RockStation

Ma U.D.O.-koncert a Barba Negrában

2015. március 24. - sunthatneversets

udo01.jpg

Decadent címmel adta ki 15. saját albumát az U.D.O. zenekar. A német heavy metal legenda, Udo Dirkschneider által vezetett brigád az új lemezt bemutató turnén sem hagyja ki Magyarországot: március 24-én a Barba Negra Music Clubban hallgathatjuk meg a társadalomkritikus friss lemez dalait.

Több mint 45 éves karrierjével az idén 63 éves Udo Dirkschneider a fémzene egyik legautentikusabb figurája. Az áttörést az Accept zenekarral érte el a '80-as években, de később saját neve alatt is sikerült befutnia: több millió világszerte eladott lemezzel a háta mögött a műfaj egyik legtapasztaltabb, és még mindig energikus képviselője, maga a két lábon járó heavy metal.

Decadent című új lemeze január 23-án jelent meg Európában, az AFM Recordsnál. Ez a 15. U.D.O. lemez, mely társadalomkritikus hangvétellel tűzi céltáblára a gazdagok dekadens életvitelét. A lemez alapanyagául szolgáló élményeket Udo saját karrierje alatt gyűjthette be, hiszen turnéi során Európa, Japán és Észak-Amerika mellett a világ minden szegletébe eljutott: jóval a vasfüggöny leomlása előtt szerepelt Oroszországban, játszott Dél-Amerika 4000 méternél magasabban fekvő területein is, és még 2014. elején is fellépett Ukrajnában.

udo02.jpg
Udo élményei tehát időben és térben is átfogják szinte az egész világunkat, amelynek része az a lesújtóan nagy különbség, amely a gazdag és a szegény emberek között fennáll. „A kivételezett rétegek dekadenciája a világ minden pontján felfedezhető, igaz erősen eltérő formában” - mondta el Udo. - „A dekadencia szinte nemzetek feletti jelenségként észlelhető. Ami engem a leginkább zavar, az a vele járó önzés és énközpontúság. Az emberek, akiknek mindenük megvan, egyszerre elveszítik minden érdeklődésüket a külvilág iránt, és úgy tűnik, mintha éppen a saját helyzetüket használnák önmaguk felmentésére. Azt sem veszik észre általában, hogy van összefüggés saját luxusuk és mások nyomora között.”

A lemez készítése a főhős lakhelyén, Ibizán zajlott, és Udo mellett Mattes Pfeiffer, továbbá a basszusgitáros, Fitty Wienhold vállalta a produceri feladatokat. Ugyanez a csapat dolgozott a Steelhammer című megelőző lemezen is – a trió képes a teljes zenekar energiáit összefogni, ami elősegíti a dalszerző folyamat sikerességét, és lehetővé teszi, hogy a még mindig ereje teljében lévő csapat ismét remekül helytálljon. A keverést a Volbeattel közös munkáiról ismert Jacob Hansen vállalta magára.

A tavasszal induló új turnén Udo mellett Andrey Smirnov és Kasperi Heikkinen gitárosok, továbbá Fitty Wienhold szerepel, a dobosi pozíción pedig egy hamarosan megnevezésre kerülő új csapattag mutatkozik be. Az állomások közül idén sem marad ki Ukrajna, sőt: összesen 7 helyszínen, köztük a Krím félszigeten is játszanak hőseink. A hazai rajongók a tavaly februári Steelhammer bemutató után a friss lemez dalait március 24-én, a Barba Negra Music Clubban hallhatják majd.

sistersin_feliciapuschl_01.jpg
A turnén egy belevaló énekesnővel színpadra álló svéd rockbanda, a Sister Sin kíséri el a németeket:  Udóék mellett többek között a Lordi oldalán is szerepeltek már, ezúttal Black Lotus című, jobbnál jobb rocknótákkal teli új albumukat mutatják be. A műsort a Garagedays nevű osztrák csapat nyitja, amely Passion Of Dirt című lemezét hozza el. TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr347122077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum