RockStation

Újra hódít a vinyl - a gyártók nem tudnak lépést tartani

2014. szeptember 07. - dzsi.

vinyl.jpg

Tudjátok ugye, hogy haldoklik a zeneipar. Na most, a brit The Independent című napilap online verziója ma jelentetett meg egy cikket, amely szerint az ipar egyre kevésbé képes lépést tartani gyártás/termelés szempontjából a vinyl iránti, jelentősen megnövekedett kereslettel. Alább a meglepő részletek.

Tovább

Gyorsíts be 50 %-al egy Sleep dalt. Jobb lesz!

Sleep-Promo-Photo-2012.jpg

Biztos mindenki volt már úgy, hogy azt mondta egy dalra, hogy jó ez így is, de ha gyorsabban játszanák még jobb volna. Itt van például a legendás stoner/doom alapvetés, a Sleep egyik legnagyobb dala a Dragonaut. Nyomjuk meg a gyorsítót 50%-al és máris kapunk egy rockslágert. De tényleg! Alább, hogy miről beszéltünk.

Tovább

Hail to the Riffs: Apey And The Pea, The Southern Oracle, VL45 @ R33, 2014.09.05.

2014. szeptember 06. - dzsi.

apey_1.jpg

Teljesen kiment a fejemből az utóbbi hetekben, hogy lesz ez a buli, de aztán szerencsére tegnap ismét beleakadtam a felhívásba, így egy hirtelen jött ötlettől vezérelve baktattunk le este a régi Közvágóhíd területén lévő R33-ba, mivel a tegnap délután óta, a Népligetben zajló metal fesztivál programját nézegetve elég gyorsan rájöttem, hogy azt nem kimondottan nekem szánják. Ez a koncert viszont egy tökéletes péntek esti programnak bizonyult így utólag, bár ismerve a fellépőket, volt azért egy olyan sejtésem, hogy kellően tarkón fog verdesni a kínálat.

Tovább

TOP 20 legnagyobb magyar rocksláger

top20_magyar_slager_1.jpg

A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a hazai kedvencek: 1) az ötlet egy külföldi magazin cikkén alapul 2) abba a listába jó szívvel hogyan illesztettünk volna bele mondjuk egy Eddát például, de most tényleg. Na, de majd most! Most jött el a remek alkalom, hogy visszatekintsünk a hazai rock/metal színtér bő negyven éves múltjára és kimazsolázzuk belőle az Igazi Slágereket. Maga a sláger fogalom meghatározása sem könnyű, de talán el is tekinthetünk tőle, hiszen nagyjából úgy is érzi mindenki, hogy mikor beszélünk slágerről: rádió, tv, youtube játszási adatok alapján, sokan ismerik stb. Szóval az aktivitást most is nagyon várjuk tőletek, a hajtás után pedig a 20 (és még pár) sláger, nem toplista, a sorrend ad hoc.

Tovább

Itt egy új Mastodon-dal a Butthole Surfers frontemberével

Mastodon2014.jpg

Kezdjük egyre jobban bírni az Adult Swim single series-t, hiszen az elmúlt hetekben már egy új Sleep és egy új Deafheaven dallal lettünk gazdagabbak. Na, de most! Most kérem a Mastodon csapata állt össze a Butthole Surfers frontemberével, Gibby Haynes-szel az Atlanta címet kapott dalban. A szám egyébként hétfőn ingyenesen letölthető lesz INNEN.

Tovább

A napfény városának borús oldala: Real Lies - 9 (2014)

cover.jpg

A szegedi Real Lies nem ma kezdte a zenélést. A legutóbbi anyaguk a Tenorman EP volt, ami óta eltelt szám szerint öt csendesebb esztendő. Ezalatt az idő alatt szerintem jócskán gyommá is hallgattam a Tenorman-t, és a zenekart meg jobb híján az ország egyik legalulértékeltebb zenekarának tartottam. Tartom most is egyébként, mert a bemutatkozó lemezük, ami a 9 nevet viseli, ott folytatja a Real Lies történetét, ahol az 2009-ben abba maradt.

Tovább

Napi kultúra rovat: Dokumentum sorozat a new orleans-i doom/sludge színtérről

NOLA-POSTER-V66.jpg

Egy igazi ínyencséget posztolt a Down a facebook oldalukra. Eszerint a Vice zenei csatornája, a Noisey jóvoltából egy hét részes dokumentum film készült a new orleans-i szcénáról NOLA: Life, Death & Heavy Blues from the Bayou címmel, többek közt olyan zenekarok közreműködésével, mint a Down, a Corrosion Of Conformity, az Eyehategod, a Crowbar, vagy a Goatwhore. Jól hangzik? Itt a trailer, hogy még inkább várós legyen a sorozat. Addig is iszapfürdőre felkészülni!

Tovább

Stonerkedésre fel!

2014. szeptember 05. - KoaX

1553516_698993536848076_3157828443883686413_o.jpg

Itt van az ősz, itt van újra, de ettől függetlenül lesznek ám jó bulik! Sőt mi több, október 18-án az R33-ba invitálunk benneteket egy kis stoner partyra! Fellép többek közt a Stonedirt, Burning Full Throttle, Let The Cigar Die, Powertrip, és a már nagyon régóta némaságban élő Twin Cobra is! Hajtás után ismerkedhettek a zenekarokkal, ha esetleg nem lenne meg, hogy ki kicsoda.

Tovább

Guinness-rekorder lett a Metallica

Metallica Guinness.jpg

Már tavaly decemberben említettük, hogy azzal, hogy az Antarktiszon is fellépett a Metallica, ők lettek az első zenekar a világon, akik a a Föld mind a hét kontinensén felléptek már. Ráadásul a tavalyi évben a rekordot egyetlen év alatt is abszolválták, azaz egy év alatt is megfordultak az összes kontinensen. Ezzel hivatalosan is bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe, amely szeptember 10-én jelenik meg.

Tovább

Phobia - itt az új EP, hallgasd végig!

2014. szeptember 05. - dzsi.

phobia_promo.jpg

A kaliforniai grindcore veterán Phobia szeptember 9-én jelenteti meg Grind Core című új EP-jét a Deep Sixnél. Az anyag nyolc dalt tartalmaz szűk nyolc percben, szóval a címet azt úgy egészen telibe találták - végül is mit bénázzanak itt komolyabb megfejtésekkel, ha amúgy is tök fölösleges, mert a kislemez úgy ahogy van, leviszi a fejed. Alább a megszokott stílusú frankó borító és persze az EP teljes hosszában. Kávé helyett.

Tovább

Chimaira - Bedobták a törülközőt

2014. szeptember 05. - dzsi.

chimairalineup2014.jpg

A napokban elkezdtek érdekes - bár annyira talán nem is meglepő - hírek érkezni a clevelandi Chimaira felől. Először Emil Werstler gitáros tette közzé, hogy szép volt, jó volt, de lécel a zenekarból, inkább más zenei kihívások után néz. Bár emberünk zseniális gitáros (ez főleg a Daath albumokon hallatszik), ez még nem egy eget rengető dolog, rengeteg tagcsere volt már a bandában - a szekér akkor is futott tovább. Tegnap előtt viszont masszívan kiborult a bili: Mark Hunter alapító-énekesen kívül minden tag - azaz Matt Szlachta (gitáros), Sean Zatorsky (billentyűs), Jeremy Creamer (bőgős) és Austin D'Amond (dobos) is - bejelentette, hogy ők sem maradnak tovább, annak ellenére, hogy remek ugródeszka volt a zenekarban játszani, s persze a dalokat is szerették élőben előadni. A triplacsavar a történetben, hogy azt tervezik: együtt folytatják tovább a zenélést. A magára maradt Lewis korábban is rákényszerült már, hogy újraépítse a bandáját, most viszont úgy tűnik, ő is úgy látja jobbnak, ha befejezi az egészet.

Tovább

Ma kezdődik a Rock On! Fest

Flyer02.jpg

A szeptember 5-7. között, a Népligetben megrendezésre kerülő ingyenes fesztivál ismert magyar rock és metalzenekarokkal, 20. jubileumot ünneplő Omen és Nevergreen zenekarral, Tankcsapda dedikálással és tehetségkutatóval is készül az ősz első hétvégéjére. A kezdő napon 14 órakor az IN-Dock zenekarral indul a program, őket a Cherokee követi, majd utána kerül sor a Tankcsapda könyv dedikálására és a könyvben szereplő zenészekkel való találkozásra. 18 órától Holtidő, Alcohol, Benzin a sorrend, majd az első napot az Aurora koncertje zárja.

Tovább

At The Gates - itt az első ízelítő!

2014. szeptember 04. - dzsi.

at_the_gates_promo.jpg

Köztudott ugyebár, hogy 19 év szünet után, október 27-én új lemezt jelentet meg a svéd melo-death ikon, At The Gates. A részleteket már elmondtuk több ízben is, úgyhogy most nem is húznánk ezzel az időt, hiszen itt az első 'teaser', ami ugyan csupán bő egy perces, de már tartalmaz dalrészleteket. Dobj el mindent, alább az ízelítő!

Tovább

Sztárvendégekkel jön az új Exodus-lemez

exodus-group14.png

Ahogy arról már írtunk október 14-én érkezik az új Exodus lemez Blood In Blood Out címmel, a mikrofon mögött pedig ismét Steve "Zetro" Souza áll. Az már korábban ismert volt, hogy Kirk Hammett a Metallica gitárosa is szerepel az albumon, mégpedig a Salt The Wound című dalban. Az albumot nyitó Black 13-ben az elektronikus zenei producer Dan the Automator (Gorillaz, Mike Patton), míg a BTK című számban a Testament vokalistája Chuck Billy teszi tiszteletét. 

Tovább

Devin Townsend dupla-lemezzel jelentkezik, rajta a Ziltoid folytatásával

0devitownsendproject_03.jpg

Október végén érkezik Devin Townsend új albuma Z2 címmel, mely egy dupla anyag lesz, rajta a 2007-ben megjelent Ziltoid The Ominiscent folytatásával. A dupla korong másik darabja a Devin Townsend Project új sorlemeze lesz. Ahogy a multi-istrumentalista zenész fogalmazott, évek óta próbálta összerakni a Ziltoid folytatását, amihez az elmúlt hónapokban megvolt a kellő energiája. Mi mindenesetre nagyon várjuk ezt a lemezt.

Tovább

Ajánlom, hogy vedd meg!!!

Screenshot 2014-09-04 07.37.50.png
Mostanság, a facebook oldalán eluralkodott nyakon öntős videók és a "vers mindenkinek" kulturális forradalom már-már embertelen méreteket öltött. Ami vagy zavar valakit, vagy nem, ezt mindenki döntse el saját maga. Viszont Lukács Peta egy remek dologgal rukkolt elő, a fent említett mozgalmakból ötletet merítve. Ajánlom, hogy vedd meg!

Tovább

A D-A-D újra Budapesten ad koncertet

D-A-D - Dic_Nii_Lan_Daft_Erd_Ark (photo).jpg

A melodikus hardrock csapat D-A-D 2012-ben járt először Magyarországon, aminek igen jó visszhangja felkeltette azoknak is az érdeklődését, akik kihagyták két éve a humorral vegyített, jó hangulatú muzsikálást. A dán zenekar a ’80-as évek elején kezdte el pályafutását, ám háromalbumnyi idő kellett ahhoz, hogy igazán betörjön a köztudatba (egész pontosan a ’89-es No Fuel Left For The Pilgrims című lemez hozta meg a várva várt népszerűséget). Ez az áttörő siker azonban nem tartott sokáig, hiszen néhány évvel később a grunge-os hatásokkal megtűzdelt zene az útkereső zenekarok táborába sorolta őket, ami által veszítettek rajongóik számából. Az viszont mindenképpen a Disneyland After Dark (igen, így szól teljes egészében a D-A-D) mellett szól, hogy kitartásuk, humorérzékük és alkotóvágyuk ennyi éven át sem szenvedett csorbát, mi több, koncertjeik máig is a felejthetetlen kategóriába sorolhatóak! És tessék, idén november 6-án ismét hazánkba látogatnak, hogy egy újabb, remekbe szabott show-val ajándékozzák meg a magyar közönséget! A helyszín nem más, mint a hangtechnikájáról is messze földön jó hírű BARBA NEGRA MUSIC CLUB lesz. További infók ITT.

Tovább

Black Veil Brides - Jön a negyedik

Black Veil Brides.jpg

BVB IV. címmel október 27-én jelenik meg a Black Veil Brides negyedik albuma. A lemez producere a legendás Bob Rock volt. Állítólag a lemez súlyosabb lesz, mint elődje a 2013-ban kiadott Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones és Andy Biersack frontember úgy fogalmazott, hogy kevésbé teátrális lemez várható, politikával és a vallással is kapcsolatos szövegekkel. Borító és dallista alább. A csapat már említett tavaly lemezéről ITT írtunk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum