RockStation

A koncertezésben van a pénz

2014. január 13. - sunthatneversets

Bon JOvi Rock.jpg

Legalábbis ez derül ki a pollstar.com kimutatásából, akik a múlt év észak-amerikai és világkörüli turnéinak jegyértékesítéseit és bevételeit összesítették. Míg a lemezeladás csúcsévének számító 2000-ben 1,7 millió dollár volt az észak-amerikai turnék összbevétele, addig tavaly ez az összeg már 5,1 millió dollárra rúgott, tehát jól látszik, hogy a művészek a lemezeladások visszaesését a koncertek számának növelésével kompenzálják, így próbálva meg pótolni a kieső bevételeket. Ahogy a számokból látszik nem is akármilyen sikerrel.

Bár az észak amerikai turnék tekintetében Taylor Swift country-pop énekesnő 112,7 millió dolláros bevétellel beelőzte a Bon Jovit, a globális turnék tekintetében viszont a Bon Jovi végzett az élen, 259,5 millió dolláros bevétellel, megelőzve Beyoncét. Az észak amerikai turnék listáját ITT a világkörüli koncertkörutakét pedig ITT leshetitek meg. Érdemes szemezgetni a listákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr445754347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum