RockStation

Ikonikus koncertfilmek a Pólus Moziban

2017. december 20. - sunthatneversets

queen1.jpg

Az ünnepi időszakban a rockzene történetének kiemelkedő zenekarait láthatják viszont a nézők a budapesti Pólus Moziban. December 22-én a The Doors 1968-as Los Angeles-i, majd december 27-én a Queen legendás 1986-os budapesti koncertjéről készült filmet vetítik. A sorozat januárban Kiss és Mötley Crüe koncertfilmekkel folytatódik, amelyek először láthatók mozivásznon. A koncertfilmek később az Uránia Nemzeti Filmszínházban is műsoron lesznek.

A „Rock Klasszikusok” vetítéssorozat keretében december 22-én Jim Morrison és legendás zenekara, a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatát vetítik a XV. kerületi Pólus Moziban. A Doors koncertjei sámánisztikus utazások voltak a rock and roll pszichedelikus színpadán. A zene, költészet és dráma zabolátlan zenei virtuozitással örvénylett bennük. A Doors kifejezőerejének csúcsán, a világ egyik legjobb előadóhelyén rögzített, később újrakevert és digitalizált anyag cseppet sem poros, sőt! Századszorra hallgatva még mindig magával ragad!” - írta a filmről Jeff Jampol, a Doors egykori menedzsere és a koncertfilm producere. A zenekar a klasszikus dalok – Light My Fire, The End – mellett olyan ritkán hallott számokkal villanyozta fel a közönséget, mint pl. a Hello I Love You, The WASP vagy a Spanish Caravan.

A sorozat következő részeként december 27-én visszatér a vászonra a Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült film. A rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara az utolsó, 1986-os "Magic" turnéján 72 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. Emiatt a budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő volt, a koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínvonalú koncertfilm készülhessen Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit. A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt... című magyar népdalt, olyan ismert dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

A koncertfilm-sorozat januárban két újdonsággal folytatódik a Pólus Moziban, amelyeket először láthat a hazai közönség mozivásznon. Január 5-én a Kiss 2014-es koncertjéről készült filmet vetítik, amit a zenekar fennállásának 40. évfordulóját ünneplő világ körül turné keretében rögzítettek a Las Vegas-i Hard Rock Hotelben. A Kiss Rocks Vegas című filmben elhangzó dalokat a zenekar 44 albumának legjavából válogattak össze: a bűnök városát – és a mozinézőket – olyan klasszikusok izzítják, mint “Rock And Roll All Night,” “Detroit Rock City,” “Shout It Out Loud,” vagy a “Love Gun,” A koncertfilmet március 23-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban is bemutatják.

KISS Rocks Vegas - Official Trailer from Pannonia Entertainment on Vimeo.

A másik újdonság a veterán rock ikon Mötley Crüe búcsúturnéjának utolsó állomásán, Los Angelesben 2016. újév napján rögzített koncertfilm lesz, amely január 19-én látható a Pólus Moziban. Az együttes 34 éves pályafutását lezáró, Vince Neil, Mick Mars, Nikki Sixx és Tommy Lee alkotta banda az elkötelezett rajongóik iránti tiszteletük jeléül az utolsó koncertet teljes egészében megörökítő filmet készített, és turné utolsó hetében készített felvételek segítségével a mozinézők a színfalak mögé is betekinthetnek. Harmincnégy évnyi közös munka után a záróturné 2014 júliusa és 2015 decembere között bejárta mind az öt kontinenst. A rajongók most (újra) átélhetik a látványos elemekkel gazdagított, összesen 164(!!) koncertből álló Final Tour legnagyobb pillanatait, többek között Tommy Lee “Cruecifly” dob-hullámvasútját és Nikki Sixx szó szerint tüzes basszusfutamait. A koncertfilmet február 9-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban is bemutatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5113514015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum