RockStation

Budapestre jön a Castle

2016. szeptember 22. - sunthatneversets

castle_band.jpg

Sokan a négy-öt évvel ezelőtt virágozó okkult rock/doom színtérhez sorolják, mások a Motörhead női frontemberes verzióját látják az amerikai Castle-ben. Mindkét állításban van igazság. Tény, hogy a néhai The Devil’s Blood kiadójánál, a Ván Recordsnál tevékenykedő amerikai csapat szövegvilága nem nélkülözi a borongós, horrorisztikus képeket, de az is biztos, hogy lényegében egy egyszerű, klasszikus rock and roll power trióról van szó.

Elizabeth Blackwell énekes-basszer és Mat Davis gitáros éppen aktuális dobostársukkal közösen januártól decemberig róják a különböző kontinensek autópályáit, túrják a jelentősebb városok pincéit (pár éve) és klubjait (most) és a stúdióban sem vacakolnak sokáig, zakatolnak, riffelnek, készítik a lemezeket. A mostani turnén bemutatásra kerülő Welcome to the Graveyardra például alig egy évet kellett várni, mégsem mondható, hogy ismételnék magukat, ezúttal a szokásoshoz képest több a kidolgozott, dallamos gitártéma, a riffek ízvilága gyakrabban utal az Iron Maidenre. Az október 6-án a Dürer Kertben tartandó koncert előzenekara a Nadir lesz, a beugró 1500 Ft, elővét nincsen.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9811735267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum