RockStation

Négynapos underground hipnózis a hollandoknál - Roadburn Festival 2017

2017. február 22. - csubeszshuriken

14708246_10154319091835141_67145401467016914_n.jpgNem kevés áhítattal számoltunk be tavaly is nektek az akkor lezajló Roadburn Festival eseményeiről. Amiket visszafogottan fogalmazva is nevezhetünk simán dúsnak, az underground zenék és az ott fellépő magasztos bandák világának tekintetében. Azonban ahelyett, hogy azonnal nosztalgiázni kezdenénk, inkább bemutatjuk nektek, hogy kik azok akik idén is öregbítik a már alsó hangon is kultikusnak nevezhető underground fesztivál hírnevét. Ami ebben az évben tizennyolcadszor kerül majd megrendezésre Hollandiában. Azon belül is Tilburg városában, április 20 - 24 között. Az igen értékes fellépők számát tekintve pedig arra gondoltunk, hogy napi lebontásban mutatnánk meg, kik is állnak majd színpadra ott. Például a fesztivál harmadik napján április 23 - án szombaton. Ami nem kevésbé lesz változatos, mint az előző napok felhozatala, amiről már beszámoltunk.

Mert kezdésnek mindjárt itt az este egyik főszereplője, akik nem mások, mint a Memoriam. A válogatott brit death metal veteránok között ott van Karl Willetts a már feloszlott Bolt Thrower énekese, illetve a Benediction és a Sacrilege soraiban is megfordult tagok. A márciusban érkező lemezük megjelenése után röviddel penge bemutatása ígérkezik a friss anyagnak.

A másik nagy színpados banda szintén angol és nem kevésbé nemes. A My Dying Bride egy több, mint negyed évszázada létező zenekar, mely nemcsak stílusában, de a teljes metál történelmet illetően megkerülhetetlen csapat. Tizenkét stúdiólemez után most élőben vezethetik majd fel repertoárjukat, ami a korai death / doom színtérből indulva vált a gótikus vonal, némi progresszív rockkal megfűszerezett klasszikus dalláncává.

Mellettük lép fel még a Disfear. Tompa Lindberg másik csapat szintén a kilencvenes évek eleje óta létezik, és a svéd d - beat hardcore hagyományokat ötvözi az őrlő Entombed tempóval és némi dallamos crust beütéssel. Bár jó ideje nem adtak ki új lemezt, kultikusnak számító anyagaikból ütős bulit pakolhatnak össze.

Az előző napok tapasztalatából az pedig már lejöhetett, hogy az idei év black metálban nem kicsit erős, ami a Roadburn napokat illeti. Szombaton sem lesz másképp, ugyanis fellép az Ultha és a Woe is, akik hozzák a stílus velejét. Azonban még sem ők lehetnek a legnagyobb meglepetések a színtér rajongóinak, hiszen a kritikailag magasan elismert finn Oranssi Pazuzu is fellép ezen az estén. A progresszív rock elemeket black sztenderdekkel keverő csapat simán igazi kuriózum.

De a doom kedvelői sem maradnak remek bandák nélkül, hiszen az Ahab és a Slomatics is fellépnek majd a Green Room elnevezésű színpadon. A Cobalt előtt és után, akik szintén black hatásokkal keverik a death / doom muzsikájukat. Amerikából. Norvég vonalról pedig ott lesz a még erősebb black tradíciókat hozó Mysticum.

Míg a kísérletező zenéket kedvelő noise rajongók a Casual Nun koncertjén köthetnek ki. A Converge sideproject Wear Your Wounds pedig hozhatja a friss vért poszt - rock zenéjében, mely banda egyébként két héttel a fesztivál előtt jelentet meg új albumot majd. Azonban még rajtuk kívül is kilenc banda szerepel a nap listáján. Nem beszélve a vasárnapi napról, ahol levezetésként szintén egy tizennégy banda lép még fel, köztük olyan nevek, mint Inter Arma, Oxbow, Ulver és Pallbearer. Ha pedig kíváncsi vagy a részletes programra, ITT minden többlet információt megtalálsz.

15894878_10154560918460141_5269329564779347527_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr812280677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum