzítja a latin vért.

Augusztus utolsó hetében az amerikai alternatív-pop punk színtér főnixmadara izzítja be a szegedi éjszakát: a SZIN 2012 egyik különleges vendége a Los Angeles-i székhelyű Yellowcard kollektíva lesz. Az eredetileg Jacksonville-ben alakult, de később az amerikai rock-fellegvárba, Los Angelesbe költöző zenekar néhány éve pihenőparkolóba állt. Néhány jól sikerült koncert után azonban Ryan Key és bandája úgy érezte, hogy a Yellowcardot nem lehet nem folytatni. A visszatérő zenekart a közönség olyan lelkesedéssel fogadta, hogy újra beindult a Yellowcard slágergyára is. A SZIN látogatói így különleges helyzetben vannak: a zenekar új, Southern Air című lemeze 2012. augusztus 14-én jelenik meg a tengerentúlon, így a SZIN-esek az elsők között hallhatják élőben és egészében a friss, ropogós albumot.

Mi mástól lehetne még „dögösebb” egy forró este a SZIN-en, mint egy vérbeli dance-trance pop partytól? A német DJ-producer ATB az elmúlt években a világ élvonalába katapultálta magát, így pontosan tudja, mitől izzik fel a mediterrán bulilélek. Hogy milyen szettet varázsol a SZIN-en, azt még maga a DJ sem tudja, ugyanis saját bevallása szerint fellépésein mindig igyekszik kapcsolatot teremteni a közönséggel, és a rajongók rezdüléseire válaszolva fűzi tovább a zenei fonalakat. Érdemes így már ATB fellépése előtt ráhangolódni a partyra, hiszen a német nagymester egy-két órával a buli előtt vizsgálni kezdi, mire mozdul meg a közönség. André Tannenberger évek óta szívesen jár vissza Magyarországra, itteni fellépéseiről rengeteg kellemes emléket őriz.

Idén a latin pop fejedelme, Lou Bega is ellátogat a SZIN-re, hogy ott csapatával egy felejthetetlen estét celebráljon. Lou Bega igencsak járatos a szórakoztatásban, koncertjei mellett privát fellépései is világszerte híresek – a közismerten multikulturális Bega előszeretettel fogadja el királyi családok felkéréseit éppúgy, mint a nemzetközi nagyvállalatokét. A jelenleg Berlinben élő partyspecialista legutóbb 2010-ben jelentkezett új lemezzel, ám az ehhez kapcsolódó turnét csak egy évvel később kezdte meg, így egész biztos, hogy a SZIN-en egy hangulatos színpadi és friss zenei elemekben bővelkedő bulira számíthatnak a táncoslábú fesztiválozók.

Még mindig nem késő ellátogatni a legközelebbi jegyirodába, a kényelmesek pedig akár online is megvásárolhatják SZIN-bérletüket mindössze 17.900 Ft-ért, egészen augusztus 20-ig. A szegedi diákoknak extra kedvezmény is jár, hiszen SZTE diákigazolvánnyal mindössze 14.500 Ft-ba kerül a bejutás a négy napos fesztre. A legfrissebb hírekről és az új fellépőkről a SZIN-ezők első kézből a SZIN Facebook-oldalán, valamint a www.szin.org weboldalon értesülhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr704651065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum