RockStation

Vigyázat! Pályázat!

2013. június 03. - viliricsi

Szabika.jpg

Bíró Szabolcsot – mi, akik a rockzene felől közelítjük az életet – mint a Csak Van együttes énekesét ismerhetjük. De azt is sokan tudjuk, hogy egyben hazánk egyik legsikeresebb bestseller írójáról is szó van. Abból az alkalomból, hogy egy esztendővel ezelőtt gördültek le a nyomda futószalagjáról máris klasszikussá nemesedett könyvének, a Non, nobis Dominenek első példányai, a szerző nem mindennapi pályázatot hirdetett, melyre többféle módon, akár dalra fakadva is nevezhetünk! Akinek sikerült felkeltenünk érdeklődését a részletek iránt, az hajtson egyet!

Különleges alkotópályázat mindenkinek

Bíró Szabolcs regényíró különleges alkotópályázatot hirdet, melynek részletei alább olvashatók.

A Non nobis, Domine 1. – Kelet oroszlánja első születésnapja alkalmából különleges alkotópályázatot hirdetek, melynek határideje kereken fél év múlva, a Non nobis, Domine 2. – Az utolsó vörös barát megjelenésének évfordulóján esedékes. A pályázat minden kreatív művésznek (egyéni alkotóknak és csapatoknak egyaránt) szól bármely művészeti ágazatban. Az adott pályamű lehet novella, vers, dal, kisfilm, fénykép, festmény, grafika, képregény, faragvány, kovácsmunka, koreográfia vagy bármi, amit el tudtok készíteni – az egyetlen kikötés, hogy a mű témája a Non nobis, Domine legyen.

Olvassátok el a regényt, és ragadjatok ki belőle egy jelenetet, momentumot, szereplőt, bármit (mindegy, hogy az első vagy a második kötetből), és pályamunkátokat ennek kapcsán készítsétek el. Prózai mű esetében ez lehet akár egy mellékszereplő külön története, akár egy paródia. Vers esetében lehet pl. adaptáció, vagy mondjuk az egyik csata lírikus elbeszélése. Kisfilmesként gyárthattok akár előzetest is a történetnek, vagy leforgathatjátok valamelyik jelenetét. A lényeg, hogy legyetek kreatívak: pályamunkátok valamilyen általatok választott módon reflektáljon a Non nobis, Dominére. Szabad kezet kaptok mind a műfaj megválasztását, mind a megvalósítás formáját tekintve. Az egyetlen kérésem, hogy amennyiben prózai vagy lírai, tehát írott pályamunkát készítetek, annak terjedelme ne haladja meg a 30.000 leütést.

A pályaműveket a br.szabolcs@gmail.com címre küldjétek, és a tárgy mezőbe azt írjátok: NND pályázat!*
Beküldési határidő: 2013. november 25. Eredményhirdetés: 2013 karácsonyáig.

Az egyes – a verseny során kialakuló – kategóriák nyertesei mind kapnak egy-egy értékes könyvcsomagot, ezen felül pedig mindenkit a maga kategóriája alapján díjazok. Ha pl. az egyik nyertes dalt írt a könyvhöz, annak fellépési lehetőséget biztosítok. Ha a nyertes pályaművek közt lesz filmes alkotás, akkor azt levetítjük egy külön rendezvény keretein belül. Írott mű esetében igyekszem megjelenést biztosítani, és így tovább. A lényeg még egyszer: legyetek kreatívak, gondolkodjatok, alkossatok!

* Amennyiben nem egyszerűen továbbítható pályamunkával rendelkeztek, alkotásotokat fényképezzétek le, és a róla készült fotókat küldjétek el e-mailben. Filmesek és zenészek a YouTube-ra, ill. a SoundCloudra is feltölthetik alkotásaikat, és ezek linkjét továbbíthatják a megadott címre. Koreográfia esetében is a filmezés lehet a legkézenfekvőbb megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr585340188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum