RockStation

Decemberben kerül bíróság elé az Avenged Sevenfold kontra Warner Bros ügy

2017. augusztus 30. - theshattered

avenged_sevenfold.jpgMég tavaly év elején röppent fel először a hír, hogy perre megy az Avenged Sevenfold és az akkori kiadójuk, a Warner. A vita azon pattant ki, hogy a csapat már nem ennél a kiadónál tervezte megjelentetni a friss nagylemezt, ami mint azóta kiderült így is lett. A The Stage végül a Capitol gondozásában került a boltokba, viszont az előző kenyéradójuk szerint még szerződés kötötte őket a Warnerhez. Úgy tűnt, hogy lecsendesednek az indulatok az ügy körül, most mégis újra szem elé került a dolog: decemberben kezdődik a bírósági per a két fél között.

Ez az egész egy régi kaliforniai törvényre, a "hétéves szabályra" hivatkozva pattant ki (amely hét év után nem kötelezheti az előadókat arra, hogy az előző foglalkoztatójuknál dolgozzanak, amennyiben azt nem akarják), erre a szabályra mutogatva pártolt át az Avenged Sevenfold a mostani kiadóhoz, ahol megjelent a már említett korong. A Warner persze próbálta bekaszálni az emiatt kiesett költségeket egy halvány sikerű best-offal, de ennek megvásárlása ellen maga a zenekar uszította a rajongókat. Warner szemmel öröm az ürömben, hogy a The Stage az antikampányának köszönhetően (mint ismeretes, a megjelenés előtt két nappal, mindenféle promó nélkül jelentették be az új anyagot) a megjelenés hetében csak feleannyi kelt el, mint az azt megelőző Hail To The Kingből, így az egyértelmű anyagi bukta lett.

Ha a pert az Avenged Sevenfold elveszíti, legalább 5-10 millió dolláros kártérítést lesz kénytelen fizetni az egykori munkaadójának, viszont ha ők nyernének, jó eséllyel példát tudnak majd mutatni a többi ilyen helyzetben lévő előadónak.

"Rá kellett jönnünk, hogy ez a csata túlnőtt rajtunk. Azért harcolunk, hogy minden zenésznek ugyanannyi joga legyen, mint a többinek. Nem mintha szerettünk volna ebben a helyzetben lenni, de ha már így alakult, felvesszük a kesztyűt." - nyilatkozta M. Shadows énekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr212789726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum