RockStation

A Sólstafir újra Budapestre látogat

2014. október 28. - sunthatneversets

Sólstafir 2014 2.jpg

Furcsa nevek, misztikus borítók, nehezen bekategorizálható hangfolyamok. Ez csak egy része annak, amit az évtizedes múltra visszatekintő Sólstafir formáció nyújtott a világnak. A magyar közönség 2014-ben pedig nem csupán az elsöprő energiájú nagylemezek és a nyár végén megjelent új album, hanem a zenekar közelgő budapesti fellépése miatt is örülhet, hiszen november 19-én a Dürer Kert színpadán is bemutatják Ótta című új anyagukat.

Nem jutott egyszerű sors az 1995-ben alakult izlandi zenekarnak. Korai tagcserék és kiadókeresés jellemezte ugyanis a csapat életének kezdeti szakaszát, az új évezredben azonban fokozatosan kezdtek helyre rázódni az események, mégpedig olyannyira, hogy mára már az experimentális metál nagyját tisztelhetjük a négyfős társaságban. Persze ez a kategória sem állja meg teljesen a helyét: anyanyelven felénekelt kompozíciói, többtételes, kimerítő hosszúságú szerzeményei és érzelemdús, mégis kemény riff technikája révén a zenekar egyaránt felidézheti a 70-es évekbeli progresszív rock, a kísérleti metál és a 90-es évek óta népszerű poszt rock színterek legjellemzőbb sajátosságait – külön figyelmet fordítva a Sólstafir saját, utánozhatatlan személyiségjegyeinek kidomborítására is.

Aðalbjörn Tryggvason, Guðmundur Óli Pálmason, Sæþór Maríus Sæþórsson és Svavar Austmann már tapasztaltak annyira, hogy rutinszerűen csavarják ujjaik köré a közönséget. Ez november közepén sem lesz ez máshogy, és egy felejthetetlen estének lesznek részesei azok, akik a Dürer Kertet választják aznap, amikor a viking vadság, az északi rejtélyek és a hosszú szakállak lesznek a hívószavak. Vendégeik is lesznek november 19-én, hiszen előttük az angol Esben And Witch és a spanyol Obsidian Kingdom lépnek fel. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr136840323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum