RockStation

Hat totál kattant japán metal banda

2014. május 17. - sunthatneversets

Japan Insane.png

Ha már úgyis mindenki a héten bemutatásra került új Godzilla filmről beszél, akkor teljesen aktuális, hogy megnézzük metal fronton kiket sodor errefelé az élet. Nos, eláruljuk, hogy zenei godzillák sokaságát. Hogy Japánban mitől kattannak meg a metalzenészek azt még nem tudjuk, de hajtás után itt van hat formáció, akik agyahagyottnál agyahagyottabb produkciókkal állnak elő. (via Revolver)  

BABYMETAL

Nos, itt a legújabb őrület a Babymetal. Három tizenéves kislány J-pop és death metal keverékével, olyan dalcímekkel hogy Adjál nekem csokit. Ez annyira sokkolt minket, hogy egy külön cikkben is megemlékeztünk róluk, sőt ebben a cikkeben egy külsős szakértő is elmondja, hogy ez miért jó.

 

MAXIMUM THE HORMONE

Ezen a bandán a múltkor döbbentünk le. A csapat a thrash, a grind és a nu metal keveréke és valami olyan energiával zúznak, mint egy megvadult elefántcsorda. Na jó, azért kihallik, hogy sok Faith No More-t hallgattak.

 

MAN WITH A MISSION

A zene még alapvetően rendben van, túl sok kinövés nincs benne, de azért farkasfejű emberként zenélni nem lehet mindennapi rutinfeladat.

 

SIGH

Hát mi is csak sóhajtottunk egyet. Ezt a performanszt minden B-horrorfilm kedvelőnek ajánljuk, különösen mulatságos, amikor az arkangyalnak öltözött hölgy egy lángoló kupából forró vért önt az arcára. Epic!

 

SAND

Japánban is van ám hardcore, de még milyen! Kicsit ugyan akcentusos, de tök vicces, amikor baseball mezes gengszterek karatéjozzák egymást.

 

SWARRRM

Ez grindcore akart lenni, de aztán nem az lett. Legalábbis indie-rock elemekkel azért elég furcsa és disszonáns. A csapat a 90-es évek közepe óta létezik, tehát az biztos, hogy az őrültség konzervál. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr946177389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skunkworks 2014.05.17. 17:42:00

Hülyék ezek a japppánok. Mondjuk az a bébimetál szám az bejön. Mintha összekeverték volna a Kreatort meg a Testamentet.

szal33 2014.05.17. 18:36:03

Szerintem kimaradt az Onmyouza. És a MAXIMUM THE HORMONE-ban nem Faith van nyomokban, hanem System Of. Méghozzá durván. Japánul újragondolva. A klippen is vannak rá utalások. A tombolások meg inkább Capoeirák. Amúgy érdekes összeállítás.

rDAVE 2014.05.23. 10:41:43

Babymetal: Ügyes koncepció és aranyos meg minden, de nekem ennyi, nem vagyok képes komolyan hallgatni.
MAXIMUM THE HORMONE: Mintha az oldschool System lenne részegen. :D A Death Note-ban szereplő számukat még mindig bírom.
MAN WITH A MISSION: Csak különcködik, ami évtizedek óta a legegyszerűbb kiugrási lehetőség. Valami pluszt próbálnak hozzá adni, nem kirívóbb, mint mindig festet arccal vagy maszkban fellépni. (Na, kinek hány példa jutott eszébe? :D)
SIGH: Nem bírom az ilyet, de igazából semmi durva nincs benne, ennél volt már durvább koncert a történelemben és nem kell japánig menni hozzá.
SAND: Nincs mit hozzáfűzöm. :)
SWARRRM: A kemény riff mentes hardcore és grindcore a környéken is létezik.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum