RockStation

Dropkick Muphys a Budapest Parkban

2014. május 19. - sunthatneversets

Dropkick Murphysband.jpg

Ha azt hiszed, hogy a nyár semmilyen újdonságot sem tartogat, és francia királyként görgeted rátartian a telefonodon a nem kívánt eseményeket, amikre meghívtak, akkor itt most meg is állhatsz, hiszen június 17-én 13 év kihagyás után mindössze a második magyarországi koncertjét adja a Park színpadán a Dropkick Murphys!

Az amerikai írek legemblematikusabb zenekarának közel húszéves múltja alapjaiban határozza meg a folklór és a punk kapcsolatát, hiszen a pörgős ütemek és a táncolható dallamok korábban nem találkozhattak ilyen hatásos formában. Sőt, az épp tíz éve megklipesített Tessie garantálta is, hogy a bostoni zenekar nevét az egész világ megismerhesse: a kezdeti időszak oi-punk hangzása, amiben még a tűzoltónak állt ex-frontember, a Street Dogs élén visszatért Mike McColgan is érdekelt volt, idővel annyira összeforrt a büszke gyökerekkel, hogy a hetvenes évek után ismét létjogosultságot nyerhetett a kelta punk, mint műfaji zsargon. Ennek pedig újonnan koronázott királyává vált az eddig nyolc lemezt kiadó Dropkick Murphys, akik szövegeikben hűek maradtak elveikhez, és az amerikai munkásosztály érdekvédelméhez, zenéjükben pedig saját hagyományaikhoz, amire egyként táncolhatnak mindazok, akik örömüket lelik Ken Caseyék mindmáig inspiráló zenéjében, töretlen és egyenes üzenetében, vagy mindkettőben.

A zenekar a Signed and Sealed in Blood apropóján adja első hazai koncertjét, ami nem csak a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik, hanem kihagyhatatlan és hiánypótló élmény lesz rajongóknak és érdeklődőknek egyaránt. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr176180078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hambig 2014.05.20. 15:49:20

A nyár egyik legnagyobb bulija kicsit erős szerintem. Régen lekopott az a rajongó tábor aki anno megszerette ezt a dolgot, hiszen teljesen megváltozott a zenéjük. Ír népzene néha gitár aláfestéssel , pedig nem az amit annyian szeretnek (illetve szerettek annak idején).
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum