RockStation

Nachtmystium - Egy haver keményen kitálal Juddról

2014. szeptember 11. - dzsi.

blakejuddpromo.jpg

Mostanában masszívan magára rántotta a szaros lepedőt a Nachtmystium frontember, Blake Judd. Néhány hónappal ezelőtt sittre vágták, mert ellopta egy ismerőse gitárját, most pedig, új lemezének megjelenése után nem sokkal a Century Media is kitette a szűrét, mert eléggé úgy tűnik, hogy átvert egy csomó rajongót kamu előrendelésekkel (nem először egyébként). Az énekes/gitáros közismerten heroinfüggő, azonban rengetegszer esküdözött már, hogy sikerrel járt az elvonón, és már nem a drogok irányítják az életét. Egyik haverja és ex-zenésztársa, Neill Jameson (Krieg, Twilight) most elég kendőzetlenül mondja el a véleményét Judd hülyeségei kapcsán.  

"2010-ben Chicagoban voltam, hogy felvegyük a Krieg visszatérő lemezét. Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy elkerüljem Blake-et ezekben a napokban, de azon az éjszakán, amikor haza kellett volna indulnom, óriási hóvihar csapott le a városra. Blake felajánlotta, hogy húzzam meg magam a lakásában, amíg kitisztul kicsit az idő, és hazarepülhetek, szóval végül úgy döntöttem, hogy felmegyek hozzá és alszom egyet. Hajnali három körül a mellkasomon ülve, az ágyhoz szorítva ébresztett fel. Tisztában voltam vele, hogy heroin hatása alatt áll, amit amúgy attól a félresiklott ötlettől vezérelve használt, hogy az majd ihletet ad neki a dalszerzéshez. A barátai között jól ismert tény volt, hogy mennyire bálványozza Kurt Cobaint. Amikor felébredtem, azt mondta, hogy most akkor fogunk egy taxit (a rohadt hóvihar kellős közepén) és elmegyünk a gettóba heroint venni. Azt is hozzátette, hogy egy rohadt pózer vagyok, mert úgy mertem feldolgozni Velvet Undergroundot, hogy egyszer is belőttem volna magam. Elég durva veszekedéssé fajult a dolog, de folyamatosan győzködött: "szükséged van erre, itt az ideje, hogy megélj még egy tragédiát". Aztán jól leköcsögözött és ott hagyott. Mikorra hazaért a droggal, én már az O'Hare reptér padlóján aludtam. Ekkor láttam utoljára úgy, hogy még nézett ki valahogy fizikailag."   

A Twilight harmadik lemezének felvételeinél már komoly gondok voltak, erről ezt mondja Jameson:

"Chicagoba érvén azt láttam, hogy Blake kérója egy szemétdomb, leginkább a Trainspotting nyitójelenetében látható lyukhoz tudnám hasonlítani. Egy pillanatig sem élveztem a dolgot, de melózni voltam ott. Minden reggel, amikor felkeltem, használt tűk tömegét kellett eltakarítanom a fürdőben, hogy egyáltalán fogat moshassak. A kádból meg a vért kellett kipucolnom, hogy fürödhessek. Sosem éreztem még ennyire szükségét annak, hogy mindenhová a saját törülközőmet cipeljem. Többnyire, amikor kijöttem a fürdőből, már egy dealer üldögélt a konyhaasztalnál, aki persze sosem átallotta megkérdezni, hogy nekem nincs-e véletlenül szükségem némi heroinra. Blake nap közben amúgy alig csinált valamit azon kívül, hogy dohányzott, és folyamatosan leste a paypal számláját." 

Jameson lép egy kicsit az időben, és a közelmúltra vonatkozóan ezt mondja:

"Blake aztán összehozta a legelbaszottabb húzását: a rajongói csomagokat. Vinyl/CD előrendelést hirdetett az új Nachtmystium lemezhez exkluzív pólóval. Már két hónappal az előtt megkezdte a rendelések felvételét, hogy az album a boltokba került volna. Jó néhányan elég gyorsan rájöttek, hogy Blake átbaszta őket, aminek hangot is adtak a zenekar különböző netes felületein, ahol amúgy a banda más rajongói annak ellenére is védték őt, hogy egyetlen csomag sem érkezett meg a már rég, előre befizetett pénzek ellenére. Blake ráadásul folyamatosan törölte a szitkozódó kommenteket. Mindeközben, valaki a Xasthur nevében megkeresett engem a közös splitjük kapcsán, és elmondta, hogy Blake kapcsolatba lépett a kiadóval, és azt mondta nekik, hogy a Xasthur példányait is neki küldjék el. Szerencsére még időben fény derült a dolgokra ahhoz, hogy ezt meg lehessen akadályozni. Aztán minden elcsendesült. Blake gyakorlatilag eltűnt az internetről. A Blakecrush nevű facebook oldal, ahol azok gyűltek össze, akiket Blake átvert a paypal előrendelésekkel, rövid idő alatt majdnem ezer fősre duzzadt. Ezután Blake a Western Unionnál nyitott számlát, de ekkorra már eléggé híre ment a dolgoknak, és a pénz megszűnt beáramlani hozzá, és megint eltűnt."

"Népszerűségük csúcsán a Nachtmystium facebook oldalának 33 ezer követője volt. Ezeknek az embereknek mindössze egyetlen százalékát nyúlta le pénzzel, de már ezzel is többet keresett, mint egy átlagos kétkezi melós egy év alatt. Ráadásul, Blake megpróbálta eladni a zenekar lemezeinek kiadási jogait több kiadónak is, a pletykák szerint valaki fizetett is volna érte 17 ezer dollárt. A gond csak az volt, a jogokat nem ő birtokolta, hanem a Candlelight Records. Ők viszont nem igazán akarnak jelenleg szóba állni vele. Mindennek ellenére a Century Media mindent megtesz épp, hogy kárpótolja a rajongókat, és elküldje az előrendelt csomagokat. A problémám a következő ezzel: Blake ebből is csak azt látja, hogy mindent megtehet következmények nélkül - valaki úgyis mindig kimossa majd a szarból. Amint elül a balhé ekörül, újra fel fog tűnni, hogy azt bizonygassa: már teljesen józan, és küldjenek neki ismét pénzt erre meg arra. Egy az egyben a hollywoodi remake stratégiát követi, ahol ugyanazokat a rohadt filmeket csinálják meg újra meg újra, folyamatosan gyengülő végeredménnyel. És higgyétek el, az emberek ismét tárt karokkal fogadják majd vissza, hiszen, mint mondtam, a rajongóbázisa összesen 1%-át verte át, még mindig ott van 99%, akik továbbra is megbíznak benne valamiért. Ők pedig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy Blake ismét egy rakat embert bántson meg és basszon át, és hogy úgy kezeljen másokat, mint valami hulladékot, mert amellett, hogy egy rohadt drogos, szolipszista is. Senkivel nem törődik önmagán kívül, mert más nem létezik számára. Korábban az idei évben konkrétan azt kezdte el terjeszteni, hogy a drogfüggőségét Jef Whitehead okozta, busz alá hajítva ezzel a kevés igazi barátjának egyikét - képletesen értve persze. A dokikat is megrágalmazta, akik akkor kezelték, amikor eltört a lába, és ópiátokat írtak fel neki fájdalomcsillapítónak. Baromság. Ti, a közvélemény, és Blake akármennyit vitatkozhattok, de én ott voltam, és láttam mindent. Bizton állíthatom, mindez azért történt, mert romantizálta a rock and roll életstílust, és azt gondolta, hogy a heroin az egyetlen út, amin keresztül teljes egészében megélheti azt. Végignéztem, amint belövi magát, majd azt mondja a feleségének öt perccel később, hogy azért néz ki így a karja, mert ráesett egy doboz. Érted, milyen doboz csinál tűnyomokat? Ez egy teljes egészében öngerjesztő folyamat, ha hagyod, hogy a cucc átvegye az irányítást."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr706688571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum