RockStation

30 év, 50 percben: Corrosion Of Conformity- Corrosion Of Conformity

2012. március 25. - RaczUr

Előrebocsájtom, én abba a kategóriába tartozom, aki számára a 30 éve működő Corrosion Of Conformity munkássága a Deliverance által lett megismerve, és Pepper Keenan volt számomra a zenekar frontembere. Aztán tavaly jött a hír, a COC újra összeáll, Pepper Keenan nélkül, sőt turnéra is indul, ráadásul úgy, hogy a setlistjük jelentős részét az Anymosity, Technocracy thrashes, crossoveres dalai adják majd. Furcsa vállalkozás az Úr 2011-ik évében…
 

Tovább

"Mindannyian a Meshuggah-tól nyúlunk!": Meshuggah - Koloss (2012)

“We all rip off Meshuggah!” - Devin Townsend, Planet Of The Apes, Deconstruction, 2011.

A 2000-es évek modern metál-ját meghatározó és saját stílust teremtő zenekar-e vagy? A Meshuggah igen! Az egyértelmű Meshuggah hatásokkal rendelkező zenekarokat hallgató emberek közül bizony nem mindenki tudja, kik is ők, vagy legalábbis nem hallgatják őket, netán nem szeretik őket. Mindeközben a szakma és a metál művészek nagyjai méltatják a zenekart, amatőr zenészek tömege merít/lop tőlük ötleteket, első demós projektek és profi zenészek egyértelműen teszik le a voksukat a Tomas Haake közreműködésével készített Drumkit from Hell dobprogi mellett. He te meg ott, te gyerek, te ott, igen, te! Rólad meg azt hallottam szereted azt a bizonyos palm mute-os, nyóchúros, djent-nek nevezett dzsi-dzsi metált? Na azt ők találták fel. Nesztek, itt van nektek a Meshuggah, a legenda új albuma a Koloss!

Tovább

Itt az új Marilyn Manson album borítója

Április 30-án jelenik meg a Marilyn Manson új albuma Born Villain címmel. Mára nyilvános lett az album borítója és a rajta szereplő dalok címei is.

A korongra a következő dalok kerültek: 01. Hey Cruel World…, 02. No Reflection, 03. Pistol Whipped, 04. Overneath The Path Of Misery, 05. Slo Mo Tion, 06. The Gardener, 07. The Flowers Of Evil, 08. Children Of Cain, 09. Disengaged, 10. Lay Down Your Goddamn Arms, 11. Murders Are Getting Prettier Every Day, 12. Born Villain, 13. Breaking The Same Old Ground

Korábban új dalt is mutattunk, aki nem hallotta volna annak itt van ismét.

Új dalt játszott a The Cult az SXSW Fesztiválon

 

Hétfőn debütál a The Cult új kislemez dala a For The Animals, azonban a banda a múlt hétvégén a texasi Austinban rendezett SXSW Fesztiválon már játszotta is a nótát, ami nagyon is fogósra sikerült. A banda új lemez Choice Of Weapon címmel május 22-én jelenik, meg de az előbb említett dalt most IDE kattintva meghallgathatjátok.

 

Hétfő esti teltház - Rise Against, Architechts, Touché Amoré @ Pecsa, 2012.03.19.

Olvassa ugyan az emberfia a Skalar facebook oldalán, de valahogy mégis nehezen hiszi: hétfő este teltház a Pecsában? Odaérve aztán tapasztalja, hogy nem egyszerű reklámfogásról van szó, valóban megtöltötték Budapest fiataljai a Városligetet. Ott voltunk a Rise Against koncerten, erről olvashattok a továbbiakban.

Tovább

Nick Oliveri kilépett a Kyuss Lives!-ból

 

A múltkori pereskedős sztori után, újabb pofon a Kyuss rajongóknak, hogy a Kyuss Lives! néven muzsikáló banda basszusgitárosa Nick Oliveri kilépett a zenekarból. Nick egy interjúban elmondta, hogy szerinte már nem arról szól az egész Kyuss Lives!, mint amikor másfél éve elindították és már nem érzi olyan jól magát itt, mint régebben. A Josh Homme és Scott Reeder által indított perről azt mondta a basszusgitáros, hogy furcsa  és nehéz helyzetbe került, mert mind a két féllel jó barátságban van. 

Hogy a basszusgitáros döntésének mennyi köze van az ellene több vádpontban indult és április 13-ára kitűzött tárgyaláshoz azt nem tudjuk, de Nick Oliveri akár 15 évet is kaphat, azért mert még tavaly barátnőjét bántalmazta, és fogva tartotta otthonukban, akit később elengedett, de magát a kiérkező rendőröknek nem adta meg. A rendőrség öt órás alkudozás után rátörte az ajtót és a házban nagy erejű töltött lőfegyvert és kábítószert is találtak.

Hogy ki lesz a Kyuss Lives! basszusgitárosa egyelőre még nem tudni. A banda május 29-én Budapesten játszik a Barba Negra Music Club-ban.

Az Ascension 46 bemutatja: The Southern Oracle, Showyourteeth (A), The Sharon Tate, Téveszme

Szerencsére április sem marad minőségi rémálmok nélkül, ugyanis a Dürer Kert kistermében négy olyan zenekar fogja váltani egymást a színpadon egy kellően fülledt és faltól falig megmozgató bulin, akik egyaránt kiérdemlik a figyelmet, és így a teltházasnak ígérkező megjelenést is. Ugyanis vétek lenne elvitatni, hogy a The Southern Oracle, a The Sharon Tate és a Téveszme nagyban hozzájárul ahhoz a generációs váltáshoz, amely eredményeképp már most egy biztos lábakon álló, fiatal – és ami a legfontosabb: a zenét szerető – közösség formálódik, bővül. Vendégük, az osztrák Showyourteeth pedig az A38-as, Subscribe előtti koncertjét követően tér vissza harmadjára a fővárosunkba.

Tovább

Napalm Death: Hétfőn érkeznek a brit grindcore keresztapák!

Már csak pár nap van hátra a Napalm Death budapesti koncertjéig – március 26-án, azaz hétfőn a Club 202 színpadán csap majd nagy zajt brit grindcore csapat. A két cseh vendég, a Hypnos és a Brutally Deceased után a napokban egy hazai gárda is beállt a fellépők közé: a Freedom Is A Lie a hammerworld.hu oldalon levezényelt közönségszavazás győzteseként érdemelte ki a nyitóbanda posztját.

Tovább

Megathrash Jubileum: Megadeth - Peace Sells...But Who's Buying? 25th Anniversary Edition

25 éve jelent meg az egyetemlegesen elfogadottak szerinti egyik leglegendásabb Megadeth thrash metál lemez a Peace Sells

Ennek alkalmából jelentek meg még múlt évben spéci verziói a lemeznek. Jelen recenzió tárgya is, mely az eredeti lemez 2011-es remasterelt verzióját és egy 1987-es Cleveland-i koncertet tartalmaz 2 CD-n.

Hála isten elmondható,hogy itt valóban az eredeti lemez van feljavítva, és nem egy hasonló merényletről van szó , amit Dave Mustaine hajtott végre 2004-ben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum