RockStation

Jövő héten indul a Sportalshow

2016. július 11. - sunthatneversets

20160216_sportalso_fesztival2016_bands_confirmation_post_01_01_riseofthenorthstar_05_01.jpg

Az idén már 5 éves esztergomi rockklub, a Sportalsó második alkalommal rendezi meg fesztiválját, a Sportalshow-t. Mivel tavaly remekül sikerült a rendezvény, a folytatás egy percig sem volt kérdéses, ahogy az sem, hogy a helyszín ezúttal a Prímás-szigeten található szabadtéri kőszínpad és környéke legyen. Korábban itt került megrendezésre a Fesztergom fesztivál is, ami 10 éven keresztül a város és a környék talán legjelentősebb élőzenés rendezvénye volt. Azt folytatni nem lehetett, hiszen a gárda szétszéledt, és bár vannak átfedések, mégis úgy döntött a stáb, hogy a nehezebb utat, vagyis az új nevet és a nulláról való építkezést választják.

Amikor tavaly kipattant ez az egész a fejünkből tavasszal, akkor minden hibát elkövettünk, amit csak lehetett: későn álltunk neki, tapasztalatlanok voltunk, és azt sem pontosan tudtuk, hogy mit és hogyan akarunk. Ám amikor azt vettük észre, hogy mindenki üdvözli a kezdeményezést, rengeteg segítséget kapunk, majd a rendezvény utóélete is pazar volt, akkor tudtuk, hogy megcsináljuk 2016-ban is. Helyi szinten olyan hozzáállást tapasztaltunk, főleg az Önkormányzat részéről, ami megkönnyítette a dolgunkat annyira, hogy idén meg tudtuk toldani az egész rendezvényt egy plusz nappal és egy külföldi fellépővel is. A napoknál igyekeztünk egy kicsit tematikusabbak lenni, hogy mindenki legalább egy estét találjon magának, amire szívesen eljön, és úgy érezzük, ez sikerült is. – mondta Szénégető Richárd Ric$, aki a fesztivál és a klub programjaiért és a szervezésért felel.

A csütörtöki nap, vagyis 07.21-én, a klasszikus rock/metál jegyében telik, ahol fellép a Pokolgép, akik tavasszal a klubban adtak egy felejthetetlen hangulatú bulit, a Lord, akik 29 éve nem jártak Esztergomban, illetve a helyi legenda Tűzkerék xT és még az aránylag friss Üzemi Terület zenekar is.

Pénteken, 07.22-én, inkább a punkosabb, táncolhatóbb dallamok és ritmusok kapnak teret. A klubban rekordnézőszámot beállító Paddy and the Rats ír-folk punkja, a Junkies popos beütésű punk-rock muzsikája, a helyi szinten kultikus Le Panic kategorizálhatatlan zenéje és a The Joystix skandináv ízű rockja óriási bulit ígérnek, amihez ráadásul olyan csapatok melegítenek, mint a helyi post hardcore Lightchaser és a szintén esztergomi pop-punk Evansville.

Szombaton viszont jönnek az igazán marcona arcok a horzsolós gitárokkal! Az utolsó nap legnagyobb attrakciója kétség kívül a francia Rise Of The Northstar lesz, akik első alkalommal lépnek fel Magyarországon. Ez a csapat a kilencvenes évek hardcore muzsikáját vegyíti a Schonen manga világával, egy egészen egyedi eredményt létrehozva ezzel. A zenekar nagyon várja már a fesztivált, kíváncsiak a magyar közönségre, így biztosan odateszik magukat rendesen! Erre a napra felsorakozott még a hazai hardcore és extrém/death metál színe java, hogy senkinek ne lehessen hiányérzete! Ott lesz a Jakab Zoli vezette Ghostchant, a The Southern Oracle, az ötödik születésnapját a Sportalsóval együtt ünneplő helyi hős, a C.Y.D., Pécs büszkesége, a Dirty Dawn, a budapesti Dolor, a szintén fővárosi Nadir, Szekszárd rémei, vagyis a Don Gatto, a nemrégiben újjáalakult helyi illetőségű Empyema, valamint az extrém/groove metal esztergomi helytartói: a Groove Art és a Blood Up! A szombati programok sorát ráadásul a Freshfabrikból ismerős Pityesz nyitja, méghozzá egy könyvbemutatóval, hogy népszerűsítse Dudich Ákossal közösen tető alá hozott 333-an a magyar Pantera könyvért! kezdeményezésüket!

Fontosnak gondoltuk, és nem csak az időpont közelsége miatt, hogy ne konkurálni akarjunk a Rockmaratonnal, hiszen balgaság is lenne, mert bárkivel felmossák a padlót kínálatban idehaza. Megkerestük Varga Zolit, hogy mondhatjuk-e azt, hogy a Sportalshow idén egyfajta Rockmaraton afterparty lesz? Amire Ő azt felelte, hogy természetesen, és felajánlotta, hogy nyugodtan promózzuk az eseményt a Rockmaratonon. Mi pedig úgy köszönjük meg azoknak, akik onnan még hozzánk is eljönnek, hogy idei Rockmaraton karszalaggal egységesen 3000 Ft/nap áron jöhetnek be (szombaton is), illetve a bérletet is megvehetik elővételes áron a bejáratnál! Ezért cserébe csak annyit kérünk, hogy írjanak nekünk egy mailt a nevükkel az info@sportalso.hu címre, vagy a Facebook oldalunkra, és máris él a kedvezmény! Reméljük, hogy jövőre akár még szorosabb is lehet ez az együttműködés a két fesztivál között. – tette hozzá Bozsó, a rendezvény másik szervezője.

További infók a fesztiválról ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr438879782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum