RockStation

Törmeléket üvöltő orkán - Három frontemberrel harcol a Yautja

2017. szeptember 19. - csubeszshuriken

yautja.jpgVan olyan zenekar, akinek a számait hallgatva nem nehéz magad elé képzelni, ahogy egy bűzlő sebektől belassult horda a puszta túlélés felé húzza magát a horizonton, szűkülő szemgödrökből szúrva vádlón az égboltot. Miközben mindez csak egy lelkiállapot - ami mondjuk a Yautja zenéjébe robbant bele a létezés megfoghatatlan szegleteinek valamelyikéből - amivel te is azonosulni tudsz. Meg könnyebben elképzelni azt is, hogy a trió felállásban alkotó Yautja koncertjei után, akik nézőként részt vállaltak belőle, nem távozhatnak úgy, hogy ugyanakkorák maradtak, amekkorák voltak. Mert talán valaki növekszik, míg mások könnyebbek lesznek. Emberek összemennek a súly alatt, vagy elhurcolják magukban a tömeget amivel kibélelték őket. Ugyanolyan viszont ziher, hogy senki nem marad. Mert minden a belső démonokról szól. Amik leharcolnak, ahogy ezek a srácok harcolnak velük.

Nashville város törmeléket üvöltő orkánja idén már a második olyan meglepetés, ahol mindhárom tag frontemberként funkcionál a zenekarban. A brit Under zenéjétől azonban sokban különbözik a most tárgyalt banda. Bár a Yautja is sludge valahol, de azt grindcore elemekkel és doom alapokkal úgy ötvözi, hogy az eredmény sokkal elementárisabb, monumentálisabb és letaglózóbb is egyben. A velük kapcsolatos információk között pedig az sem fest rosszul, hogy az utolsó Trap Them koncertek egyik vendégeként és egy szintén súlyos, de új banda, vagyis a Couch Slut jó haverjaiként is üdvözölhetjük őket. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy új kislemezt készül kiadni a trió, méghozzá november 10 - én Dead Soil címmel. Aminek címadó dala már az, amit megmutatni is megtudunk. Alá pedig rajongásunk jeléül építettünk még a posztba egy korábbi koncertvideót és alá magát a teljes hosszában rögzített koncertet is, mely a banda bandcamp oldaláról érhető el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8612876124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum