RockStation

Obits-koncert a Gozsdu Manó Klubban

2013. június 14. - sunthatneversets

Obits.jpg

A Dzsukhell kollektíva szeretettel invitál minden kedves érdeklődőt június 20-án a Gozsdu Manó Klubba, ahol büszkén üdvözli Budapesten a brooklyni székhelyű Obits-ot! Azt hiszem, nem kell sokat udvarolni a publikumnak, és ecsetelgetni eme formáció hatalmasságát, mivel csaknem három éve jártak a hajón és Szegeden is, valamint nem kisebb nevű kiadó, mint a Sub Pop Records jegyzi a kiadványaikat. Így tehát, akik otthon vannak az elmúlt húsz év punk, indie és rock zenéjében, azok számára ismerősen csenghet az Obits neve, mivel nem kisebb hatású zenészeket rejt, mint a korábban San Diego városában tevékenykedő Rick Froberg (Hot Snakes, Drive Like Jehu, Pitchfork, etc.), avagy Shorab Habion (Edsel, Kid$ For Ca$h), Alexis Fleisig (Bellini, Girls Against Boys, Paramount Styles, Soulside, etc.) és végül de nem utolsó sorban Greg Simpson.

Az Obits által képviselt zeneiség és művészet olyannyira egyedi, hogy szinte összetéveszthetetlen. Zenéjüket erősen determinálja többek között az énekes-gitáros frontember Rick Froberg hangja, punkos, nyers gitárstílusa, csakúgy, mint a zenekar képi megjelenését a grafikusként ténykedő úriember művészete. A zenei képet a másik gitáros Shorab témái és hangja mellett, Alexis ütemei és Greg monoton, groove-os basszustémái teszik teljessé. Az életmű 2008 óta két nagylemezt és három kislemezt számol (és persze pár újrakiadást).

Azoknak, akiknek volt szerencséjük 2010-ben a hajón látni a bandát remek hangzásban lehetett részük, viszont a hangulat a nagy térben elveszett. Ezzel szemben egy nappal később, Szegeden a Garabonciásban - ahol egy marék egyetemistáknak játszottak nem kis bulit adva, háromszoros ráadással -, már a hangulatra sem lehetett panasz. Talán ebben az abszolút közvetlenségben rejlik a zenekar igazi vonzereje, ami így, negyven túl is képes őket megfiatalítani.

Obits + Kemeny Henrik @ GMK 2013.06.20.jpg

Az este felvezetője pedig a Kemény Henrik lesz, akikre nem kis hatást gyakorolhattak az Obits és mérföldkőnek számító elődzenekarai. Lendületes, nyers dallamokra számíthatunk, amiből kiváló ízelítőt adhat a srácok tavalyi első, a bandcamp oldalukról ingyenesen letölthető EP-je. Ígéretet tettünk három éve Shorabnak, hogy legközelebb „we’ll find a not so fancy place”, ahol mindenki egyszerre kaphatja meg a családias közeget és az élvezhető hangzást, így várunk mindenkit 2013. június 20-án a GMK-ba!

Obits (US/Sub Pop)
Kemény Henrik
@ GMK // 2013.06.20. // 20:00 // Beugribugri: 1500 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr395360466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum