RockStation

Lacuna Coil koncert az A38 Hajón

2017. április 14. - sunthatneversets

lacuna_coil_2016.jpg

Sok év után tér vissza ismét Budapestre az egyik legnépszerűbb gothic metal zenekar, a Lacuna Coil. Az 1994-ben alakított milánói együttes május 7-én fő fellépőként játszik majd A38 Hajón, többek között a legutóbbi, Delirium című lemezét is bemutatva. Az estét a Moldovából érkező Infected Rain koncertje nyitja.

Nyolcadik albumával egy sötét, elhagyatott, régi szanatórium képzeletbeli falai közé kalauzol el minket a Lacuna Coil. A milánói zenekar Delirium című lemezén egy szellemekkel és megkínzott lelkekkel teli, tönkretett életek sebeit magán viselő képzeletbeli világot mutat be.

A koncepciónak megfelelően az olasz metal zenekar 2016-os lemeze a korábbiaknál sötétebb és ijesztőbb hangulatot teremt, hogy saját mélységeinkben megmerítkezve vehessünk lendületet, és új erővel telve törhessünk ki ebből a sötét labirintusból. A zenekar szerint a Delirium arról a horrorról szól, amellyel minden nap szembesülnünk kell, amikor az ismeretlennel nézünk szembe. A lemezen található Blood, Tears, Dust című dal videóját itt nézhetjük meg.


A lemez készítésében ezúttal is jelentős részt vállalt magára az alapító basszusgitáros, Marco Coti-Zelati, így a producernek is ő tekinthető, sőt: Alessandro Olgiati fotóit felhasználva ő alakította ki a borító grafikáit is. A zenekar tagsága némileg átalakult, de változatlanul Cristina Scabbia és Andrea Ferro énekesek határozzák meg a zenei profilt: a dobok mögött a 2014-ben csatlakozott, amerikai Ryan Blake Folden ül, gitáron pedig Diego Cavallotti játszik. Az új dalok keverését ismét Marco Barusso végezte – a felvételek a milánói BRX stúdióban készültek.

A koncert előzenekara Moldovából érkezik: az öttagú Infected Rain stílusa a Korn, a Soulfly, a Deftones és a Kittie zenéjéből keveredik ki, azoknál komorabb, súlyosabb és lendületesebb elegyet létrehozva. A 2008-ban alakult csapat zenéje a női frontember hörgéseiből, súlyos riffekből és hangmintákból tevődik össze. Pályafutásuk első éveiben számos moldovai, romániai és ukrajnai koncertet adtak, a demók után kiadták első EP-jüket és videóklipjüket, majd 2015-ben érkezett az Asylum című első nagylemez. Legfrissebb videójuk a tavaly év végén megjelent Mold, mely az idén megjelent, 86 című új lemez érkezését készíti elő. 


A két csapat európai turnéja május 7-én érkezik majd az A38 Hajóra, ahol az új Lacuna Coil album dalai és a korábbi slágerek egyaránt előkerülnek majd. További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6412425519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum