RockStation

Keep Floyding: Pink Floyd dalok a SOTE Klubban

2013. április 23. - sunthatneversets

KeepFloyding_live_net.jpg

Április 26-án Magyarország első, és máig leghíresebb Pink Floyd tribute zenekara játszik a nemrég megnyílt SOTE Klubban. A világhírű angol pszichedelikus rockzenekar legnépszerűbb dalait azokhoz illő látványos show műsor keretében hallgathatjuk végig a nagyteremben, a Pubban pedig házibuli hangulat várja a táncolni vágyókat.

Magyarország első Pink Floyd tribute zenekaraként, 1999 óta működik a Keep Floyding, mely eredetileg Echoes of Pink Floyd néven kezdte pályafutását. Zenei céljuk, küldetésük egyértelmű: a Nagy Előd minden korszakának hiteles megszólaltatását tűzték maguk elé, a névváltás pedig azt az újabb célt tükrözi, hogy a zenekar a hazai sikerek mellett nemzetközileg is meghatározó Pink Floyd show-vá formálódjon.

A Keep Floyding koncertjein a kezdetektől fogva eredeti hangszerelésben szólalnak meg a közismert dalok és a ritkán hallott különlegességek is, a Barrett-érától egészen a The Division Bell-ig, a szólómunkásságokat is érintve. Első demójuk korán felhívta magára a szakma figyelmét, így 2000-ben már az After Crying társaságában léptek fel a budapesti Petőfi Csarnokban. Rövidesen a magyarországi klubélet meghatározó tribute zenekarává váltak, több mint öt órás repertoárral. A következő éveket sikeres klubkoncertek és vakmerő zenei vállalkozások jellemezték, mint a Live at Pompeii, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals, és a The Wall albumok egy az egyben történő megszólaltatása. A Sheep című dal feldolgozását itt láthatjuk:

Különleges esemény volt a zenekar életében, hogy 2006-ban a Művészetek Palotájában önálló estet adhatott, rangos honi vendégzenészek társaságában. A teltházas koncert mai napig példaértékű vállalkozásnak számít a magyar tribute életben, mint ahogy a 2009 májusában, egy épülő metróállomáson tartott jótékonysági est is.

keep_floyding01.jpg
Április 26-án a SOTE Klub nagytermében játszik a Keep Floyding, 21:30-as kezdettel. A helyszínre érdemes már korábban odaérni, hiszen 19 órától a félemeleten található Pub részen vodka-narancs és Zsindelyes pálinka akciók segítik majd a jó hangulat megalapozását. Jegyek elővételben kaphatók! További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr905242363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum