RockStation

Új-Zélandi post-rock a Dürerben!

2012. november 16. - sunthatneversets

Jakobband.jpg

Az utóbbi években már megszokhatták a post-rock itthoni szerelmesei, hogy kedvenc műfajuk legnagyobb nevei rendre célba tudják venni fővárosunkat, azonban még így is van mindenki fejében egy olyan bakancslista, amely azon bandákat sorolja fel, akiket még nem lehetett elcsípni nálunk. Április közepén azonban újra ki lehet húzni egy nem is akármilyen nevet, hiszen a téli álmából felébredt Jakob Európa-turnéja a Dürer Kertet is eléri.

A jövőre már tizenöt éve működő új-zélandi zenekar egyike azon pioníroknak, akik a műfajt elsőként tudták igazán felvirágoztatni. A Jakob működése ugyanis a megfontoltságon alapul, ennek eredményeképp pedig így is hihetetlen éveket tudhattak a hátuk mögött: három turnét bonyolítottak le az Isis vendégeként három kontinensen, ezek közül Ausztráliát háromszor is megjárták, legutóbb épp a Tool előzenekaraként, miközben nagylemezzel hat év után most jelentkeznek majd először.

Jakob_flyer_net.jpg

És hogy mi volt a csend oka? Nem más, mint a maximalizmus: a Jeff Boyle gitáros által vezetett trió négy évvel ezelőtt elhatározta, hogy csak akkor fog ismét életjelet adni a Jakob, ha arra érdemesnek találják a megírt dalokat. Erre pedig mostanáig kellett várni, hiszen 2012 végén megjelenhet a rég várt visszatérő album, ami kétségkívül hasonlóképp fog tekintélyt parancsolni a bandának, mint a nemzetközi elismerést kivívó Solace dalcsokra. A megjelenést pedig egy nagyszabású Európa-turné koronázza majd meg, ami kiváltképp alátámasztja majd a zenekar által kivívott státuszt: azt, hogy a post-rockot végtelenített katarziskergetések nélkül is lehet úgy játszani egyszerre szépen és felkavaróan, hogy az ne legyen zavaróan negédes, vagy épp szájhúzóan giccses. Ennek szellemében ha egy régi élményt szeretnél pótolni, azért, ha pedig egy igazán hiteles műfaji bába visszatérésére vagy kíváncsi, azért érdemes bekarikáznod a naptárban április 16-ot, mert ki tudja, hogy legközelebb mikor láthatod újra színpadon napjaink egyik leginnovatívabb zenekarát.

További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr334909637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum