RockStation

Nomad, AmIGod, Tér-Idő - Lemezbemutató koncertek az A38 Hajón

2015. október 15. - rockstation

nomad.jpg

Nomad - Hotel Polimer lemezbemutató koncert először Budapesten!
Amigod - Love Story lemezbemutató koncert. Leander zenekarának első teljes koncertje!
TÉR-IDŐ - Lépd át lemezbemutató koncert. Hosszú évek után az első koncert!

És mindez egy és ugyanaznap este, október 24-én  az A38 Hajón.

A Nomad zenekar ötlete a gitáros Jánosi „Cicó” Szabolcs és az akkori énekes, Fodor „Fodi” Zoltán fejében fogant meg 2004-ben. Ők akkor már kisebb-nagyobb megszakításokkal 17 éve zenéltek együtt, például a legendás The Bedlam zenekarban. Az első album 2007-ben jelent meg, majd néhány tagcsere és egy hosszabb szünet után 2012-ben kapcsolt teljes sebességre a zenekar. Ekkor találták meg új énekesüket, Juhász Marci személyében, akit a Csillag Születik című műsorban ismerhetett meg az ország, és akinek a hangjában a rock és a blues világa keveredik a magyar népzenével. A dobok mögött ekkor már Újvári Pétert találhattuk (ő is együtt zenélt már Cicóval a The Bedlamben), az új basszusgitáros pedig a Neck Sprain-es Nagy Levente lett.

A 2014 októberében megjelent Hotel Polimer című albumukat a közönség és a szakma is szuperlatívuszokkal illette, sokan az év, sőt az évtized legfontosabb magyar albumának nevezték. Lemezbemutató koncertjükön végre teljes egészében élőben is élvezhetik a rajongók ezeket a mesterműveket.

Az Amigod Köteles Leander side-projectje, melyben a metal világából kilógó zenei ötleteit valósítja meg barátaival: Czifra Miklós (gitár), Fábri András (gitár), Maczák Márk (dob). Lemezbemutató koncertjük egyben első teljes koncertjük is lesz, mely nagyon komoly zenei élményt ígér. Aki Leander dolgait szereti, ne hagyja ki ezt a koncertet, mert hosszú ideig ez az egyetlen koncert, melyet ez a formáció adni fog.

A TÉR-IDŐ zenekar a hazai rock színtér egyik legendás formációja, mely ezidáig nem kapta meg az alkotásai mélységét, szépségét megillető elismerést, hiszen 1994 nyarán rögzített első lemezük csak 21 év késéssel 2015. július 2-án jelent meg digitálisan és szeptember 24-én CD formátumban. A Bátorfi Attila zeneszerző-énekes-szövegíró-gitáros, Gilián Gábor dobos (ex-S-Modell, ex-Equus, ex-Ferenczi György Band) és Philipp László basszusgitáros (Üllői Úti Fuck) felállású csapat blues hangulatú, sokszor a Pink Floyd-ot idéző dalait az örökérvényű versek és Attila önfeledt gitárszólói teszik igazán különlegessé. Igazi örömzenére számíthat, aki eljön lemezbemutató koncertjükre.

A lemezbemutató koncertekről további információkat ITT találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr697969577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2015.10.15. 12:38:06

"sokan az év, sőt az évtized legfontosabb magyar albumának nevezték" - Ne vicceljünk már. A Nomad szerintem is egy tök jó banda, de ekkorát felesleges túlozni.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum