RockStation

Disznóvérből felkent horogkereszt miatt fújták le a skót fesztivált

2016. október 28. - theshattered

pigs-blood-swastika.pngÉs ezt akármilyen jó lenne rákenni néhány eszement rajongóra, egyáltalán nem lehet. Mégpedig azért, mert az eset a backstageben történt, egész pontosan Caledonian Darkness nevű black/death fesztiválon, az előző hétvégén. Az egész természetesen csakis a pénz miatt történt.

A Pseudogod, Sortilegia és Ifrinn nevű bandák számára kikészített nagymennyiségű disznóvért, amelyet a koncert kellékeként használtak volna fel, egy ismeretlen elkövető, nyilván az anyagiakon felindulva, a vért felhasználva egyebek mellett egy horogkeresztet is felmázolt a szétbarmolt öltöző falaira.

A fesztivál promotere a következőt tette közzé:

"(Egy bizonyos ember) úgy döntött, hogy a Pseudogod, a Sortilegia és az Ifrinn számára kikészített vérből különböző Harmadik Birodalomra utaló képeket mázol az öltöző falára, melynek az eredménye egy veretes tisztítószámla lett a végén.

A szólásszabadság és bármi ilyesmi ebben az esetben irreleváns. Ez a megmozdulás minden tiszteletet nélkülöző volt a helyszínnel szemben, ahol fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy kedvező kimenetellel menjen le az esemény még annak ellenére is, hogy nem sikerült elég jegyet eladnunk.

Az olyan anyagi kiadások, mint a repülőjegyek, már túllépték a keretet, mivel az úgynevezett Brexit referendum miatt a font értéke megváltozott, a fesztivál képtelen volt tartani a tervezett anyagi kiadásokat.

Erre még az alacsony jegyeladás is rásegített."

A helyszín, a Classic Grand a következőt tette hozzá a lemondással kapcsolatban:

"A zenekarok Európa minden sarkából érkeztek, a fellépti költségeket a promóterrel egyeztették le, ahogy az egyéni igényeket is. Hamarosan kiderült, hogy az egyeztetett összeg nem áll sem a bandák, sem a helyszín rendelkezésére.

Amikor bizonyos produkciók megtudták, hogy a promóter nem fogja őket kifizetni, néhányan úgy döntöttek, hogy megleckéztetik őket, nem lépnek fel, stb.

Néhány meg nem nevezett zenekar ezután kitalálta, hogy komoly kárt tesznek a helyszínben. Ennek a következménye egy négyszámjegyű tisztítási és javítási számla lett.

Hogy a többiek biztonságát biztosítani tudjuk, a promóter úgy döntött, hogy lefújja az eseményt, amellyel a The Classic Grand teljesen egyetért."

A "gyönyörű" alkotásokról itt, lent láthattok képeket:

pigs-blood-the-grand-mirror-nazi-black-metal.png

pigs-blood-the-grand-nazi-black-metal.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7711845759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.29. 16:51:45

Ez inkább talán vért is tartalmazó pirosas keveréknek látszik. De talán nem egyedül bennem merül fel a kérdés, hogy vajon milyen szerepet játszott volna az odakészített nagy mennyiségű disznóvér egy koncerten.

Jakab.gipsz 2016.10.29. 18:21:31

Botrány koncert, nem koncert.
Talán nem veszítettünk semmit sem.

Mr. Neutron 2016.10.30. 11:20:24

És szerintük ez elégséges megtorlás volt? Fenét. Egy ilyen aljas és kegyetlen támadás esetén a koncert bezárása csak az első - szükséges, de messze nem elégséges - ellenintézkedés. Ezután azonnal kijárási tilalmat kellett volna elrendelni, a boltok árukészletét az alapvető élelmiszerek kivételével zárolni, szintipop propagandajárművekkel cirkálni a városban, a környékbeli lakosságtól elkobozni az összes metal CD-t, végül a felnőtteket kirendelni kényszermunkára, hogy nácielhárító árkokat ássanak a koncert helyszíne köré. Piha.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum