RockStation

Hivatalos nyilatkozatban cáfol a Decapitated

Lemondták a tervezett koncerteket, közük a budapestit is

2017. szeptember 15. - sunthatneversets

decapitated_2017_1.jpg

Az elmúlt napokban minden rockzeneszerető valószínűleg belebotlott a lengyel Decapitated zenekar Amerikában történő letartóztatásról szóló hírekbe. Az először emberrablásról szóló vádak végül csoportos nemi erőszakra módosultak, a zenekar jelenleg is őrizetben van. A zenekar hivatalos közleményt adott ki tegnap a történtektől ezt olvashatjátok lejjebb.

Ugyan nem vagyunk tökéletes emberek, de nem vagyunk emberrablók, erőszaktevők és bűnözők. Ezért határozottan tagadjuk is azokat az vádakat, állításokat, amelyeket nemrég felhoztak ellenünk. Mindenkit arra kérünk, hogy addig ne ítélkezzen, ameddig nem tisztázódnak a körülmények az ügyben. Hivatalosan még nem emeltek vádat ellenünk. A maguk idejében megtesszük majd a vallomásokat, és bemutatjuk a bizonyítékokat is – a magunk részéről hiszünk is ebben a folyamatban. Mivel ennek időbeli lefolyása bizonytalan, a rajongók és a szervezők iránti tiszteletből, valamint az állítások súlyossága miatt minden tervezett turnénkat elhalasztottuk, és átmenetileg a közösségi médiás felületeinket is elérhetetlenné tettük, miután rágalmazó, rosszindulatú megjegyzéseknek adott lehetőséget. (A Decapitated facebook oldala pár óráig elérhetetlen volt, de a nyilatkozatot ott tették közzé) Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a nyilvánosságra hozott rendőrségi jelentésben foglalt állítások még az őrizetbe vételünk előtt születtek. Akkor még a zenekar egyetlen tagja sem tudta, hogy eljárást indítottak velünk szemben."

A fentiek szerint tehát a zenekar a január 26-i budapesti koncertjét is lemondta. A szervező Hammer Concerts közleményben jelezte, hogy a Kreator és a Dagoba mellett megüresedett helyre keresik már a beugró zenekart.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3612829728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum