RockStation

2015 legjobb rockzenei videói

2015. december 30. - sunthatneversets

2015_top_videos.jpg

A rock és a metal kifejezetten az a műfaj, melynek jót tesz a vizualitás. Éppen ezért idén még a tavalyinál is látványosabb, ötletesebb klipek születtek. Lesz itt jól sikerült imidzs videó, animációs videó, akcióvideó több hordónyi vérrel, valamint undorítóan gusztustalan valami is. Sőt hazai klipesek munkáit is megtalálhatjátok a listában.
Na meg persze a tegnap elhunyt Lemmy előtt is tisztelgünk egy videó erejéig.

 

10. PARKWAY DRIVE - Vice Grip

Ha van sima imidzs videó, ami közel tökéletes, akkor a Parkway Drive Vice Grip-je pályázhat erre a címre.
Kopár tájak, repülő és egy látványos, csoportos ejtőernyős ugrás fért bele.

9. PRIMUS - Candyman

A Primus még tavaly jelentkezett lemezzel Primus and the Chocolate Factory címmel.
Nem igazán új stúdióalbum ez, histen valójában teljes egészében a Willy Wonka and the Chocolate Factory zenéjének átdolgozása.
Viszot amit Van Landau, Edgar Alvarez, és Webster Colcord a lemez egyik dalához fabrikált gyurmákból, az egészen elképesztő.

8. ROAD - Kettő bennem az én

Az elmúlt években több zenekar is felfigyelt a Mihaszna Film két tagjára Nagy Viktorra és Lerch Péterre.
Kezeik közül ötletes és látványos videók kerülnek ki. Ennek most a ROAD is örülhetett.

7. MASTODON - Asleep In The Deep

Drogos macska is ritkán jut egy videóban főszerephez. Erről jelen esetben a Mastodon gondoskodott, meg egy Skinner nevű fazon, aki a videóhoz a bábokat elkészítette.

6. CLUTCH - X Ray Visons

A Clutch az elmúlt években szépen lassan egész nagy népszerűségre tesz szert. Fogós, tökös rockdalaik vicces videót is igényelnek, mint például ezt.

5. OBITUARY - Violance

Ha valaki látta már a Blind Myself Lost In Time videóját vagy a Rockmaraton Fesztivál kisfilmjeit egyből ismerős lesz neki az Obituary animációs kisfilmje. Igen, Gróf Balázs készítette és baromi vicces.

4. FAITH NO MORE - Sunny Side Up

Joe Lynch rendező egészen az öregek otthonáig ment egy jó videóért. A nyugdíjas buli a végén azért eldurvul picit :-)

3. TORCHE - Annihilation Affair

Kedvenc rendezőnk Phil Mucci keze az idén egy Disturbed és egy Huntress videóban is benne volt. Nekünk azonban a Torche posztapokaliptikus dalára forgatott posztapokaliptikus videója jött be a legjobban. Minden kockája kincs.

2. SLAYER - Repentless

BJ McDonnell rendező egy véres börtönlázadás közepébe pottyantotta a Slayert. Erőszak erőszakot követ és patakokban folyik a művér. Danny Trejo-ért meg külön piros pont jár.

1. LINNDEMANN - Praise Abort

Az év legmocskosabb, leggusztustalanabb, legdisznóbb - és még fokozhatnánk a jelzőket - videóját a Lindemann és Zoran Bihac rendező követte el. Az első helyezés teljesen megérdemelt.

+1. MOTÖRHEAD - When The Sky Comes Looking For You

... és mi zárhatna tökéletesebben egy ilyen listát, mint a Motörhead utolsó videója, ami Lemmy halála előtt 10 nappal jelent meg és tökéletesen visszaadja a Motörhead-életérzést még úgy is, hogy a zenekar egy pillanatra sem tűnik fel benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr188211330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum