RockStation

Vadonatúj VoluMen-korong az éterben!

A 21. Peron Music Tehetségkutató győztesének első nagylemeze

2016. november 23. - sunthatneversets

volumen_i_nagylemez.jpg

A VoluMen tavaly ősszel jelentette meg első kislemezét Analóg Analógiák címmel, majd a róla kimásolt dalok klipjeivel és live session felvételeivel jelentkezett a nagyközönség előtt. Most ismét egy albumon volt a sor, de ezúttal már nagyobb volumenben…

A nemes egyszerűséggel VoluMen I. névre keresztelt, már teljes egészében angol nyelvű korongra nyolc saját szerzemény – köztük az EP három száma – és Peter Gabriel Sledgehammer című slágerének sajátos feldolgozása került fel. A nagylemez teljes anyagából a közönség már korábban is hallhatott dalokat, hiszen az A38-on fellépő Dan Patlansky előzenekaraként a VoluMen már játszotta legújabb szerzeményeit. Ezekkel később megnyerte a 21. Peron Music Tehetségkutató Fesztivált, majd az „Öröm a Zene!” országos tehetségkutató versenyben második helyezést ért el. Az együttes tavasszal felvett, Way Too Loud című 360 fokos körvideójának címadó dala szintén megtalálható az albumon.

„Analóg zenekar vagyunk a digitális korban, ezért ízig-vérig analóg hangzásra törekszünk a stúdióban is” – mondta Pénzes Máté, a zenekar billentyűse, aki nem mellesleg hasonló posztot tölt be a Blahalouisiana formációban is. „Most sem apróztuk el, hiszen nem használtunk »kütyüket«, csak igazi hangszereket: a lemezen éppúgy hallani Hammond-orgonát és Wurlitzert, mint az ikonikus Stratocastert és Telecastert.” Máté hozzátette: az új korongot a közeljövőben nemcsak CD-n és online szeretnék elérhetővé tenni, hanem – az analóg hangzás szerelmeseiként – vinyl (bakelit) hanglemez formájában is. A lemez teljes anyaga ingyen, letöltés nélkül elérhető a SoundCloudon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7611992200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum