RockStation

Néhány 18+ véres borító művészi szemmel

2015. március 28. - sebiszabi

goriest_cover.jpg 

A brit Metal Hammer egyik művész kritikusa, Monsieur De Suede Pompeux stíluselemezgetett egy picit. Elé toltak néhány death/gore/grind lemez borítóját, hogy írjon róla pár szót. Ezekből válogattunk most mi is. Természetesen nem a leg-leg-leg artwork-öt vannak itt, mert a pokol eme bugyra olybá tűnik, hogy feneketlenül mély. Minél jobban ássuk magunkat a témába, mindig tudunk még lejjebb jutni, még undorítóbb témákba futni. Szóval ehelyett nézzünk néhány véres borítót, némi kommentárral, amik inkább a szerző véleményét tükrözik.

  

Municipal Waste - The Art Of Partying

Minden ilyen listának kötelező eleme egy-két Municipal Waste borító, hiszen általában hozzák a kötelező kliséket, de azt művészi formában. Vannak itt suttyó zombik, belek kiokádása, savazás és világvége pusztulás. Mondjuk a zenéjük se különb...

Regurgitate - Sickening Bliss

Erre a képre nem igazán vannak szavak. Ekkora böszmeséget ritkán lát az ember: a néni szeretettel teli arccal tartja saját beleit, mint saját gyermekét?! WTF!? Ha 3000 év múlva régészek megtalálják ezt a "emléket", cseppet sem fognak csodálkozni generációnk kipusztulásán.

Cadaver - Hallucinating Anxiety

Ezt mondjuk nem is tudom értelmezni. Van ott egy szem, meg férgek egy kis hasábburgonya és némi agyvelő? Fingom sincs, hogy mi ez, talán az ötletgazdának se, de rohadtul gusztustalan.

Impaled - The Dead Shall Dead Remain

Az ilyen borítóktól mindig elfog a rettegés. A rajzolt képek oké, persze egy agyahagyott ceruzát fogott és festett egy csúnyát. De ezek? Tényleg valódi a kép, mint Dead-é a Mayhem borítón? És ha igen, akkor hogy sikerült ilyet szerezni (pl.: rendőrségi akta)? Ha így van, akkor miért is tud egy metalalbum borítója lenni? Jaj, de túl sok aggasztó kérdés - beteg egy világ ez.

Cannibal Corpse - Eaten Back To Life

Persze, hogy a death metal színtér legsikeresebb zenekara, a CC a fent van a listánkon, mert az ő képeik stílusa egyedien gusztustalan. Most a Eaten Back To Life (mekkora albumcím!!!), az debütáló lemezük artwork-je került ide. Azért lehetett nagy meghökkenés, amikor '90-ben az emberek arcába nyomták ezt a borítót!

Bodysnatch - Universe Of Gory Tales

Ugye már Te is elgondolkodtál rajta, hogy amikor dönert/kebapot rendeltél a sarki töröktől, akkor a vasrúdra húzott hús biztos borjú vagy csirke? Biztos az? A Bodysnatch rajzolója szerint sem biztos, hogy az...

Pyaemia - Cerebral Cereal

Ezt egy darabig néznem kellett, hogy rájöjjek, mi is ez. Aztán mikor rájöttem, szidtam magamat, hogy a faszér' néztem ezt a szart ennyi ideig. Mert hát ott egy agyból kanalaz egy jómunkásember - és a lemez címe: agygabona. Könyörgöm, sose találkozzak ilyen beteg emberekkel!

Jack Slater - Metzgore

 Saját magát ledaráló kéz? Ez ám a kép! Nincs több kérdésem. Amúgy zseniális ötlet!

Impaled - Medical Waste

Semmi különös, csak az emberi belsőségek kihányva egy asztalra, aminek közepén egy határozott fákoff van. Csillagos ötös a kompozícióért, csak úgy vonzza a szemet.

Cattle Decapitation - Humanure

Talán valami olyasmi lehetett eme csoda elkészültekor, hogy "mert Ti emberek szarok vagytok!". Mindenesetre a san diegoi halálosztó brigádra nem lehet mondani, hogy nem szarral gurigáznak.
Jah, azt ugye tudjuk, hogy nem mindenhol engedtél ezzel a borítóval megjelenni a lemezt (helyette inkább ezzel)?

Infectious Catheter Therapy - Incredible Stories From Daily Human’s Life

Mindig bírtam a gore/grind bandákat, hogy olyan címeket tudtak osztani, hogy mire azt kimondom, már vége is a dalnak. Na, de itt a kép művészi értéke a lényeg - hát itt olyan most nincs.

Exhumed - Gore Metal

Az vagy, amit megeszel - tartja a mondás. Hát akkor itt van baj rendesen a kulánáris élvezet kifejezéssel. Viszont a kép fókuszába igazított fej a mikróban a tudatos kompozíció eredménye, amiért jár a plusz pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr207311462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum