RockStation

Sear Bliss – Húszéves jubileumi koncert a CLUB 202-ben

2013. november 03. - sunthatneversets

Sear Bliss 2013.jpg

Idén húsz éves Magyarország legpatinásabb, nemzetközi szinten is elismert black metal csapata, a Sear Bliss. Az évfordulót december 6-án, pénteken egy nagyszabású koncerttel ünnepli meg a zenekar, ahol az alkalomhoz illően minden lemezt megidéznek majd néhány dal erejéig. A programban olyan dalok is helyet kapnak, amelyek régóta, vagy még egyáltalán nem hangzottak el élőben. A jelenlegi felállás mellett számos korábbi tag, illetve vendégzenész is felbukkan majd a színpadon, és a korábbi évfordulós koncertekhez hasonlóan most is különleges látványosságokkal készül a csapat az eseményre.

Tovább

Befejezte a dalírást új albumához az Obituary

Obituary2013.jpg

Csak annyit mondunk, hogy a floridai death metál éllovasa, az Obituary befejezte az új albumra szánt dalainak írását, így aztán semmi akadálya nincs, hogy hamarosan stúdióba vonuljanak, hogy felvegyék a lemezt, mely váratóan valamikor jövő év elején kerülhet a boltokba. A banda a Kickstarteren keresztül nagyjából 10 ezer dollárt kért a rajongóltól az új album finanszírozására, amit azok mindössze másfél nap alatt dobtak össze.

Tovább

„Jó néhány évnyi kreativitás van még bennünk!” – interjú Michael Wiltonnal, a Queensrÿche gitárosával

riport02.jpg

Október 23-a idén duplán is ünnep volt Magyarországon – legalábbis a dallamos metal, konkrétan a műfaj progresszív vonulatának alapbandájaként (el)ismert Queensrÿche rajongói számára. Nekünk a remek koncert mellett a jeles napot az alábbi interjú tette teljessé. Miután sikerült Michael Wilton gitáros értésére adnunk, hogy a buli dátuma révén miért is nyer egészen új értelmet a (műsorra ezúttal nem tűzött) Revolution Calling dal címe, igyekeztünk alaposan körüljárni az 1990-es években kezdődött válságos korszakot és a Todd La Torre énekes csatasorba állításától, illetve az idei albumtól számítható visszakapaszkodást, külön kitérve a csapatnak a közeljövőre vonatkozó terveire.

A szimplán Queensrÿche-ra keresztelt idei albumotok egészen a Billboard 200-as lista huszonharmadik helyéig vitte. A zeneipar mai általános állapotát, illetve a zenekar helyzetét tekintve hogyan értékeled ezt az eredményt?
Michael: Úgy gondolom, ez egy kiváló eredmény, ha azt nézzük, hol tartunk most mi és hol tart a technológia. Nagyszerű lemezszerződést írtunk alá a Century Media kiadóval, ők pedig nagyon boldogok, amiért már több mint ötvenötezer példány talált gazdára a CD-nkből világszerte. Ezzel máris köröket vertünk az előző CD-re. Ugyanakkor a technológiának is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Attól függ, honnan nézzük. Úgy érezzük, mi a szerencsésebbek közé tartozunk. Az emberek nyilván bele akarnak hallgatni a zenébe, mielőtt megveszik a lemezt, ami így is van rendjén. Tőlünk viszont egyre többet és többet akarnak hallani és ez óriási dolog. Az is bennünket igazol, hogy az előző turnéinkon a rajongók állandóan a régi számokat, az első öt-hat album dalait követelték. Ezen a turnén pontosan az első öt-hat album dalait játsszuk nekik, az ő nagy megelégedésükre. Ugyanakkor az új nótákat is kérik, amire viszont az előzőekben nem volt példa.

Tovább

Visszatér a Foo Fighters!

Foo Fighters.jpg

Dave Grohl még tavaly év végén jelentette be, hogy egy időre szünetre vonul a Foo Fighters. Nos, a szünet nem nyúlik túl hosszúra, hiszen december 11-én és 13-án a mexikóvárosi Foro Sol stadionban lép fel a zenekar. Sőt a Foo Fighters várhatóan jövő év elején stúdióba is vonul, hogy rögzítse következő nagylemezét.   

Tovább

Kiosztották az idei Gumizsiráf-díjakat

Korda György.jpg

Mondanunk sem kell, hogy idén is jó hangulatban telt (beszámoló és fotók hamarosan) az idei Gumizsirf-díjátadó. A közönség szavazatai alapján:

Az év fesztiválja: Hegyalja
Az év zenekara: Fish!
Az év albuma: Apey and the Pea - Devil's Nectar
Az év ifjú titánja: Petofi
Az év EP-je: Till We Drop - Skyward
Az év videóklipje: Blind Myself - Diszkószám az éhezésről
Életműdíj: Korda György

Hajtás után Csiga kollégánk 10 perces videóját nézhetitek meg, benne többek között Korda György és Balázs Klári fellépésével. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Corrections House: Underground legendák decemberben a Dürerben

Correction.jpg

Kiváló underground metálzenészek döntöttek úgy, hogy egyfajta szupergroupot alakítanak Corrections House néven. Mert az biztos, hogy egy Scott Kelly (Neurosis), Mike IX Williams (Eyehategod), Bruce Lamont (Yakuza), Sanford Parker (Minsk, Nachtmystium, Buried At The Sea) felállású zenekart mindenképpen szupergroupnak kell hívni.

Tovább

Már új dalt is játszott az Iced Erath koncerten

Iced Earth 20132.jpg

Az Iced Earth csapata jelenleg épp a Volbeat előzenekaraként turnézik Európában. Párizsi koncertjükön If I Could See You címmel egy friss dalt is játszottak, amelynek felvétele a tovább után megtekinthető. Az együttes új lemeze Plagues Of Babylon címmel jelenik meg januárban, a csapat pedig február 5-én Budapesten játszik.

Tovább

Hallgasd meg a metálba oltott Michael Jackson tribute lemezt!

thrillertributecd.jpg

Korábban már megírtuk, hogy neves metálzenészek is a nevüket adták ahhoz a Thriller című tribute albumhoz, ahol Michael Jackson dalok kapnak metálzenei köntöst. Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Thriller - Chuck Billy (TESTAMENT)
02. Man In The Mirror - Danny Worsnop (ASKING ALEXANDRIA) & Billy Sheehan (MR. BIG)
03. The Way You Make Me Feel - Angelo Moore (FISHBONE), Doug Aldrich (WHITESNAKE), & Rudy Sarzo (QUEENSRŸCHE)
04. Black Or White - Lajon Witherspoon (SEVENDUST), Bruce Kulick (ex-KISS), & Tony Franklin (THE FIRM)
05. Beat It - Priya Panda (DIEMONDS) & Ron Bumblefoot Thal (GUNS N' ROSES)
06. Billy Jean - Corey Glover (LIVING COLOUR) & Phil Campbell (MOTÖRHEAD)
07. Shake Your Body (DOWN TO THE GROUND) - Elias Soriano (NONPOINT)
08. Rock With You - Doug Pinnick (KING'S X)
09. Dirty Diana - Chris Jericho (FOZZY)
10. Bad - Paul Di'Anno (ex-IRON MAIDEN) & Craig Goldy (DIO)
11. They Don't Care About Us - ICARUS WITCH
12. Never Can Say Goodbye - Lonnie Jordan (WAR)
13. Smooth Criminal - ALIEN ANT FARM

Nos a kiadó Cleopatra Records most az egész albumot meghallgathatóvá tette, bánatunkra dalonként, de legalább sokat dolgozhattunk vele, hogy meghallgathassátok őket.

Tovább

A múlt eldobása: Sepultura - The Mediator Between Head and Hands Must Be The Heart (2013)

Sepultura The Mediator.jpgAnnyit beszéltek már az emberek egy esetleges Sepultura reunion-ról, hogy az már marha unalmas. Nem is lenne értelme. A zenekar régen túl lépett Max bácsin, és a saját ügyeivel foglalkozik. Aki szerint, meg nem lehetne ezt a nevet használni, mert egy eredeti tag sincs már a bandában, azoknak ajánlanám például az Opeth-et, ahol szintén nincs egyetlen eredeti tag sem a zenekarban. A Sepu túlélt olyan időszakokat, amiket szerintem a zenekarok nagyon nagy többsége soha nem tudna. Itt vannak ma is, és most is metalkodnak ezerrel. Nézzünk is kicsit utána az új The Mediator Between Head and Hands Must Be The Heart címet kapott albumnak.

Tovább

Marilyn Manson rémtörténeteket mesél

Marilyn-Manson-dies.jpg

A múltkori Avril Levigne-nel készül közös dal kapcsán pár napja már volt téma nálunk a shock rock egyik legnagyobb és legkülöncebb alakja, de most Halloween alkalmából újra itt köszönthetjük. A Funny or Die oldal Halloween alkalmából egy különleges vidóet készített, amiben egy csapat kölyöknek sztorizik Manson a tábortűznél. Persze a sztorik félelmetesek és horrorisztikusak, de azért viccesek is, de csattanót nem áruljuk el. A hajtás után a kisfilm.

Tovább

Stúdióban a Suicide Silence

Suicide Silence studio.jpg

Miután nemrég bejelentésre került, hogy az All Shall Perish most már csak ex-énekese Eddie Hermida lesz a Suicide Silence új frontembere, a csapat most azt is bejelentette, hogy jövő héten stúdióba vonulnak, hogy megkezdjék a munkát az új albumon. A lemez producere az a Steve Evetts lesz, aki korábban olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Sepultura, a The Dillinger Escape Plan, vagy éppen az All Shall Perish. A lemez várhatóan jövő év nyarán kerülhet a boltokba a Nuclear Blast Entertainment gondozásában.

Tíz ijesztő albumborító a rock/metal történelméből Halloween alkalmából

mayhem_chimera.jpeg

Mindenszentek előestéje a világ angolszász felén a Halloween jegyében telik. Kísértetek, ijesztés és minden olyan dolog belefér ilyenkor, ami a hétköznapokban nem. A magunk rém egyszerű módján mi is meglovagoljuk ezt a hazánkban is egyre népszerűbb eseményt és összeválogattunk tíz olyan albumborítót, ami igazán ijesztő és/félelmetes. Nem belezős/véres gusztustalansági verseny volt cél, inkább komor hangulatú borítók keresése. A hajtás után a lista. "Happy Happy Helloween...!"

Tovább

Hét dal már megvan a következő Anthrax-lemezhez

0anthrax2013_04.jpg

2014-re új lemezt ígér az Anthrax, akik már hét dalt el is készítettek az új albumhoz. Scott Ian gitáros nemrégiben azt mondta, hogy kifejezetten gyorsan dolgoznak, amikor összejönnek Charlie Benante dobossal és Frank Bello basszerrel. Az új dalok agresszívek, gyorsak és sokkal riffelősebbek, mint az előző album, a Worship Music témái, sőt a gitáros szerint neki is gyakorolni kell néhányat, mert nehéz is őket eljátszani. Szövegek még nincsenek a dalokhoz, ennek mostanában fog neki a gitáros. (Fotó: Réti Zsolt)  

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum