RockStation

Backyard Babies - Four by Four (2015)

Laza, csajozós „partykorong”

2015. szeptember 14. - Árposz

backyard_babies_four.jpg

A Backyard Babies egy igazi üde színfolt a svéd zenei palettán, ugyanis ékes bizonyítéka annak, hogy attól mert valami skandináv, nem kell feltétlenül sötétnek és szigorúnak lennie ahhoz, hogy baromi hiteles legyen.

Nem csoda hát, hogy a műfaj rajongói heveny rángatózások közepette várták, hogy a 2008-ban (nemes egyszerűséggel  Backyard Babies címen) megjelentetett lemez kiadását követően elkezdődött – bizonytalan ideig tartó – pihenés végre befejeződjön.

Nos, a szünet véget ért, és nem is akárhogy! Az urak a nemrég napvilágot látott Four by Four lemezzel gyakorlatilag pont ott folytatják, ahol jópár éve abbahagyták. Kezdjük ott, hogy előfutáraként lazán arcunkba tolták a tökös kis country témával és egy támadó stuka szirénájával nyitó Th1rt3en Or Nothing című mocskos Rock N' Roll alapvetést, ami a kolompolásban nem szűkölködő dobtémájával és reklámzenének beillő refrénjével enyhe kifejezés, hogy belopta magát a romlott kis szívembe.

„You wanna Rock and Roll
Bang your head and sell your soul
We're going straight to hell
Thirteen or nothing...”

Ezek után joggal várhattuk, hogy már megint egy olyan korong legyen a végeredmény, amitől még a legszűziesebb apácáról is magától esik le a bugyi. Én személy szerint nem csalódtam az összképben. Mondom ezt annak ellenére, hogy az első két nóta után a pörgősebb tételek piszkos hangvétele a lemez további részében inkább amolyan „amcsi gimis” bulizenébe hajlik át.

A nagyközönség számára befogadhatóbb, populárisabb vonallal együtt sem erejét vesztett az anyag, sőt...

...ennek a lemeznek egyszerűen nincsenek unalmas pillanatai. Ösztönösen jól eltalált arányban vannak a pörgősebb tételek (Th1rt3en or Nothing, I´m On My Way To Save Your Rock `n´ Roll, Wasted Years) a visszafogottabban húzó nóták (White Light District, és a sejtelmes hangulatú Walls) és a líraibb hangvétel (Bloody Tears, Mirrors - Shall Be Broken) És íme a legpofátlanabb dalcímem a lemezről: „Never Finish Anythi...” :)

backyard_babies_2015.jpg
Mi mást is ajánlhatnék egy ilyen cucc első hallgatása mellé, mint egy nagy üveg jéghideg whiskeyt, egy jó szivart és közben hagyd a csajodnak, hogy a legdögösebb tangájában rázza rá a gyönyörű kis seggét, aztán történjen, aminek történnie kell…

Mindent összegezve nem vártam forradalmat ettől a lemeztől, és nem is kaptam meg. A Four by Four egy laza és slágerekben bővelkedő csajozós „partykorong”, nem több és nem is kevesebb, annak viszont a lehető legjobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr157783780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum