RockStation

E(z) F(incsi): EF - Ceremonies (2013)

2013. szeptember 24. - Ernő Hellacopter

EF Ceremonies.jpgAz atmoszferikus poszt-rockban utazó göteborgi EF-ről egészen addig tudomásom sem volt, amíg drága jó főszerkesztőnk meg nem kért, hogy rittyentsek pár sort róla. Már azzal nyert ügye volt a lemeznek, hogy svédek készítették, évtizedek óta ontják magukból a jobbnál jobb anyagokat a derék skandináv arcok. Ha ez nem lenne elég, olyan, a zsánerben otthonosan mozgó figurák segédkeztek az anyag létrejöttében, mint a produceri székből irányító Magnus Lindberg (Cult Of Luna).

Magáról a lemezről nincs sok mondanivalóm. A kiváló hangulatot árasztó dalok ügyesen lavíroznak a postock és az indie vékony mezsgyéjén, Niklas Astrom hangja tökéletesen illeszkedik a lágy zenéhez, indokolttá teszi jelenlétét, az amúgy instrumentálisan is helytálló dalokban. Az Explosions In The Sky-Caspian vonalat kedvelőknek telitalálat lehet a Ceremonies, mert markánsan jelen van mindkét említett zenekar, de mégis jól különválaszthatóak egymástól.

A közel egyórás műsoridő remek alkalom egy kis elmélyüléshez, megnyugváshoz. Nekem elsőre, másodszorra, és többedszerre is képes volt megteremteni azt az atmoszférát, amit elvárok egy ilyen lemez kapcsán. Nem mindenkinek fogja maradéktalanul lekötni a figyelmét, de abszolút meghálálja az odafigyelést, mert kiválóan megírt dalok sorakoznak, gazdagon hangszerelve.

ef1.jpg

Eme cikk apropóját az a tény adja, hogy az EF hamarosan fizikai valójában is feltűnik, mégpedig október 30-án az A38 színpadán, ahol olyan bejáratott helyi erőkkel osztozik, mint a Képzelt Város, akik új lemezükön dolgoznak, és egészen biztosan meg is osztanak pár új dalt, vagy a győri Rosa Parks, akik szintén nem ma kezdték az ipart. Minden adva van tehát egy remek estéhez, elnézve a line up-ot, és a baráti, 1000 forintos beugrót, a telt ház garantált, ne sokat filózz a jegyvásárláson, lehet késő lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr425530367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum