RockStation

Szombathelyi legendák - Liberal Youth: Mindenki Nézi, Senki Sem Látja, Social Free: Harccal A Világnak (2010)

2012. január 15. - Norbert K

A magyarországi hardcore színtér él és virágzik, ezzel újra és újra szembesülök rögös rockújságírói pályafutásom alatt. Ezúttal két veterán szombathelyi zenekar, a Liberal Youth és a Social Free jelentkeztek új albummal, Mindenki Nézi, Senki Sem Látja, illetve Harccal A Világnak című lemezeikkel. Több mint 20 éve létező zenekarokról van szó, akik nagy hatással voltak a Dunántúlon alakult fiatalabb hc bandákra is, szóval igazán megérdemelnek egy cikket hasábjainkon.

Tovább

TOP 10 kedvenc metál nóta 2011-ből

A múlt héten kiveséztük a tavalyi év 10 legjobb videóját, ezen a héten pedig összeszedtük, hogy nekünk, milyen dalok tetszettek a legjobban 2011-ben. Mivel sokfajta zenét szeretünk, ezért az ízlésünk is sokféle, azon pedig ugyan lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz, de itt van 10 + 1 metálnóta 2011-ből, amelyek szerintünk mindenképpen említésre méltóak.     

10. MORBID ANGEL - Profundis - Mea Culpa

Nem érdekel ki mennyire utálja, és mennyire hanyagolják koncerten az új Morbid Angel albumot, szerintem az egyik legjobb dolog ami 2011-ben történt. Főleg ez a nóta ami perfekt módon keveri a régi morbidos dolgokat az indusztriál vonallal.


 

Tovább

Beteg core: Jack- Beteg Kor

A Jackről a következőket kell tudni: egy kiskunhalasi zenekar, akik 1996 óta csapatják a crust punkos, grindos, hácés dara muzsikát, és a Beteg Kor egy amolyan ízelítő a hamarosan elkészülő nagylemezükről. Ez a promó lemez két számot tartalmaz, így az alábbi recenzió bizony négypercnyi hanganyagnak a levonata.
 
Filozofálgassunk egy kicsit, igénybe véve a relativitás témakörét. Négy perc. Ugye az nem túl sok? Négy perc van hátra, amíg jön a buszod? Kibírható ennyi várakozási idő. Négy perced van, hogy tarts egy cigi szünetet? Nagyon rövid idő. Négypercnyi gyökérkezelés, érzéstelenítés nélkül? Majdhogynem egy örökkévalóság. Négy percig hallgatni egy zenekart? Na az viszont tényleg csak arra elég, hogy valami kezdetleges fogalom halmazba sikerüljön belehelyezni a hangszert ragadó delikvenseket. Kivéve persze ha grindcoreról van szó, de azért ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor azért őszintén mondhatjuk, hogy a grindcore nem igazán nevezhető zenének. Maximum ökörködésnek, amiben van annyi pozitívum, hogy nem idegel minket túl sokáig.
Tovább

Cannibal Corpse - Márciusban jön a Torture

Márciusban a Metal Blade gondozásában jelenik meg a Cannibal Corpse új albuma Torture címmel. A lemezanyag producere Erik Rutan volt.

A Cannibal Corpse még  a lemez kiadása előtt Európa turnéra indul a Full Of Hate körút keretén belül, olyan bandákkal, mint a Behemoth, a Legion Of The Damned, a Misery Index, a Suicidal Angels és a Nexus Inferis. Sajnos magyar dátum nincs, de február 17-én a bécsi Arenában, vagy február 22-én a pozsonyi Majestic Music Clubban el lehet csípni a csapatokat.

Március 19-én Budapesten játszik a Fates Warning

Igazi ínyenceknek való esemény készülödik márciusban, ugyanis március 19-én Budapesten, az A38 Hajón lép fel az amerikai prog metal színtér legendás bandája, a Fates Warning. A turné apropója az lehet talán, hogy az év második felében egy új stúdióalbum is várható a csapattól, ami igencsak kívánatos is volna, hiszen a Fates Warning legutóbbi albuma még 2004-ben jelent FWX címmel.

a LiveSound bemutatja:
Fates Warning
2012. március 19., hétfő 20:00 óra
Budapest, A38 hajó
Belépő: 6500,- Ft.
További információ:
www.livesound.hu

Rákot diagnosztizáltak a Black Sabbath gitárosánál

Január 9-én korai stádiumban lévő daganatos betegséget diagnosztizáltak Tony Iommi-nál a Black Sabbath gitárosánál. A gitáros szervezetében egy nyirokrendszeri daganat-típust, limfómát találtak.

A Black Sabbath tavaly novemberben jelentette be eredeti felállásban történő újjáalakulását, sőt a tervek szerint 33 év után újra lemezt is jelentet meg. Tavasszal, nyáron pedig koncertek egész sora jönne. Hogy a gitáros betegsége, mennyire befolyásolja ezeket, azt egyelőre nem lehet tudni. 

A kamera, ha forog …: Kilian – Bohém erdő

A nagyrészt budapesti tagokból álló Kilian nevéről először egy lakótelep ugrott be, de ez már a korral jár.  Ez a Kilian egy rockzenekar. A bandát Jacsó Miklós gitáros hozta össze. Így akadt Bálint Áron basszerre és Gál Dani dobosra és már meg is volt a zenekar. A trió felállás egy darabig működött, de aztán úgy döntöttek, hogy kellene egy önálló énekes. Ő lett György Imre és így lett teljes a zenekar felállása.

A banda jó részt saját számokat játszik, de koncerten befigyel néha Metallica, Pearl Jam és akár Down is. A csapat magát stílusilag grunge és stoner muzsikának írja le, ami valahol igaz is, meg nem is.

Tovább

Origin, Psycroptic: közös lemezbemutató a Dürer Kertben

Február 7-én öt kegyetlen death metal zenekar mozgatja át a Dürer Kertbe látogatók elgémberedett izomzatát. Az együttesek a világ különböző sarkaiból érkeznek: a Psycroptic Tasmániából, az Origin Kansasből, a Leng Tch’e Belgiumból, az Ite Missa Est Franciaországból, a Kill With Hate pedig Magyarországról származik, de a kegyetlenül gyors tempójú dalok, az alig követhető, összetett gitártémák és a brutális, hörgős vokálok révén mégis lesz bennük közös.

Tovább

Bodor Máté: A CALIBAN gitárosaként Kölnben!

Bodor Mátétól kaptunk hírt: A „Play Live With Caliban” verseny győzteseként engem ért az a megtiszteltetés, hogy február 25-én a német Caliban zenekar kölni koncertjén eljátszhatom velük a 24 Years című számomra kedvenc dalukat.

Nagyon nagy meglepetés volt számomra az eredmény, hiszen rengeteg jelentkező volt, de egyben nagyon jó érzés is, mert egyik kedvenc zenekarommal játszhatok hamarosan egy színpadon!

Tovább

A Slayer, a Megadeth, a Rammstein vagy Roger Waters koncertje volt a legjobb tavaly? - Interjú Márkus Évával a LiveNation marketingigazgatójával

Még 2010 novemberében beszélgettünk a LiveNation marketingigazgatójával Márkus Évával a koncertszervezés kulisszatitkairól. Akkor úgy fogalmazott, hogy lehet, hogy a 2011-es év kicsit lukas lesz, mert a nagyobb turnék elkerülik Európát. Szerencsére nem így lett, de mint elmondta 2012 sajnos ilyen lehet.

Ha a 2010-es évet az egyik legsikeresebbnek értékelte, milyen jelzőt kapna a 2011-es, hiszen teltházas koncertek egész sorát rendezte a LiveNation? 
Nos, az év valóban sokkal jobban zárult, mint ahogy az előzetes kilátások alapján gondoltuk. Sikeres év volt, bár a 2010-es évet nem tudta felülmúlni látogatószámban, de ez stadionkoncert hiányának is betudható.

Sok esetben magam is tapasztalom a koncerteken, hogy a közönség egy része nem magyarul beszél. Vannak arra vonatkozó adataik, hogy egy-egy koncertre mennyien látogatnak hozzánk külföldről?
Konkrét adatok nincsenek erről, hiszen az internetes jegyvásárlással valóban a világ bármely pontjáról lehet a budapesti bulikra is belépőt szerezni. Nem mellesleg az itt élő külföldiek is nagy számban látogatják a rendezvényeket, hiszen nekik egyrészt természetes, hogy rendszeresen járjanak koncertekre és nem csupán a szívüknek legkedvesebb előadók esetében, másrészt nekik általában nem jelent különösebb gondot még a legdrágább belépőjegyek megvásárlása sem.

Tovább

Decaying Incest koncert a Borgödörben!

A csornai illetőségű Decaying Incest január 14-én debültál az érdi Borgödörben. A zenekarnak tavaly tavasszal jelent meg első lemeze, a Tépd szét a csendet, a Nail Records gondozásában. Ezután több helyen megfordultak az országban, játszottak Győrben, Sárváron, Tokodaltárón és Budapesten is.A 2011-es év nagy sikere volt számukra, hogy játszhattak Csehország legnagyobb zenei fesztiválján, a Rock For People-on.  Zenéjük, a hozzáértők szerint, valahol a heavy és a thrash metal mezsgyéjén egyensúlyozik. Várnak mindenkit szeretettel, akik eme  stílus (ok) nagy rajongói.

Január 14-én a koncert ingyenes és lehetőség lesz kedvezményes CD vásárlásra is.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum