RockStation

Nagyot durran az új Barba-szezon!

2015. szeptember 03. - rockstation

0nova2_27.jpg

Egy új szezon esetén mindenkor felfokozott izgalommal várja mind a közönség, mind a szakma, hogy egy szórakozóhely hogyan tud frissülni, milyen új, eddig nem látott produkciókkal rukkol elő programkínálatában. Akármilyen elcsépelten is hangozhat, elég csak egy pillantást vetni a Barba Negra Music Club őszi programjaira, és máris láthatjuk, hogy valóban minden eddiginél erősebb szezon elé nézünk. (Fotó: Réti Zsolt)

Kezdetnek máris a legendás amerikai Machine Head rengeti meg a ház falait, akik több mint 20 éve nem adtak hazánkban se fővárosi-, se klubkoncertet, ráadásul egy egész estés, előzenekar nélküli monstre programmal várják a rajongókat szeptember 18-án. Az október sem indul akárhogy, elsején kapásból egy nagy szigetországi kedvenc, az Enter Shikari döngeti tovább azokat a bizonyos deszkákat. A fiatalabb generáció olyan frissebb favoritjai mellett, mint az ausztrál Parkway Drive, vagy a brit Editors, olyan, már klasszikusnak számító formációk is tiszteletüket teszik az ősz folyamán, mint a Paradise Lost, a Cradle Of Filth, a Therion, a Stratovarius, az Apocalyptica, a Hammerfall vagy a Moonspell. Ahogy már megszokhattuk, stílusilag is gazdag szezon vár a nagyérdeműre: lesz folk találkozó többek közt a Dalriada és a Korpiklaani főszereplésével, visszatér két alkalommal a nagy sikerű thaibox gála, a Fight Night Hungary, jön a svéd Ghost, japánból pedig a Miyavi érkezik.

A nemzetközi produkciók mellett nem mehetünk el a magyar kedvencek mellett sem: Nem Hall, Nem Lát, Nem Beszél című lemezének bemutatójával 19 éve adós a Hooligans. Ezt a restanciát idén októberben bepótolják a srácok, a Kowalsy meg a Vega pedig két estére is beköltözik a Prielle Kornélia utcába. Arra mindenki emlékezhet, hogy nem volt semmi e két utóbbi formáció közös tavalyi évzárása, azonban még ezt is lehet fokozni: a klub életének legnagyobb szilveszteri durranását ígéri!

A felsorolás természetesen még így sem teljes: itt ünnepel a 15 éves Depresszió, de lemezbemutatóra érkezik a Road is éppen úgy, mint a Kárpátia. Az alternatív vonal kedvelőinek idén is kedveskedünk Péterfy Borival, a klasszikusok szerelmesei pedig karácsonyi ajándékként akár EDDA Művek, vagy Pokolgép koncertjegyeket is vásárolhatnak.

02_26.jpg
A hangos, közönségsikernek örvendő programok mellett a társadalmi szerepvállalásra is nagy hangsúlyt fektetnek. December 3-án, a Fogyatékkal Élők Világnapján újra, immáron sokadik alkalommal kisiskolások töltik meg élettel a klubot, akik civil szervezetek segítségével ismerkednek meg a fogyatékos emberek világával.

Már a 2014/2015-ös szezonban is sokan lemaradtak kedvenceikről, mivel a koncertek nem kevesebb, mint 80%-a teltházas volt. A következő etapra máris rohamosan fogynak a jegyek, így aki nem akar pórul járni, annak mindenképp javasolt, hogy szerezze be kényelmesen, akár online a www.barbanegra.hu-ról tikettjét elővételesen. A honlapot és a klub Facebook oldalát amúgy is érdemes felkeresni, mivel a már így is igencsak illusztrisnak mondható névsor természetesen még közel sem végleges!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr707757934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum