RockStation

Szinte hihetetlen, hogy mi zajlik körülöttünk éppen…: Interjú Andi Deris-szel a Helloween énekesével

2013. február 17. - Norbert K

Andi Deris.jpg

Március 19-én koncertezik a Helloween Budapesten, a Pecsában. Ennek kapcsán sikerült telefonvégre kapnunk Andi Deris énekest, akivel az új albumról, a közelgő turnéról és magyarországi élményeiről beszéltünk.

Hello Norbert, itt Andi. Mi újság?

Hello Andi! Először is, köszönöm, hogy időt szakítottál ránk. Nos, nemrégiben új lemezzel jelentkeztetek (Straigh Out Of Hell). Mik az album eddigi visszhangjai? Te hogyan érzel az albummal kapcsolatosan?

Andi: Tudod, ez mindig nagyon nehéz kérdés… Amikor kiadsz egy új albumot, sosem tudhatod igazán, hogy mire számíthatsz. A dalok többsége szívből jön, nem valami előre kidolgozott terv vagy koncepció alapján. Szóval, amikor valami szívből jön, nem tudhatod, milyen fogadtatása lesz majd. Amióta csak elkezdtem zenélni, már 22 éve, mindig így van ez az új lemezeknél. Van, mikor kicsit csalódott vagy, mert nagyon jónak érzed az új anyagot és nagy elvárásaid vannak, mégse lesz olyan sikeres, és van, amikor csak teszed, amit tudsz, különösebb elvárások nélkül, és mindenhol az eladási listákon találod magad… Nos, a Straight Out Of Hell-el is valami hasonló történt. Rajta van világszerte a különböző zenei listákon, sok országban top 10-es, Németországban 4., az amerikai top10-ben is ott vagyunk… Szinte hihetetlen, hogy mi zajlik körülöttünk éppen…

Tovább

DVD-vel jelentkezik idén a Testament

Testament_2012.jpg

A The Dark Roots Of Thrash turné keretében február 15-én a Huntingtonban található Paramount Theatre-ben lépett fel a tavaly a FEZEN fesztiválon is fellépő Testament. A koncertet rögzítették is, így az még ebben az évben dvd-n is napvilágot lát a Nuclear Blast gondozásban. A csapat egyébként tavaly minden idők legjobb kezdését produkálta új lemezével az Egyesült Államokban, hiszen a Dark Roots Of Earth a Billboard lista 12. helyén nyitott. Ha megveszekedett Testament rajongók vagytok akkor kattintsatok a továbbra, ahol megtaláljátok a koncert setlistjét.

Tovább

Mint egy best of…: Pink Cream 69 - Ceremonial (2013)

pc69ceremonial.jpgHa valakit netán nem hoz lázba a címsorban szereplő zenekarnév, annak had súgjam azt, hogy szerintem két okból is érdekes lehet számunkra ez az év eleji lemezmegjelenés. Jó tudni, hogy a márciusban hazánkba látogató Helloween elnevezésű formáció hajdan (’94-ben) a „rózsaszínektől” nyúlta le Andi Deris énekes-dalszerzőt. Tudom, sokan nem fognak velem egyet érteni, de mégis azt írom: a cserével mindenki jól járt. A „tökösök” azóta már készítettek Deris-szel néhány bivalyerős albumot, a reflektorfényből közben egy kicsi a PC69-re is vetült, mondván: ez Andi volt zenekara.  Viszont a helyére érkező David Readman se bizonyult kutyának; vele készítették el ’98-ban a zenekar csúcsalbumának számító Electrifiedet, rögtön az elején a hiper-sláger Shamemel.

Tovább

Stúdióba vonult a Five Finger Death Punch

Five-Finger-Death-PunchKevin.jpg

A Báthory Zoltán vezette Five Finger Death Punch a napokban stúdióba vonult, hogy rögzítse negyedik nagylemezét, melyet még a nyáron szeretnének is megjelenteti. A las vegasi The Hideout Recording Studio-ban dolgozó csapat munkáját nem meglepő módon a stúdió tulaja Kevin Churko producer segíti. A csapat előző albuma az American Capitalist a múlt évben lett aranylemez, miután elérte az 500.000-es eladott példányszámot. (a képen Báthory Zoltán és Kevin Churko)

End Of Disclosure - Új Hyporisy szöveges-videó

Hypicrisy band.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük március 22-én a Nuclear Blast Records gondozásában jelenik meg a Peter Tägtgren vezette svéd Hypocrisy új lemeze, melynek felvételei is az ős stúdiójában az Abyssben készültek. A címadó dalt már korábban megmutattuk, most ehhez készült egy minimál stílusú szöveges videó, amit hajtás után nézhettek meg.

Tovább

16 év után ismét Magyarországon a Backfire!

Backfireband.jpg

A hardcore/punk történelmében a holland színtér is elvitathatatlan nemzetközi elismerést vívhatott ki magának a kilencvenes években, hiszen a Commitment Records áldásos tevékenysége, valamint az amerikai youth crew-k és NYHC-bandák helyi koncertjei egy lélegző, dinamikus közösséget hívtak életre. Így a Vitamin X, a Reaching Forward és a Mainstrike mellett manapság a No Turning Back lehet talán a legismertebb formáció az itteni színtérből, noha a Backfire! 1994 óta töretlen kitartással tesz azért, hogy egymást követő nemzedékeket köthessen össze zenéjével és mondanivalójával. És ahogy ezt a hazai közönség már Szombathelyen is megtapasztalhatta 16 évvel ezelőtt, úgy most a zenekar az A38 Hajóra tér vissza május 18-án.

Tovább

Nyerjél bérletet az idei Nova Rock Fesztiválra

Novafekvő2013.png

A nemrég indult magyar Nova Rock információs oldalon február 19-ig tart az a játék, melynek nyertese 3 napos bérlettel lesz gazdagabb. A háromfordulós játék első köre tegnap zárult, a második kör kérdését ITT találjátok, a harmadik kérdés pedig február 16-án szombaton kerül fel az információs oldalra, melyet érdemes követni a további nyereményjátékok miatt is.

Kaldera koncert a Hunniában!

kaldera1.jpg

Felpörögtek az események a Kaldera zenekar háza táján. Mint azt korábban jelezték kiegészült a banda néhány új taggal, hangszerrel és látványelemekkel, ezzel is színesítve az élő koncertélményt. Egész pontosan Restás Gergő (perka, vokál), Szalai Tamás (nagybőgő), Édes Gergő (gitár) hangszeresekkel egészült ki a zenekar, a vetítésről pedig Lengyel István (Píty) gondoskodik.

Első lépésként máris lehetőséget kaptak az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában, aminek felvételeit hamarosan hallhatja a nagyérdemű a rádió hullámhosszán. Mivel az ott elhangzó műsort csak limitált nézőszám előtt adják elő, úgy gondolták a srácok,  hogy nagyobb nyilvánosság előtt is eljátsszák a számokat ebben a speciális felállásban. Erre az eseményre február 21-én a Hunnia Art Bisztróban kerül sor.
 
A koncerthez kedvcsinálóként feltöltötték a nyári GastroBlues Fesztiválos fellépésük pár videóját még a régi felállással, amelyek hajtás után megtekinthetők.

Tovább

Májusban érkezik az Alice In Chains új lemeze

AICTHE.jpg

Már korán reggel megmutattuk azt az anagrammát, ami az Alice In Chains új albumának címét takarja, de a büdös életbe nem jöttünk volna rá az biztos, bármeddig agyalunk rajta. Nos május 13-án The Devil Put Dinosaurs Here címmel érkezik a banda ötödik stúdióalbuma. Ennek örömére hajrás után újra megmutatjuk a Hollow című dalra korábban készített videót.

Tovább

Új Pearl Jam album jöhet ebben az évben?

pearl_jam_band-208365.jpg

Nemrég egy a Pearl Jam énekesével, Eddie Vedderrel kapcsolatos hírünkben már jeleztük, hogy ha nem is rohamtempóban, de készül az új Pearl Jam lemez. Nos Stone Gossard az együttes gitárosa szerint 2013 legvégén, vagy 2014 elején jelentethetik meg tizedik stúdióalbumukat. Szerinte a legpesszimistább feltételezés a 2014 eleji dátum. A munkát valószínűleg az is lassítja, hogy Matt Cameron dobos a Soundgarden visszatérő lemezén dolgozott. Így ez lesz a leghosszabb idő, amely két Pearl Jam album között telik el, hiszen a csapat legutóbbi album a Backspacer 2009-ben látott napvilágot.

A Papa Roach is fellép a VOLT-on

roach2.jpg

Mivel a a Volt Fesztivál szervezői 14.00 óráig fél óránként hoznak nyilvánosságra egy-egy fellépőt az idei Fesztiválra, így a Bullet For My Valentine bejelentése után újabb jó hírünk van a rockereknek, mely szerint a Papa Roach is tiszteletét teszi az idei rendezvényen. Az együttes eddig több mint tizennyolcmillió lemezt adott el, minden fronton aktívan járultak hozzá a nu metál világhódításának sikeréhez.

Bullet For My Valentine a VOLT Fesztiválon

Bullet For My Valentine 2013.jpg

Valentin napra Bullet For My Valentine. A VOLT Fesztivál szervezőinek jó humorérzékét dicséri, hogy ma jelentették be a walesi négyes fesztiválon történő fellépését. A csapat állítólag különgéppel érkezik a VOLT-ra, július 6-án. A soproni fesztiválon többek között fellép az Example (UK), Jamie Woon (UK), a Queens of the Stone Age (USA), a Parov Stelar Band (A), és Thirty Seconds To Mars (USA) is.

Életnagyságú papírfigurával helyettesítette énekesét a Meshuggah

Meshuggah2012.jpg

A Meshuggah éppen Amerikában turnézik, ám énekesük Jens Kidman egy makacs influenza fertőzéssel kidőlt a sorból a csapat atlantai koncertje előtt. Ilyenkor koncertlemondástól, vendégénekes szerepeltetéséi sok minden elő szokott fordulni, a Meshuggah azonban nem halasztotta el a koncertet és nem is hívtak helyettest a koncertre, hanem a problémát úgy oldották meg, hogy az éneksávot lemezről bejátszották, a színpad közepére pedig egy életnagyságú Jens Kidman papírfigurát állítottak. A közönséggel nem kommunikált túl sokat az énekes, de legalább a koncertet megtartották. Reméljük hasonlóra április 26-án az A38 Hajón nem kerül sor.

Tovább

De milyen címet kap az Alice In Chains új lemeze?

AICAnagramma.jpg

Tegnap az Alice In Chains különböző felületein megjelent egy betűsor, illetve a csapat Instagram oldalán egy #AICALBUMTITLE tag. Aki szeret ilyesmivel szöszölni annak itt az anagramma. Jó kódfejtést. Ha rájöttetek a címre írjátok meg nekünk, mi is kíváncsiak vagyunk. 

H V L E N T P S U S D A H I E E O E D T I U R R

Rob Zombie - Itt a borító és egy rövid előzetes

Rob Zombie Venomous.jpg

A múltkor már hírt adtunk róla, hogy április 23-án érkezik Rob Zombie új albuma, mely a Venomous Rat Regeneration Vendor címet kapta. Mára publikus lett a fentebb látható borító és hajtás után az első single-ből, mely a Dead City Radio And The New Gods Of Super Town című dal lesz egy rövid részletet is tudunk mutatni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum