RockStation

Ez várható idén a 12. Nova Rock Fesztiválon

2016. május 11. - Frogfoot

0nova2014.jpg

Június 9. és 12. között idén 12. alkalommal rendezik meg a Hegyeshalom melletti Nickelsdorf Pannónia mezőjén a Nova Rock fesztivált, amit minden bizonnyal a magyar rock és metalrajongók is vastag betűkkel jegyeznek a naptárjukban. Mit láthatunk a 2016-os fesztiválon?

A szervezők biztosra mennek: már 9-én a bemelegítő napon fellép a Korn, így garantált a súlyos és groove-os zúzás estére. A '90-es évek közepén nem volt náluk népszerűbb zenekar a metalszíntére és a Korn volt az utolsó igazi, hatalmas változásokat előidéző zenekar. Igaz, hogy ma picivel evesebb a felhajtás a körülöttük, de máig megőrizték népszerűségüket. A dallamos death metalt játszó Amon Amarth lesz a nap másik fő csapata. Az Amon Amarth megtévesztheti a felületes hallgatót, sokan hiszik, hogy ez sörgőzös csatametal, pedig ez egy nagyon is dalközpontú zene, tele dallamokkal, emlékezetes riffekkel és kórusokkal. Ráadásul a brutális zenéhez nem akármilyen színpadi show társul, amit még azoknak is érdemes megnézni akik nem szeretik a death metalt! A kanadai Billy Talent a punk rock rajongóknak nyújt majd szórakozást, de a nap tartogat még egy igazi zenei csemegét, Maynard James Keenan zenekarát a Puscifert. Amíg nincs új Tool vagy A Perfect Circle Maynard itt éli ki a zenei ötleteit, aminek a végeredményét lehet szeretni vagy gyűlölni, de mindenképpen érdemes élőben megnézni. 

02_44.jpg

A további napok meglehetősen eklektikusak, de így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő zenekarokat. 10-én a Disturbed és a The Offspring lesznek a fő zenekarok. A chicagói Disturbed a nu metal hullámon jutott fel a fősodorba és sok más zenekarral ellentétben sikerült is megkapaszkodniuk ott. A dallamosabb irányvonalnak köszönhetően hatalmas platinasikereket arattak Amerikában. Az Egyesült Államokban igazi sztárzenekarnak számítanak és most az európai közönségnek is bizonyíthatnak. Ezen a napon sem maradunk punk rock - pontosabban California punk - nélkül, a The Offspringnek köszönhetően. Az utóbbi évtized legsikeresebb fiatal brit metal csapata a Bullet For My Valentine gitárcentrikus, dallamos, de azért elég súlyos zenéje elsősorban a fiatalabbakat érdekelheti, de a Trivium és a Children Of Bodom már igazi metaloscsemegék a vájtfülűbbeknek. A Trivium már bizonyított a Nova Rock közönségének, de az igazi buliról és a felhőtlen szórakozásról a Skindred fog gondoskodni ezen a napon. Az igazi bulizós-táncolós reggae-témákra épülő zenéjük koncerten az igazi, és aki már volt Skindred bulin az tudja mi az a helikopterezés és milyen zenei gegeket várhatunk tőlük, egyszerűen vétek lenne kihagyni őket!

Novaroc201210.jpg

Szombaton, 11-én érdekes párosítás lesz a két fő zenekar: Volbeat és Cypress Hill. A Volbeat státusza mára megkérdőjelezhetetlen, a klubokból headlinerré nőtték ki magukat, de ugyanolyan közvetlenséggel játszanak egy stadionnyi embernek, mint néhány éve a klubok párszáz fős közönségének. A kötelezők mellett biztosan hallhatunk majd dalokat a most megjelenő lemezükről. A fesztivál vendége lesz egy igazi rocklegenda Alice Cooper, akinek a neve egyenlő a rockszínházzal és a szórakoztatással felsőfokon.Tőle tanult Rob Zombie és Marilyn Manson is és a '80-as évek végén Desmond Childdal készített nagy sikerű lemezeket. A bulihangulat megteremtése szombaton a Dropkick Murphys feladata lesz a hamisítatlan a punkba oltott ír népzenével. A fesztiválon a 20th Anniversary Tour keretében lépnek fel és jó esély van rá, hogy a koncert népünnepélybe csap át. A komolyabb zenei vonalat a Periphery képviseli majd, nehezen befogadható extrém muzsikájukat érdekes lesz hallani. Sok múlik majd a hangzáson, de a három gitár élőben elég súlyos lesz, ami közelebb hozhatja őket a fesztiválközönséghez.

Az utolsó napra - 12-e - maradt a szervezők legnagyobb dobása a Red Hot Chili Peppers. Az RHCP mellett azért még fellép jónéhány fontos zenekar. A '80-as évek egyik legnagyobb rockhimnuszát szállító sztárja a Twisted Sister, a nu metal nagy túlélőinek egyike az újjáéledő Deftones, a lengyel Behemoth pedig az extrém metal rajongóinak fog örömet okozni és ezen a napon sem maradunk punk nélkül az NOFX-nek köszönhetően. Idén sem fogunk tehát unatkozni Nickelsdorfban. 

02_30.jpg

TOVÁBBI INFÓK:
https://www.facebook.com/novarock
www.novarock.at

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr398703622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum