RockStation

Tíz ijesztő albumborító a rock/metal történelméből Halloween alkalmából

2013. október 31. - sebiszabi

mayhem_chimera.jpeg

Mindenszentek előestéje a világ angolszász felén a Halloween jegyében telik. Kísértetek, ijesztés és minden olyan dolog belefér ilyenkor, ami a hétköznapokban nem. A magunk rém egyszerű módján mi is meglovagoljuk ezt a hazánkban is egyre népszerűbb eseményt és összeválogattunk tíz olyan albumborítót, ami igazán ijesztő és/félelmetes. Nem belezős/véres gusztustalansági verseny volt cél, inkább komor hangulatú borítók keresése. A hajtás után a lista. "Happy Happy Helloween...!"

Rammstein - Sehnsucht

A német indusztrál metal alapvetés második, egyik legjobb lemezének borítója elég felkavaró. Hullává maszkolt arcok, kipeckelt száj, szem és orr .. beteges.

Darkest Hour - The Human Romance

Az amerikai metal banda legutóbbi lemezének borítója inkább végtelenül szomorú, mint ijesztő. De a hangulata kétségkívül eredeti és megkapó.

Cannibal Corpse - Butchered At Birth

Azt mondtuk a bevezetőben, hogy véres, belezős borító nem lesz, de ezt a ziccert főszerkesztőnk nem bírta kihagyni. Igazából igaza is van, mert ezt tényleg kurva ijesztő rajz.

Godflesh - Streetcleaner

Az angol indusztriál metal alapvetés debüt albuma '89-ből, egy igazi klasszikus. A borítót egy sci-fi/horror filmből, az Altered State-ből kölcsönözték. A film alapjául szolgáló novella írója erős hallucinogén drogokkal végzett kísérletek eredményeit használta alapötletként - világvége hangulat.

Slyer - Diabolus in Musica

A Slayer '98-as lemeze megosztó volt a kritikusok körében. A nu-metal elemek importálása a zenébe nem aratott osztatlan sikert. De a borítóról mintha maga a sátán nézne rád. Kicsit a hideg ráz ettől.

Korn - Korn

Nekem erről a borítóról két dolog ugrik be. Egyik: némi pedofil felhangja van számomra a képnek. Másrészt a Terminator 2 (Judgement Day) kezdő játszótéri képeire emlékeztetnek. Mindegyik elég rémisztő.

Iron Maiden - Fear Of The Dark

A Maiden legnagyobb lemeze 1992-ből, és itt Eddie figurája a legjobb. Emlékszem alig múltam tíz éves, amikor bátyám megvette kazettán ezt az albumot. Sokáig tényleg féltem ettől a képtől, okozott néhány rémálmot. 

Black Sabbath - Born Again

Az ördögfiókás Sabbath lemez. Az élő példa arra, hogy rém egyszerű módszerekkel is lehet hatásos borítót összedobni. 

Heaven & Hell - The Devil You Know

A másik végleg egy másik Black Sabbath-tól. Itt már Heaven & Hell néven nyomták, és a black metal utánérzésű borító, rémálomszerű lényekkel. Gyönyörűen nyomasztó.

Unsane - Wreck

A kevesebb néha több elmélet gyakorlati megvalósítása az Unsane tavalyi lemezének borítója. Igazából itt minden a "felhasználó" fantáziájára van bízva, ezért ennyire rejtélyes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr545607040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petelka 2013.10.31. 14:31:12

Béna!

A Streetcleaner nem debüt album volt.

Az első Godflesh abum címe Pure!

sunthatneversets · http://rockstation.blog.hu 2013.10.31. 14:55:27

@petelka: Lehet, hogy béna, de még a wikipedia szerint is a második album volt a Pure. en.wikipedia.org/wiki/Godflesh#Discography

petelka 2013.10.31. 15:11:53

Igazad van baszki......!!!!én magam vagyok a béna.

bocs!

újra kell most értékelnem mindent.... egy világ omlott össze bennem.... nagyon nagyon rossz most.

minyimaaa 2013.11.01. 13:41:52

@sebiszabi: Godflesh - Streetcleaner-nél írád: "sci-fi/horror filmből, az Altered State-ből kölcsönözték" - a film címe: Altered States www.rottentomatoes.com/m/altered_states/

"A film és az alapjául szolgáló novella írója erős hallucinogén drogok befolyásoltsága alatt készítette a műveket - rákerestem és semmi erre utalót nem találtam. mi alapján írtad ?

sebiszabi 2013.11.01. 19:19:24

Igazad van: nem a film írója volt drogok befolyásoltsága alatt, hanem a kísérletek alanyai, ami az alapötletet szolgáltatta az írónak. Javítottam a filmcímet is. Köszi!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum