RockStation

Az Anna and the Barbies lemezbemutató koncertje a Fővárosi Nagycirkuszban

2016. október 27. - sunthatneversets

anna_and_the_barbies_2016.JPG

Az Anna and the Barbies zenekar szokásához híven egy újabb meglepő, extrém, érzelmi és gondolati szinten nem kicsit provokatív, megdöbbentő-meghökkentő eseményre invitálja közönségét november 18-án. A tavasszal elkezdett turné utolsó állomásával, összegezve az elmúlt 6 Utópia koncertet, egy igazán fantasztikus és látványos koncertnek nézünk elébe. A turnék során tapasztalt érzelmi, értelmi utazások, az általuk kiváltott asszociációs gondolatok alakították az új, idén már 11 éves zenekar immáron 7. lemezét, melyet terveink szerint karácsonykor lehet majd kézbe venni.

Az UTÓPIA koncertsorozat mind a 6 állomása, tartalma, vendégei egy olyan kincses sziget részei voltak, ahol a cirkuszművészeti, kortárs irodalmi, zenei, táncművészeti és képzőművészeti alkotások álltak össze egy egésszé. Az Utópia sorozat művészeti vezetője és rendezője Szabó K. István, akivel együtt álmodhatott a zenekar, és akinek köszönhetően minden meg is valósult. Ugyanígy az utolsó turnéállomáson is, a lemezbemutatón.

Már a helyszín is sugallja azt a különlegességet, amit a Fővárosi Nagycirkusz nyújtani tud. Lesz itt minden, ami a részből egészet formál: cirkuszi fellépők reflektálnak a zenekari produkcióra, akusztik minikoncert (a nagykoncert közben), Anna ruháiból készülő kiállítás az előtérben, valamint multimédiás kiállítás a korábbi Utópia turné koncertjeiből.

Néhány gondolat Pásztor Annától:
Megint visszanyúltunk ahhoz a fajta életérzéshez, ami miatt elkezdtünk tizenévesen nótákat írni. Borzasztó izgatott vagyok az új lemezzel kapcsolatban, mert a gyermekkorunk bukkan elő rajta. Az előző album nyersességéhez képest ezen a rajongókkal együtt alkotott család melege érződik. Az öcsém újra elkezdett kísérletezgetni elektronikus irányban, úgyhogy ez egy furcsa, elektronikus rock lesz poppal vegyítve, ami hihetetlenül emberszagú is letisztult szövegvilágával.

Ez lesz az UTÓPIA turné révbe érése. Az egész olyan, mint egy visszafelé forgatott film. A puzzle összes darabkáját láthatták már azok, akik az eddigi állomásokon ott voltak, de most összeáll a teljes kép. Azt szerettük volna, hogy ez egy közös utazás legyen, aminek a vége valamiféle beteljesülés. Kicsit olyan, mint egy hosszan elhúzott karácsony. Díszítjük, díszítjük a fenyőfát és a végén alá ülünk. Hihetetlen, milyen masinává fejlődött ez az összművészeti összeállás! Végre befuthatunk a célba. Nagyon érdekes dolog fog születni. A cirkusz alapvető jellegzetességei egészülnek ki énekszóval, elképesztően magas színvonalú zenével, gyönyörűséges díszletekkel és 21. századi vad rock'n'rollal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3511842365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum