RockStation

Southern rock a magyar ugaron – itt a Dungaree első klipje

2015. október 27. - rockstation

dungaree_1-1.jpg

Elkészítette első klipjét a szegedi southern rock/grunge formáció, a Dungaree. Bemutatkozó EP-jükhöz nyúltak vissza a kisfilmmel, melynek címadó dalához, a Climb out of the Riverhez forgott a videó. A felvételekért és az utómunkáért is Valach Márk és Szécsényi Dániel, azaz a No Total Films csapata felelt.

A Climb out of the River a Dungaree eddigi legerősebb dala, ezért döntött úgy a zenekar, hogy egy klippel is megtámogatják. Nem kellett messzire menniük a videós stáb megtalálásához: Horváth Zoltán gitáros volt kollégiumi lakótársa és partnere, Valach Márk és Szécsényi Dániel már több zenekarnak csinált klipet, egyik munkájukkal bekerültek az I. Magyar Klipszemlére is. Ezúttal egy rémegyszerű videó elkészítése volt a cél, ami a dal hangulatának alátámasztását szolgálja. Ez sikerült is: ahogy a zene, úgy a hozzá párosuló klip is sötét, mocskos, agresszív lett.

Balogh Attila, a zenekar basszusgitárosa így mesél a készítés körülményeiről:
„A No Total Films-es srácok eszméletlenül profi módon dolgoztak, ez szerintem a végeredményen is meglátszik. Igyekeztünk a zene hangulatához minél közelebb álló helyszínt és képi világot kiválasztani. Nem akartak ők sem, mi sem steril, műanyag vizualitást a klipnek. Mivel Tisza-parti város a székhelyünk, keresve sem találhattunk volna jobb helyet az ártérnél. A belső helyszínen, a próbatermünkben végig füstgépeztünk, karnyújtásnyira sem lehetett ellátni. Mocskos, füstös a zene is, ezért a hozzá tartozó klip sem lehet Barátok Közt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr358025180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum