RockStation

MOSHING ON ORFŰ, 2015. - (az első) 5 dögös érv Orfű mellett

2015. június 07. - Nemesúr

fishing-on-orfu-cover_eff_1.jpg

Tavaly a nagy kérdésünk az volt, vajon érdemes-e a Fishing On Orfű az idehaza oly irigyen és csak mármeghívóvaa' osztott "Rockfesztivál" titulusra... S miután ezt gyönyörűen bizonyította, s már teljes mellszélességgel ajánlhatjuk az év talán legjobb vidéki fesztiválját a tavaly történtek után, rámutatunk Nektek, hogy mi a ménkű keresnivalója lehet egy (black)szabbatistának, egy djentlemennek vagy egy kopaszkutyának a déli erdőkben?

A 2015-ös Fishing On Orfű sorsfordító lesz, saját történelmében biztosan, és ha igen-igen jól sikerül, meglátjuk, jövőre írhatunk-e már róla a Magyar Glastonburyként... Vajon tudja-e hozni a tavalyi rocknroll pörgést és frissességet, nem aprózódik-e el saját programjai súlya alatt, és képes lesz-e végleg betenni tornacipős tappancsát a Hazai Nagyok közé? Nos, ha minket kérdeztek...

Tovább

Erre csak a KISS képes - Beszámoló a Rock In Vienna harmadik napjáról

015.jpg

Itt az utolsó nap beszámolója. Kicsit örülünk is neki meg nem is. Örülünk, mert lassan (hajnali három van) le fekhetek majd a saját ágyamba, de közben szomorú vagyok, mert annyi jó buli ért véget. Elmondhatom, hogy amennyire a tegnapi nem az én napom volt, a fesztivál zárása már annál inkább volt nekem való! Kora délután érkeztünk a fesztivál helyszínére. Hogy miért? Hajts tovább.

Tovább

Mindjárt Meglepi Mégis-lemezke a Parkway Drivetól - élő visszaszámlálás az IRE bemutatójáig!

Röviden és tömören: a világ legdühösebb mellékútján szinte TOOL régóta készül az új nagy dalcsokornyi hörmöri.

Aztán hirtelen ki a kékből, felbukkan egy oldal, amin a már (még mindig késő) megjelenése előtt legendaszámba vett IRE album logóját tartalmazza. És egy visszaszámlálást, ami szerint a június 7.-éről 8.-ra (hétfőről keddre) virradó, pontban éjféli óra lesz A Harag Órája.

Szóval amire leérünk nullára, valami nagyon nagy dolgot kapunk Parkway Driveéktól. Teljes, vagy single megjelenés? Ingyen stream, vagy mindjárt ingyen letöltés egy pár órácskáig? Hmmm? 

A mi tippünk szerint az első teaser-single, a Vice Grip megjelenése fog történni. Esetleg egy laza inka napfogyatkozás, egy Öreg Isten ásítása és a metálkecskék öntudatra ébredése kíséretében. (Fogadásaikat kérjük bankszámlai átutalással intézzék és a tranzakciós kódot a rockstation mailjére küldjék. Köszike!)

És persze, akkor az idei VOLT-ra már hozzák az új nótákat is... Ugye? Valahogy így?

Aki velük akarja üvölteni nyáron élőben, jobb ha máris a Kedvencek közé teszi ezt a drágát, és rágja a karmait, ugyanis hamarosan minden kiderül, mindenki derül.

~

by Nemesúr(/Nemes Márk)

Soulfly: Itt az új album borítója

0soulfly2014_22.jpg

A Nuclear Blast gondozásában augusztus 14-én jelenik meg a Max Cavalera vezette Soulfly új albuma Archangel címmel, amely 10. lesz a sorban. Az album producere Matt Hyde volt, a lemeze borítóját pedig Eliran Kantor készítette. A borító megtekinthető alább, az új lemezre kerülő dalok címeivel együtt. És nem elfelejteni: a zenekar július 7-én az A38 Hajón játszik.

Tovább

Hallgass bele pár új Lindemann dalba!

lindemann_2015_4.jpg

Minden bizonnyal az év leginkább botrányszagú lemezét a Lindemanntól várhatjuk. A Rammstein énekes Till Lindemann és a Hypocrisy agya Peter Tagtren által létrehozott projekt első albuma Skills In Pills címmel június 23-án jelenik meg. ITT öt dalba is bele lehet hallgatni, alább pedig megmutatjuk ismét az új videót, bár nem is tudjuk: vannak még olyanok, akik még nem látták?

Tovább

Nincs Muse taps nélkül - Beszámoló a Rock In Vienna második napjáról

0289.jpg

A második napnak kicsit fáradtan, merev izmokkal álltunk neki. Az első nap azért eléggé leszedált minket, de bírtuk a gyűrődést. Még ez a rohadt allergia sem tud kiszúrni velünk. Előre meg szeretném jegyezni, hogy a mai nem az én napom volt a fesztiválon. Ez később ki is derül, szóval ne totojázzunk annyit, hajtás után itt a Rock In Vienna második napja!

Tovább

Lamb Of God: Már az új lemez dalcímei is ismertek

lamb-of-god-2014.jpg

Ahogy azt már többször említettük itt az oldalon július végén érkezik a Nuclear Blast Ent. gondozásában a Lamb Of God új lemeze a VII: Sturm Und Drang. A csapat az Észak Hollywood-i NRG Studiosban dolgozott Josh Wilbur hangmérnökkel. Borítót és új dalt már mutattunk, alább a lemezre kerülő dalok címeit is megtaláljátok.

Tovább

10 dal, amit lehetetlen GuitarHero-n eljátszani

guitarhero.jpg

Ha valaki konzolos játékon keresztül szeretne megtanulni gitározni, akkor nyilván nem a GuitarHero a legjobb választás, akkor inkább már a RockSmith, de kétségtelen, hogy a Hero sorozat jelentős sikereket ért el. Örülünk is, mert a rock- és metalzenét közelebb hozta az átlagemberhez, még akkor is, ha tényleg nem a rétegzenék figyeltek a feladványok között, hanem a fősodorba tartozó muzsikák. Ennek kapcsán gondolkodott el a MetalHammer stábja, hogy melyek lennének azok a metal (ha nem is alap) zenék, amiktől az egységsugarú GuitarHero-mester összetörné  a konzolt.

Tovább

Judas Priest flamenco gitárra!!!

ben_woods.jpg

Ebben a gatyarohasztó dögmelegben nem is lehetne autentikusabb élményben részesíteni önmagunkat, minthogy a muzsika lágy hangjait flamencogitárral játszák. Hát még, ha egy Judas Priest dalt!!!. Ben Woods pedig éppen ezt teszi. Neki mondjuk nem ismeretlen terep a metál, hiszen komplett albumot is adott már ki Metallica dalokkal. Most az egyik legnagyobb metal alapvetést, a Judas Priest Breaking The Law című dalát játssza el nekünk flamenco gitáron.

Tovább

A lázadás szignója: Alone in The Moon - Collection of Great Generational Anthems (2015)

aitm_cover.jpg

Úgy tűnik eljött az idő, amire már régóta vártak az igényes, kiforrott, mégis dühös és zsigeri rock/pop/grunge/punk albumot kereső megszállottak. A budapesti Alone in the Moon ugyanis anélkül hozta létre az utóbbi idők egyik legerősebb magyar albumát, hogy közben szépen bevált szokás szerint címkézte volna át valamelyik korábbi bálvány arculatát, vagy a Kárpát-medencéhez igazította volna az éppen legművészibbnek kikiáltott  brit zenei hullámot.

Tovább

Nézd élőben a Rock Am Ringet!

rock_am_ring_2015.png

Péntektől vasárnapig rendezik meg az idei Rock Am Ring fesztivált, melyt olyan nevek fémjeleznek, mint a Foo Fighters, a Slipknot, a The Prodigy, a Die Toten Hosen, a Motörhead, Slash, vagy éppen Marilyn Manson. Az elmúlt évekhez, hasonlóan a fesztivált idén is közvetítik, így a ki nincs ott, az is bepillantást nyerhet a koncertekbe, Szóval, aki koncertet nézne, az 13.45-től kattintson IDE!

IGEN! Van Nothing Else Matters nélkül Metallica-koncert! - Beszámoló a Rock In Vienna első napjáról

110.jpg
Itt van a nyár újra! Süt a nap, virágzanak a fák, nem kapunk levegőt az allergiától, és elindultak a fesztiválok. Nálunk a fesztiválszezont idén a Rock In Vienna nyitja. Már itt vagyunk Bécsben, és ha megnyomod a tovább gombot, megkaphatsz minden információt az első napról!

Tovább

Júliusban irány Szabadszállás!

szar.jpg

Ha kipihented a Rockmaratont, de még buliznál, akkor ajánlatos a megye közelében maradnod. Hiszen egy héttel később és körülbelül 40 kilométerrel arrébb szintén a rock/metal zene lesz a középpontban! A Sz.A.R. Fesztiválról röviden annyit kell tudnod, hogy ez lesz a tizenegyedik ( szóval nem kezdő a mulatság ), és 3 napon keresztül csak és kizárólag rock and roll koncertek zajlanak.

Tovább

Veni, Vidi, Matriarchi - Veil of Maya - Matriarch (2015)

veilmatriach.jpg
Akárhogy nézzük, a Veil of Maya a nem igazán kedvelt (és már kifutóban lévő) djent irányzattal jutott a csúcsközelbe még ha a deathcore irányából is csusszantak röppályára. Mint Sumerian Recordsos banda, persze ott voltak a tűzközelben és valljuk be: nem áll messze tőlük a még épp divatját élő ritmikai komplexitás. Most mégis változtattak a bevált recepten.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum