RockStation

Helyhiány miatt váltott nagyobb repülőre az Iron Maiden

2016. február 21. - theshattered

0ironmaiden2014_18_1.jpg

Helyhiány miatt váltotta le a Boeing 757-ét az Iron Maiden. Az Ed Force One nevet mostantól egy Boeing 747-es fogja viselni, melynek pilótaülésében természetesen a banda énekese, a nyelvgyökrákból sikeresen kigyógyult Bruce Dickinson fog ülni.

A Maiden legújabb járműve február 19-én landolt a floridai Fort Lauderdale repülőteren, ahol Dickinson egy sajtótájékoztatót is tartott. A váltásról a következőket mondta: "A 757-es egyszerűen nem volt elég nagy ahhoz a színpadi showhoz, amit a turnéra tervezünk. Ami most a gép fedélzetén lesz, az konkrétan a koncertek színpadi felszerelése."

A felkészülésről: "A repülés előtti elmúlt két és fél hétben Miamiban voltam és gyakoroltam. Mivel elég sok időt kihagytam, kellett egy kicsit gyakorolni a szimulátoron is, hogy egyáltalán el tudjam vezetni a repülőt. Most összeszedjük a maradék felszerelést, ami nagyjából a holnapi napot be is fogja tölteni. Bepakolunk mindent, reméljük, hogy be is fog férni. Minden, amire szükségünk lehet a turné alatt a repülőn lesz, a technikusokat és a csomagokat is beleértve. Így fogjuk bejárni az egész világot Perthtől kezdve, Fokvároson és Sanghajon át egészen Új Zélandig.. Szó szerint az egész bolygót körbe fogjuk utazni.

ironmaidenplaneevolution2016.jpg

Csak hogy legyen egy kis fogalma a légi közlekedésben kicsit kevésbé járatos olvasóknak, a Boeing 747-es egy 70,7 méter hosszú, 19,4 méter széles masina, melynek szárnyfesztávolsága 64,4 méter. A gép hatósugara nem kevesebb, 13 450 km.

A tavaly megjelent kétlemezes Book Of Souls lemezbemutató turnéja február 24-én fog startolni Floridában, az előzenekar Steve Harris fiának bandája, a The Raven Age lesz. Hogy mégis mi mindent szuszakolnak az új Ed Force One-ba, azt július 1-én a Volt Fesztiválon mi is megnézhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr748407424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum