RockStation

Girugamesh: új lemezzel tér vissza a búcsúzó japán rockzenekar

2016. május 04. - rockstation

girugamesh.jpg

Chimera című minialbumával látogat május 25-én Budapestre a Girugamesh. A négytagú japán rockbanda több teltházas európai turné, és sikeres budapesti koncert után tér most vissza a Club 202-be, és egy friss bejelenése alapján most utoljára láthatjuk őket élőben, hiszen a turné után a zenekar feloszlik.

A Girugamesh négy tagja Satoshi énekes, Nii gitáros, ShuU basszusgitáros és Яyo dobos. A 2004-ben alakult csapat első éveit lakóhelyük, Csiba prefektúra környékén töltötte, fokról fokra csiszolva zenéjüket, mely a nu metal jegyek mellett más nyugati kemény zenék stílusjegyeit viseli magán. Az első európai és amerikai koncerteket 2007-ben adták, és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően azóta többször visszatértek, 2011-ben pedig az Egyesült Államokba is eljutottak. Magyarországon 2011-ben és 2014-ben láthattuk őket.

A 2013-as, Monster című nagylemezt követően 2014-ben a Gravitation című EP és egy koncertfelvételeket is tartalmazó válogatáslemez kiadásával ünnepelték fennállásuk tizedik évfordulóját. A születésnapot egy öt hónapon át tartó, 2015-be is átnyúló turnéval ünnepelték meg, melynek Európában 13, jórészt teltházas állomása volt.

Legújabb lemezük idén januárban érkezett meg: a Chimera egy hat dalt tartalmazó minialbum, amelynek európai kiadásán a korábbi Gravitation EP összes dala is szerepel, valamint egy 2015 márciusában rögzített koncert DVD felvétele is jár hozzá. A csapat legfrissebb videóját itt nézhetjük meg: 

A Girugamesh a legjobb és legsikeresebb japán rockbandák egyikévé nőtte ki magát. Saját elmondásuk szerint ők egy olyan különleges zenekar, amely egyszerre képes metal, kemény rock és punkzenét is játszani, és az új kiadvány is ezekből épül fel: kicsit olyan ez, mint a névadóul választott görög mitológiai lény, Khimaira, melynek három különböző állatfeje van (oroszlán, kecske és kígyó), és tüzet is okád. Hasonlóan a névadó szörnyeteghez, a Girugamesh sem szeretné az új lemezt csak az egyik zenei stílussal jellemezni, hanem azt próbálja megmutatni, hogy a dalokban mindhárom említett műfaj egyszerre van jelen.

2016-ban a zenekar ezzel az új lemezzel tér vissza Európába, hogy 3 héten át, 7 ország 11 városában lépjenek fel. A budapesti koncertre ezúttal is a legutóbbi, 2014-es látogatásuk helyszínén, a Club 202-ben kerül sor. A rajongók VIP jeggyel is kiegészíthetik normál belépőjüket, amely korai bejutást, egy koncert előtti közönségtalálkozó és egy közös fotót készítésének lehetőségét biztosítja, no meg persze egy csomó ajándék is jár hozzá: egy különleges VIP kártya, egy Girugamesh-es táska és egy dedikált Chimera CD.

Ez a koncert ráadásul az utolsó lehetőség lesz arra, hogy élőben lássuk a csapatot, hiszen - május elején kiadott közleményük szerint - az európai turnét, majd a júliusi tokiói koncertjüket követően a Girugamesh tagjai - 12 együtt töltött év után - feloszlatják a zenekart.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr708684642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum