RockStation

Augusztusi megjelenések

2015. augusztus 02. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Ahhoz képest, hogy az elmúlt években az augusztus tényleg az uborkaszezon csúcsát jelentette, idén annyi, de annyi lemez, sőt igazán jónak ígérkező lemez jelenik meg, hogy a kollégák ugyan még nem sejtik; de meg fognak szakadni :-) Na, de a teljesség igénye nélkül: Fear Factory, Bullet For My Valentine, Soulfly, Ghost, Disturbed, Motörhead, Soilwork. Jó kis lista nem? És akkor a többiről még nem is beszéltünk. A tovább után a részletek is kiderülnek.

Tovább

Így kell üvegpoharat törni a hangoddal

jaimevendera.jpg

Jaime Vendera több híres zenei témájú könyv szerzője és kiadója, emellett énektanár is, többek között nála vett magánórákat James LaBrie a Dream Theater énekese is. Metal énekesekre sokszor mondjuk, hogy üveget lehet repeszteni a hangjával. Na, kérem ez mostantól valóság, már ha nem kamu az alábbi videó, márpedig miért lenne az. Jaime Vandera megmutatja, hogy 105 decibeles hangerőn, hogy lehet üvegpoharat törni. Persze, ha azt mondjuk, hogy Vandera tanára minden idők egyik legmenőbb glam bandájának, a Nitro-nak az énekese Jim Gillette volt, máris érthető az egész.

Tovább

Klippremier: Torn From Earth - Devourer I. Blame

unnamed.jpg

A nem rég megjelent Torn From Earth EP-hez, a Loss-hoz megérkezett a debütáló videó, ami a budapesti trió első hivatalos klipje is egyben. A post-metál/sludge zenekar Devourer I. Blame című számához Szilágyi Rudolf készített lélekemelő képsorokat, a lélekemelő zene aláfestéseként. Hajtás után lásd és halld! 

Tovább

TOP 10 istenkáromló zenekarnév

top10_blaszfemia.jpg

"Minden banda próbál sokkal mocsokabb és gonoszabb lenni, mint a többi zenekar". Ez az örök igazság még anno Alice Cooper szájából hangzott el. Ugyanez igaz lehet a zenekari nevekre, és a becenevekre is: még inkább istenkáromlóak legyenek, mint másoké. Persze, hogy a zenekar választott neve blaszfémiával vastagon átitatott, nem jelenti automatikusan azt, hogy annak zenéje tele van olyan témákkal, mint a Sátán imádata, állatok feláldozása, vér orgiák és démoni közösülések. De tény, hogy néhány esetben ténylegesen erről van szó. Akármi is motiválta a névválasztást, hogy a projekt sikerét ebben látták, vagy valóban egy tényleges lelkiállapot tükre ez, a lényeg, hogy a hajtás után minden idők 10 leginkább istenkáromló zenekari neve. Irány a Pokol!

Tovább

Suicide Society: Új Annihilator videó a közelgő lemezről

annihilator.jpg

Kanadai thrash horda, az Annihilator egy új zenei videóval jelentkezett, melynek címe Suicide Society. A dal a közelgő új album címadó nótája, ami szeptember 18-án mutatkozik be a nagyérdeműnek. Október 19-én pedig élőben is zúzhattok egyet az új és a régebbi nótákra az A38 hajón.  A videót a hajtás után nyomathatjátok. Jeah!!

Tovább

"Ezért ez most egy kifelé tekintő lemez lesz.." - Interjú Bazsó Green Lászlóval a The Morning Star énekesével

11827063_10204400628245613_1269489879_o.jpg

A Dunaújvárosban megrendezésre került idei Rockmaraton helyi erők rovatába is bekerülhetne ez az interjú, hiszen ott beszélgettünk Bazsó Green Lászlóval a The Morning Star énekesével, akik szintén Dunaújvárosiak, és hétfőn fel is léptek hazai pályán a fesztiválon Ezután a koncert után került sor a következő beszélgetésre a zenekar dolgairól és a közeledő új albumról.

Tovább

Októberben érkezik a Trivium új lemeze

triviumvideo.png

Silence In The Snow címmel októberben érkezik a floridai Trivium új lemeze a Roadrunner gondozásában. A lemez producere Michael "Elvis" Baskette volt. Az album előfutára a címadó dal, melyhez mindjárt videó is van. Az egyébként elsőre szembetűnő, hogy dallamosabb produkcióról van szó, mint amit a zenekartól korábban megszokhattunk.

Tovább

Electricity - Itt egy új Motörhead-dal szöveges videóval

motorhead_2015_1.jpg

Bad Magic címmel augusztus 28-án érkezik az új Motörhead-lemez, amely már 22. a sorban. Bár Lemmy egészsége az utóbbi időben elég ingatag, maga a zene még elég bivalynak tűnik, ahogy az az alábbi dalban is hallható. A címe Electricity és szöveges videóval tálalják. Fincsi. Ja és csak úgy mondjuk, hogy a csapat február 17-én a pozsonyi Aegon Arena-ban játszik.

Tovább

Előzetes az új Iron Maiden albumhoz

iron_maiden_2015.jpg

Szeptember 4-én érkezik az Iron Maiden 92 perces, monstre hosszúságú új albuma, a The Book Of The Souls. A banda 16. lemezét Párizsban rögzítette ezúttal is Kevin Shirley  producer irányítása mellett. A lemez borítója Mark Wilkinson nevéhez fűződik, ő készítette korábban a Judas Priest Painkiller című lemezének borítóját is. A lemezről az első single Speed Of Light címmmel augusztus 14-én jön majd ki, azonban addig is itt egy rövid előzetes a koronghoz.

Tovább

1000 zenész dallal kéri a Foo Fighters-t, hogy jöjjön Olaszországba koncertezni

rockin_1000.jpg

Még decemberben határozta el egy olasz zenész, bizonyos Fabio Zaffagnini, hogy ha törik, ha szakad ő bizony azon lesz, hogy a Foo Fighters az olaszországi Cesena városában adjon koncertet. Úgy gondolta, hogy erre mi sem jobb, mint összetoborozni 1000 zenészt, és eljátszani egy ismert Foo Fighters klasszikust. Össze is kalapolt a produkcióra 44.000 eurót és már indulhatott is a mulatság The Rockin'Thousand néven, ami alább meg is tekinthető, mert egy elképesztő videó is van róla. Foo Fightersék persze könnyekig vannak hatódva. Ha ezek után nem lesz Cesena-ban Foo Fighters koncert, akkor semmikor. 

Tovább

Amihez a mester is gratulált: Itt az új Ann my Guard dal

amg1.jpg
Új dallal jelentkezett hazánk első és egyetlen doll – metál formációja. Az Ann My Guard (Baumann-Tóth Eszter Anna – ének, basszusgitár, Varga Krisztián – gitár és Tobola Norbert – dob) a legendás Silent Hill videojáték szintén legendás zeneszerzője, Akira Yamaoka munkássága előtti tisztelgésként, a saját stíluselemeivel és szövegével újraértelmezett felvétellel lepte meg rajongóit.

Tovább

A több bizony néha több: Teenage Time Killers - Greatest Hits, Vol. 1. (2015)

teenage_time_killers_cover.jpg
Supergroup. Míg eleinte az embereknek az álluk verte a földet, hogy a különböző zenekarokban zenélő kedvenceik együtt zenélnek, manapság már kicsit óvatosabban kell kezelni ezt a kérdést. Mert annak idején azért mást jelentett egy Cream és egy LGT létrejötte, mint a már szinte minden nap mással zenélő zenészek alkalmi produkciói, melyeket hiába alkotnak nagy nevek, sokszor elég szürke lesz a végeredmény. Erre most itt van ez a lemez, amit nem csak a nevek alapján mondhatunk szupernek, hanem a résztvevők száma alapján is.

Tovább

Headbang, na meg klasszik metal - Ilyen volt a FEZEN első napja Judas Priest-tel és Black Label Society-vel

img_8679j.jpg

Székesfehérvár tipikusan az a város, ahova csak akkor megyek, ha a FEZEN kinyitja a kapuit. Pedig, mint gyönyörű város, de most nem a templomairól akartok hírt kapni, szóval a sztreccs gatyót felkötni, elkezdődött az idei FEZEN! Mi pedig ott vagyunk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum