RockStation

Francia csapás a Balatonra: Gojira @ Rock Beach Fesztivál, 2013.07.27.

2013. július 28. - sunthatneversets

goj17.jpg

Ma már viszonylag ritkán fordul elő, hogy a hazai koncertszervezők hiánypótlás gyanánt olyan előadót csábítanak az országba, akiket egyként vár a hazai rockersereg. Tegnap a Balatonszemesen rendezett Rock Beach Fesztiválon azonban a ritka kivételek egyikének lehetett szem és fültanúja az, aki ott volt. A francia Gojira ugyanis még sohasem járt nálunk.

Tovább

Minőségi zene: Karnivool - Asymmetry (2013)


karni.jpgAmikor az ausztrál Karnivool új lemezt jelentett be, annyi biztos volt: nem lesz csalódás. Szinte tökéletes debütáló lemezükkel feladták maguknak a leckét, bár hangzásukon bőven volt mit finomítani. A 2009-ben megjelent, Sound Awake címmel ellátott második nagylemezüket  a hangzáson javítva újabb érdekességekkel pakolták tele. Két minőségi album után kiderült, hogy a Karnivool nagyon ért a zenéhez, illetve hangszeréhez, és biztosak lehettünk benne, hogy tudnak még újat mutatni bármiféle stílusváltás nélkül, bár az előzetesben megjelent The Refusal, a lassabb középrészen kívül a Karnivool-hoz képest elég betegre sikerült.

Tovább

Itt az új Korn-album borítója és dallistája

Korn Paradigm.jpg

Arról korábban már beszámoltunk, hogy október 1-én The Paradigm Shift címmel érkezik a Korn új albuma, melyen újra a régi gitáros Brian "Head" Welch játszik majd, aki utoljára a 2003-as Take A Look In The Mirror című albumon szerepelt. Van már borítónk és hajtás után megtaláljátok az albumra kerülő dalok címeit is:

Tovább

Az Iron Maiden a Billboard turné-listájának az élén

i001.jpg

Az Iron Maiden vezeti a Billboard Hot Tours ranglistáját miután Maiden England elnevezésű turnéja 14 állomásának jegybevétele meghaladta a 19 millió dollárt. A 13 városban adott koncerteket összesen 259.298-an látták, melyből több is full teltházas volt. Jellemző a zenekar népszerűségére, hogy a londoni O2 Arénában augusztus 3-ára szervezett koncert jegyeit 12 perc alatt kapkodták el, emiatt  egy nappal később is ad egy koncertet a zenekar. A listán az Iron Maiden egyébként olyan előadókat előz meg, mint Taylor Swift, Justin Bieber vagy Bruno Mars. (Fotó: Réti Zsolt)  

Tovább

United In Hate - új videó a Kreator közelgő DVD-jéről

Kreatorband2012.jpg

Augusztus végén, szeptember elején jelenik meg a német thrasher veteránok új DVD-je, a Dying Alive, melyen a koncertfelvételek mellett videóklippek is lesznek, valamint bepillanthatunk a kulisszák mögé is néhány backstage-ben felvett kisfilm segítségével. Most a kiadványról van egy videónk, ami a United In Hate dalhoz készült, a hajtás után.

Tovább

Kidőlt a Killswitch Engage dobosa

Killsitch Engage band2013.jpg

A zenekar tegnap adta ki a közleményt, melyben tudatja a rajongókkal, hogy a dobos, Justin Foley (a fenti képen balról az első ő) egy biciklibalesetben megsérült és eltört a kulcscsontja. Mindez az ázsiai és európai turné előtt. A zenekar egyből leszögezte, hogy buli nem marad el, már meg is van, hogy ki siet a banda segítségére: az As I Lay Dying dobosa, Jordan Mancino ül be a felszerelés mögé. Tovább jelezték, hogy úgy látják, hogy az októberi észak amerikai koncertkörútra Justin már felépül. Jobbulás neki.

Félőlény - új klip a Leander Rising-tól

leander2.jpg

A Leander Rising új kislemezen dolgozik, amelyen öt magyar nyelvű és két angol nyelvű dal szerepel majd a tervek szerint. Erről többet nem tudunk, de azt igen, hogy három videó is fog készülni ezekhez a dalokhoz és ebből az első a Félőlény már itt is van, meg tudjuk mutatni, a hajtás után. A zenekar pedig elcsíphető legközelebb a RockBeach-en vagy a Fezenen. 

Tovább

Kiesett az amerikai AGT-ből kedvenc csapatunk

Screen-Shot-2013-07-24-at-10.33.01-AM.png

Az kis hatéves Aaralyn és a bátyja, Izzy alkotta Murp nevű formációról már korábban többször is beszámoltunk, hogy egészen üde színfoltja az Americas Got Talent 'nemtudomhányadik' szériájának. Sajnos útjuk a tehetségkutatóban eddig vezetett, az országos élő adásban előadott performanszuk már nem győzte meg a T. zsűrit és kiestek a Dog Poop című dallal. A videóról a zsűri döntése lemaradt, de a négyek közül egyedül a komikus Howie Mandel szavazott ismét rájuk, a többiek (Melanie Brown, Heidi Klum és Howard Stern) elkaszálták a produkciót. Az utolsó fellépés felvétele a hajtás után.

Tovább

MetalWar Fest 2013 – Jön a Nagy Ember is

Flyer Metalwar.jpg

Ahogy azt már hetek óta tudni lehet, súlyosabbnál, súlyosabb bandák jönnek az első MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest háromnapos fém őrületére és most valóban egy igazán Nagy Ember is elfogadta a meghívást. Molics Zsolt hangja és egyénisége 27 éve meghatározza a magyar rock és metal színteret. Ennek egyik koronája a nemrég „MolicsRock” címmel kiadott életműkorong, melyen Zsolt az eddigi pályafutását foglalta össze. És, hogy élőben is részesei lehessünk ezeknek a gyöngyszemeknek, Zsolt jelenlegi zenekarával a Cool Head Klannal és meghívott barátaival fogja elővezetni a Sámán, a Moby Dick, a Classica, a Seneca és természetesen a Cool Head Klan legjobbjait.

Tovább

Jön az új Alter Bridge album

Alter Bridge 2013.jpg

Azt már lehetett tudni év elején, hogy amint Myles Kennedy befejezi a turnézást Slash-el, az Alter Biridge nekiáll a következő nagylemeznek. Nos nem hazudtak, hiszen október 8-án kézzel fogható eredménye is lesz a munkának. ekkor jelenik meg ugyanis a zenekar negyedik nagylemeze Fortress címmel. A zenekar célja egy kiszámíthatatlanabb, izgalmasabb lemez elkészítése volt, melyet az első visszajelzések alapján igazolni látnak. Minden esetre mi kíváncsak leszünk a végeredményre.

Hallgasd végig az új Mercenary lemezt!

mercenarythroughcd.jpg

A dán melodeath veteránok hetedik nagylemeze holnap, július 26-án jelenik meg Through Our Darkest Days címmel. És ahogyan mostanában szokás, pár nappal előbb meg is érkezik a teljes lemez meghallgatható formában, hogy az egységsugarú metal rajongó tudja, hogy miért fog kiadni pénzt. A hajtás után tehát az új Mercenary album teljes egészében, plusz borító, plusz tracklist. Aki pedig élőben szeretné a bandát megnézni, annak szeptember 5-én a Showbarlangot ajánljuk, ahol a dánok mellett az Omnium Gatherum is fellép.

Tovább

Truth Untold - Új Black Tusk-videó

Black Tusk 2013.jpg

Július 23-án új Ep-vel jelentkezett a Black Tusk, amely Relapse Records gondozásában látott napvilágot. A Tend No Wounds címre hallgató anyag Truth Untold című dalához most videóval jelentkezett a csapat, melyet hajtás után csekkolhattok. Annyit elárulhatunk, hogy majdnem olyan vicces, mint egy Red Fang, videó, de azért annyira még se.

Tovább

Infók az új Motörhead albummal kapcsolatban

motorheadvip.jpg

E blog hasábjain is már tucatszor megírtuk, hogy idén ősszel érkezik az élő legendának számító Motörhead új lemeze, ami Aftershock címmel látja majd meg a napvilágot. Ezt eddig is tudtuk, ma viszont az új albumon szereplő dalok listáját tudjuk megmutatni nektek:

01. Death Machine 02. Heartbreaker 03. Coming Back To You 04. Going To Mexico 05. Courage 06. Queen Of The Damned 07. Lost Woman Blues 08. Crying Shame 09. Paralyzed 10. Dust And Glass 11. Coup De Grace 12. Silence When You Speak To Me 13. Knife

Bár, ahogyan korábban arról is írtunk, Lemmy makacs betegsége miatt nagyjából az egész nyári turnét lemondták, ígéretük szerint ez nem lesz hatással az új lemezre és hamarosan vissza is fognak térni koncertekkel - amit nagyon várunk!

I. stoneRise fest! "Shaman Smoke in R33" - Stoner Mini fesztivál

nagyshaman.jpg"Látók gyűlnek a puszta szélére, hogy az anyaföld vizével mossák tisztára a Napot!" Augusztus 9-én rendezik az első stoneRise bulit, az R33-ban. A találkozó főbb eseményének egyike, a svéd Molior Superum koncertje, akik egy 70-es évek által inspirált Hard-rock banda Svédországból! Zenéjükben keveredik space, a pszichedelika, a koszos garázs-rock! Na, ők megmutatják nekünk, hogyan kell a napba utazni…

A másik nagy, csontokból kiolvasott esemény, hogy újra koncertképes az URANIA! Kis hazánk egyetlen ”Instru-Desert„ zenekara, több mint egy éves kihagyás után, új felállásban szórja tele vörös homokkal az R33-at…

Itt lesznek még Tiszakécskéről, a Sivatag neveletlen zenélő tigriskölykei, a Let the cigar die... az Oázis vizeibe hugyozó, szőrös vagányai, a Head for The Sun...és a Burning Full Throttle, akik tűzben edzik össze az elemeket... Beugró 700 Ft vagy két csirke.

Hallgasd a dUNA-t, hogy zúg!

dUNA.jpg

"A rakodópart alsó kövén ültem,
néztem, hogy úszik el a dinnyehéj.
Alig hallottam, sorsomba merülten,
hogy fecseg a felszín, hallgat a mély.
Mintha szívemből folyt volna tova,
zavaros, bölcs és nagy volt a Duna."

József Attila überelhetetelen, ha olyan csodás dologról kell írni, amit az ember nem tud megfelelően vagy méltóképpen szavakba önteni. A kis belvárosi szubkultúránknak is adott ihletet a nagy folyó, mégpedig a dUNA zenekar képében, akik hol duóként, hol trióként riogatják a produkciójukra fogékony érdeklődőket. Zenéjük behatárolhatatlan stíluskavalkád, a tika-tika épp úgy szerves része a zenének, mint a szállósabb, post-rockba hajló ívek.

Radics Gábor dobos pár mondatban összefoglalja mindazt, amit Neked is feltétlenül tudnod kell erről a káoszpop zenekarról:

Tovább

Hallgasd meg a Tool dobosának bemutatkozó albumát!

20670-2.jpg

Arról már többször írtunk, hogy bár igen-nagyon szeretnénk, mégsem lesz idén új Tool lemez, talán majd jövőre. De addig is a zenekar dobosa a régóta futó szólóprojektét végre albumformába öntötte. Így tegnap jelent meg Danny Carey Volto! nevű formációjának debütáló lemeze, az Incitare. És hogy milyen lett? Döntésétek el Ti, a hajtás után az egész lemez meghallgatható, plusz egy videót is hozunk a Tocino című dalhoz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum