RockStation

Budapesten a The Picturebooks!

2015. március 04. - sunthatneversets

150527_thepicturebooks01.jpg

Az Americana-életérzést német létére elképesztő hitelességgel megéneklő duó, a Picturebooks tavaly már járt volna az A38 Hajón. Akkor a koncert elmaradt, de a Picturebooks május 27-én pótolja a fellépést, amin legutóbbi, Imaginary Horses című lemezét mutatja be. A nyers rakenroll-fílinget csak erősíti a két magyar társfellépő, az új nagylemezét bemutató garázspunk trió, a Dope Calypso, illetve az underground szupergrupp Terrible Ted.

Chopperek, csajok, végtelen országutak és zsigeri, nyers rock 'n' roll - a Picturebooks maga a megzenésített Americana-életérzés. Négy évvel ezelőtti, Artificial Tears című lemezéért egyaránt lelkesedtek a kritikusok, a Sziget közönsége (a zenekar öt éve az A38 színpadon lépett fel) és a koszos, bluesos alapú rock 'n' roll rajongói. A duó új lemeze tavaly jelent meg, és a kísérő klipek, a különleges hangzás,

"Nem gondoljuk túl a dolgokat" - mondták a tagok tavaly az A38 Hajó blogjának adott interjúban, és a Picturebooksban pont ez a jó: az egykori deszkás arcok a "csináld magad" esztétika jegyében saját építésű stúdióban játszották fel a lemezt, és még arra is volt gondjuk, hogy egy félcsövet hegesszenek a stúdió elé. Tudatosan kerülték a perfekcionizmust, nyers, brutális hangzásra törekedtek, például dobverők helyett is gumikalapácsot használtak.

Talán ennyiből is látható, hogy a Picturebooks májusi koncertje az idény egyik legkomolyabb rock-zúzdája lesz.
A Dope Calypso 2013 októberében alakult, és a háromtagú, a hatvanas évek garázsrock- és a kilencvenes évek punkzenei vonalát követő zenekar gyors összecsiszolódását mutatja, hogy 2014 szeptemberében meg is jelentette első nagylemezét Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost címmel. A tagok saját stílusukat garázsrockként aposztrofálják. Az első hallásra a nyers erőt képviselő, egyszerű és könnyen megjegyezhető dalokban külön érdekesség, hogy a zenekarban meglepő módon nincs basszusgitáros.

A zenekar első lemeze Olaszországban és az Egyesült Államokban készült. A zenekar 2014-ben aktív koncertezésbe kezdett, és a zenekar aktivitását mutatja, hogy a második nagylemez is a láthatáron: 2015 tavaszán jelenik meg a banzai! banzai! banzai!, aminek bemutatója az A38 Hajón lesz.

Heavy rock - így határozza meg stílusát a nevét egy kanadai pankrátor medvéről nyerő underground szupergrupp, a Terrible Ted. A Hangmás-, Haunebu-, Tumo- és Broken Cups-tagokból alakult zenekar tavaly mutatkozott be a közönségnek, és nem sokkal később már megjelent az első nagylemez is.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr717239215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum