RockStation

Az ország legjobb zenészei tanítanak a Gitármánia Táborban

2014. július 01. - sunthatneversets

gitarmania_2.jpg

A Gitármánia Tábor Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei szakmai találkozója és zenei továbbképző tábora is egyben, ahol a zenélés minden területébe belekóstolhatnak a résztvevők. A táborozó gyerekek és fiatalok a különféle hangszeres-, ének- és hangtechnikai képzésektől kezdve a dalszerzést, szövegírást is kipróbálhatják július 21 és 27 között Szolnok-Tiszaligetben.

A tábor idén 21 éves, ami azt is mutatja, hogy bizony sok zenész és zenész-palánta megfordult már itt, mint például Gyémánt Bálint gitáros, vagy Temesi Bertalan basszusgitáros, akik itt ismerkedtek a hangszeres zene alapjaival és ma már nemcsak neves művészek, hanem tanárok is. A táborban pedig évről évre a magyar zenei világ elismert zenészeitől tanulhatnak az érdeklődők nagyon profi hangtechnika és jó hangulat mellett.

A zene iránt érdeklődőknek, vagy már aktív fiatal zenészeknek egyaránt rengeteg izgalmas program ígérkezik erre az évre is, hiszen a kezdő és haladó kurzusokat is neves tanárok tartják. Gitáron oktat például Lukács Peta (tavaly Zenélni, idén Fonogram- díjjal jutalmazták), Lee Olivér (a 2010-es "ujgitaros.hu- Az év legjobb új gitárosa" díj nyertese), a fingerpicking stílus képviselője, Petruska András és Kanadából idelátogató Dave Goodman is. A basszusgitárosok Temesi Bertalantól és Szappanos Györgytől is elleshetik tudásukat, az énekelni vágyók pedig akár Mező Misi órájára is elmehetnek. Markó Ádám (a Ganxta Zolee és a Kartel, illetve a Special Providence dobosa) és Szendőfi Péter (kétszeres Arany Dobverő-, Fonogram-, Artisjus- és Emerton-díjas dobos) is tartanak kurzusokat, Nagy János (Erkel Ferenc- és Artisjus-díjjal jutalmazott, a MoNaMo és a Nagy János Trió billentyűse) pedig billentyű és hangszerelés órákra várja az érdeklődőket. Mindemellett lehet tanulni  zeneszerzést és dalszövegírást is, Czutor Zoltán (Belmondo) pedig A szellemi termék is tulajdon! címmel tart előadást.

gitarmania_1.jpg

Ezen kívül, zenészek számára fontos és praktikus dolgokról is szó lesz, úgy mint a szerzői és előadói jogok vagy a hangtechnika. A táborlakók részt vehetnek kreatív alkotóműhelyeken, zenekari feladatokat kapnak és lesz tábor-rádió is, amelynek munkájába szintén be lehet kapcsolódni. A tábor területén két professzionális hangstúdiót is berendeznek, ahol a jelentkező zenekarok elkészíthetik többsávos hangfelvételeiket szakemberek segítségével. Az egy hét alatt lesz tehetségkutató is, amely lehetőséget ad a Hangfoglaló Magyarország nagyszabású tehetségkutató döntőjében való szereplésre, ahol a győztes többek között egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.

A Gitármánia Tábor esti programjai a rendhagyó koncertek, melyek gyakran interaktívak, hiszen nagyon barátságos hangulat alakul ki az ifjú táborozók és a tanárok és előadók között. A 2014-es táborban hallhatjuk a Roy és Ádám Triót, Lukács Peta War & Peace koncertjét, játszik a MoNaMo zenekar, vagyis Szirtes Edina Mókus énekesnő-hegedűművész, Mogyoró Kornél dobos és Nagy János zongorista, illetve koncertet ad még az AWS is és lesz Basszus show Temesi Bercivel, Megyaszay Istvánnal és Szappanos Györggyel. Az esti előadók után pedig folytatódik a közös zenélés, hiszen a tábor tele van zenélő és zenét szerető emberekkel, akik között biztosan minden résztvevő jó társaságra lel. A 21. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba július 10-ig lehet jelentkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr956462935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum